питаен за Е46 330xd

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: питаен за Е46 330xd

Мнение от JTD » 03 Май 2012, 0:18

Колега, мисля, че не си пропуснал една от най-дългите теми за Х в този форум:
viewtopic.php?f=34&t=280295

С предпазителя няма как да изключиш предното предаване. Всичко е механично.
Предпазителя служи само за предаване на усилието на ляво/дясно колело на мост. Съответно с него се симулира заключване на диференциалите, за това си се объркал, че уж си бил без предно предаване.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 04 Май 2012, 21:33

ами незнам благодаря за инфото но като гледам клипа ми се струва че хич не се завъртат предните колела и затова питах :dunno:

иначе за темата за ХД много я четох и даже има бях пуснал клипче от мой експеримент в дълбок сняг :driving:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Май 2012, 10:12

Transporter 1 написа:ами незнам благодаря за инфото но като гледам клипа ми се струва че хич не се завъртат предните колела и затова питах :dunno:

иначе за темата за ХД много я четох и даже има бях пуснал клипче от мой експеримент в дълбок сняг :driving:

Ами завъртат ти се и предните колела, ама трябва малко повече да се окопаеш и да повъртиш, за да се ориентира ДСЦ-то малко по-добре :D
Примерно точно в темата, която споменах, където сме си направили няколко коли експеримента, една седмица преди да отидем снега беше брутално повече. Да речем 3 пъти :D Там където ме има на клипа, където задното предаване умира, а аз спрях и тръгнах, една седмица преди това същото място беше все едно... а бе не мога да го сравня.
Та точно една седмица преди това като го изкачвах (от мерак, за да видя какво ще стане) снега беше толкова брутален, теста беше толкова брутален, че докато се изкачвах цялата кола само ходи наляво-надясно, рови снега и предните гуми когато държа колата в пътя и завивам с тях хвърляха сняг на предното стъкло :mhihi:
За това казах в онази тема, че въобще не е сравнимо задното предаване на Е46 с Х-са на Е46.
И за това не обичам коментари от някой, че Х-са не бил добър, че разликата не е голяма или от този род. Това са коментари на хора, които не са се качвали дори в Х, за да видят сами разликата.
И пак ще го кажа, че Х-са драпа много брутално, но завиването и спирането в крайна сметка е еднакво. Зимата създава едно усещане (изкуствено), че си господар на пътя, ама ако трябва да спираш или завиваш тогава се вижда каква е действителността :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Предишна

Назад към E46