BMW E60 central electronics failure
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E60 central electronics failure
Здравейте,
преди 20 дена си купих бмв е60 525Д 177кс. 2004г.
откакто го имам забелязвам че сутрин когато запаля колата оборотите играят и двигателя не работи както трябва като че ли не работи на всичките цилиндри, но като поработи и загрее няма проблеми всичко е точно. Днес сутринта обаче като трагнах почна да ми изписва една грешка на дисплея central electronics failure и че не мога да продължа да карам и да ходя в бмв сервиз. Показа ми я няколко пъти 4-5 но нямаше къде да спра карах към София като покарах малко и колата загря спря да ми изписва грешката и всичко си е точно. Може ли някои да ми помогне и да ми каже какво и става на колата и как да я оправя. Забелязвам че тази грешка я дава единствено когато колата е студена и не е загряла незнам дали и има общо и това че играят оборотите но предполагам че може да има и нещо общо.
Благодаря предварително за помоща.
откакто го имам забелязвам че сутрин когато запаля колата оборотите играят и двигателя не работи както трябва като че ли не работи на всичките цилиндри, но като поработи и загрее няма проблеми всичко е точно. Днес сутринта обаче като трагнах почна да ми изписва една грешка на дисплея central electronics failure и че не мога да продължа да карам и да ходя в бмв сервиз. Показа ми я няколко пъти 4-5 но нямаше къде да спра карах към София като покарах малко и колата загря спря да ми изписва грешката и всичко си е точно. Може ли някои да ми помогне и да ми каже какво и става на колата и как да я оправя. Забелязвам че тази грешка я дава единствено когато колата е студена и не е загряла незнам дали и има общо и това че играят оборотите но предполагам че може да има и нещо общо.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: BMW E60 central electronics failure
kukievil написа:Здравейте,
Добре дошъл!
Възможните причини са доста,но започни от най-общите - акумулатор,някой бушон може да заминава,някоя букса/пин може да е корозирала,а също така провери ли за влага в легена на багажника?Имаш ли шибедах?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Значи колата е седан без хибидах сега ще проверя дали няма влага в багажника под гумата не съм гледал. Но мисълта ми е че проблема го дава само като е студена колата като загрее го няма проблема.
А помежду другото днес ходих на диагностик да я прочете и ми излезнаха следните грешки
4203 Глоу контрол юнит (немога да пиша на английски затова ги пиша така)
4166 Партикулате филтер систем
4ЦФ3 Екзаус бакпрешър сензор, сигнал
4298 Оксижен сензор
3ФФ0 Аир масс флол сензор
44Е2 Генератор
човека ми каза че се случвало и на други коли като натрупа грешки и се багне системата ставало така и изписвало грешка
каза ми и че катализатора ми е запушен и имам изгорели свещи
по принцип за свещите предполагам че е прав и затова не работи хубаво като я запаля сутрин но за катализатора мисля че ми е изваден защото като я качвах на стенд преди това видях че е рязано гърнето кадето е в средата и мисля че го няма.
Моля дайте мнения.
А помежду другото днес ходих на диагностик да я прочете и ми излезнаха следните грешки
4203 Глоу контрол юнит (немога да пиша на английски затова ги пиша така)
4166 Партикулате филтер систем
4ЦФ3 Екзаус бакпрешър сензор, сигнал
4298 Оксижен сензор
3ФФ0 Аир масс флол сензор
44Е2 Генератор
човека ми каза че се случвало и на други коли като натрупа грешки и се багне системата ставало така и изписвало грешка
каза ми и че катализатора ми е запушен и имам изгорели свещи
по принцип за свещите предполагам че е прав и затова не работи хубаво като я запаля сутрин но за катализатора мисля че ми е изваден защото като я качвах на стенд преди това видях че е рязано гърнето кадето е в средата и мисля че го няма.
Моля дайте мнения.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако изключим влагата като виновник,вземи погледни през скритото меню как зарежда акумулатора.А с тези грешки,ако все още не си го направил,освен смяна на свещите,си почисти задължително турбо пътищата,ЕГР и дебитомера преди да ти е заминало турбото,също и ДПФ,ако имаш такъв...а и разхода ще ти падне с 1л-1,5л!
п.п.От къде си евентуално да препоръчаме проверен сервиз?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Това отдолу по средата ти е филтъра за твърди частици. Катализатора ти е до двигателя, веднага след турбото.
stankata777 написа:Ако изключим влагата като виновник,вземи погледни през скритото меню как зарежда акумулатора.А с тези грешки,ако все още не си го направил,освен смяна на свещите,си почисти задължително турбо пътищата,ЕГР и дебитомера преди да ти е заминало турбото,също и ДПФ,ако имаш такъв...а и разхода ще ти падне с 1л-1,5л!
Значи от Перник съм и съм работил 5 години в сервиз приемик

toni написа:Това отдолу по средата ти е филтъра за твърди частици. Катализатора ти е до двигателя, веднага след турбото.
А има ли проблем че е извадено това нещо по средата.
7 мнения
• Страница 1 от 1