Светнаха лампите на таблото Е53
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Светнаха лампите на таблото Е53
memberlist.php?mode=viewprofile&u=16376 memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146 и двамата са много добри,Илко има и X5. 

- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
mpp82 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=16376 memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146 и двамата са много добри,Илко има и X5.
Благодаря,ще ги имам предвид.

Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Дава ми следната грешка в ABS-модула: "5DEB (24043) Info: clutch gearbox- ECU reduction torque intervention because of to high tire size tolerance". Явно не му харесва размерът на гумите, обаче защо ?
Предните са ми 255/50/19, задните 275/45/19- според мен напълно в нормите! Когато лампите светнаха за първи път, обаче бях със зимните 255/50/19 отпред и отзад. Сканирах с BMW Scanner 1.4.

Relax
- HERMES
- Потребител
-
- Кара: X5 E53 3.0 D 03
Те задните трябва да са 285 45 19,при теб явно от там идва разминаването.
Между другото и аз зимата карах с еднакви гуми отпред и отзад /255 50 19 /,но нямах никакав проблем.Нито лампи светеха,нито нещо друго.Да не би това ,което изписва се отнася за друго?
Между другото и аз зимата карах с еднакви гуми отпред и отзад /255 50 19 /,но нямах никакав проблем.Нито лампи светеха,нито нещо друго.Да не би това ,което изписва се отнася за друго?
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Възможно е и за друго да се отнася (надявам се,знаещите да помогнат!
). Да,малко се различават задните гуми,но преди да ги сложа ги пресметнах на калкулатора-разликата е 1,38%,което е напълно в нормите,а и аз също карах цяла зима с четири еднакви-255/50/19 без каквито и да е проблеми 

Relax
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
veso2710 написа:Възможно е и за друго да се отнася (надявам се,знаещите да помогнат!). Да,малко се различават задните гуми,но преди да ги сложа ги пресметнах на калкулатора-разликата е 1,38%,което е напълно в нормите,а и аз също карах цяла зима с четири еднакви-255/50/19 без каквито и да е проблеми
Не знам къде ходиш на диагностика,но ми се струва че имаш проблем с раздатката

- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Понеже не исках да занимавам колегите с ненужни подробности - в началото не описах детайлно цялата ситуация. Най-близките градове,където мога да отида на читава диагностика са Пловдив,Ст.Загора или Хасково, но в момента съм доста ограничен с времето. За тази цел си купих BMW Scanner 1.4, за да си прочета грешките и по възможност да ги изтрия. Илко,а и останалите колеги - до колко е надежден този скенер и всъщност върши ли ми работа? Ето грешките,които смятам за свързани с проблема:
1.EGC Electronic Gearbox Control
4F7A (20346) Message from the VGSG wrong /жълто квадратче отпред/
2.ABS
5DEB (24043) Info: cluch gearbox - ECU: reduction torque intervention because of to high tire size tolerance /жълто квадратче отпред/
3.SRS Supplemental Restrain System
Shadow:
70 (112) Seat Occupansy detector, break of seat mat
4.VTG Transfer Box
54C6 (21702) Oil abrasion /червено квадратче отпред/
5463 (21603) Break mechanics /жълъо квадратче отпред/
Опитах се да ги изчистя- No 1 изчезна напълно, No 4 изчезна "Break mechanics", но на следващото сканиране отново си бяха там.
1.EGC Electronic Gearbox Control
4F7A (20346) Message from the VGSG wrong /жълто квадратче отпред/
2.ABS
5DEB (24043) Info: cluch gearbox - ECU: reduction torque intervention because of to high tire size tolerance /жълто квадратче отпред/
3.SRS Supplemental Restrain System
Shadow:
70 (112) Seat Occupansy detector, break of seat mat
4.VTG Transfer Box
54C6 (21702) Oil abrasion /червено квадратче отпред/
5463 (21603) Break mechanics /жълъо квадратче отпред/
Опитах се да ги изчистя- No 1 изчезна напълно, No 4 изчезна "Break mechanics", но на следващото сканиране отново си бяха там.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Преди седмица бях на диагностика при препоръчан майстор, според него проблема е в раздатъчната кутия. Оказа се обаче,че програмата му не може да комуникира с модула (доколкото разбрах е DIS)...Опита се да задава някакви стойности,след това-че маслото (в разд. кутия) е сменено-никакъв успех. Сега лампите светват веднага след запалване на двигателя
(преди светваха след 1-2 км.,че и повече движение).

Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Бях в Дару,смених маслото в раздатъчната кутия и диференциалите. Лампите си светнаха пак - казаха ми, че раздатката е за смяна - около 3600 лв.,не се ремонтира и т.н.
Отидох на друг майстор, който ми свали електромотора на раздатъчната кутия и смени едно пластмасово колело (контактува с един червяк),което се беше износило.
За сега всичко изглежда наред, лампите не светят - надявам се, да нямам повече проблеми. Всичко това-около 200 лв.
Отидох на друг майстор, който ми свали електромотора на раздатъчната кутия и смени едно пластмасово колело (контактува с един червяк),което се беше износило.
За сега всичко изглежда наред, лампите не светят - надявам се, да нямам повече проблеми. Всичко това-около 200 лв.

Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Минаха 10-ина дни, а и километри понавъртях - всичко изглежда добре, лампите не светят, предния мост се включва при нужда. Пуснах Скенера - грешката от Transfer Box-a - Oil abrasion, обаче си е там и не се изчиства, т.е. вискозитета на маслото продължава да не се харесва на компютъра. Далеч съм от мисълта, че в Дару не са ми сменили маслото или нещо от този род, но факта си е факт! Може би софтуера на кутията трябва да се рестартира, но в Дару би трябвало да са се сетили за това...Някакви мнения? Особено за рисетването на софтуера! Благодаря
Е53 '04 дизел.

Relax
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Имам същия проблем - смених маслото в раздатъчната кутия, но "грешката" за маслото си остана.

Рестартирал съм софтуера на кутията няколко пъти - няма ефект. Иначе гаси лампата за 4х4 след контакта... Сигурни ли сте, че в кутията има датчик, който следи състоянието на маслото? Грешката сама ли трябва да изчезне след смяната му? Или е възможно това съобщение да се елиминира по друг начин?
Използвам случая да попитам и за друг въпрос, който се засегна по-горе в темата - относно калибрирането на датчика за ъгъла на завиване. Моят дава някакво отклонение при видимо прав волан, а показанието "0" е някъде доста настрани от правото положение. Това нормално ли е? Калибрирането може ли да стане със Скенер 1.4 и ако да - как? Благодаря предварително за информацията.

Рестартирал съм софтуера на кутията няколко пъти - няма ефект. Иначе гаси лампата за 4х4 след контакта... Сигурни ли сте, че в кутията има датчик, който следи състоянието на маслото? Грешката сама ли трябва да изчезне след смяната му? Или е възможно това съобщение да се елиминира по друг начин?
Използвам случая да попитам и за друг въпрос, който се засегна по-горе в темата - относно калибрирането на датчика за ъгъла на завиване. Моят дава някакво отклонение при видимо прав волан, а показанието "0" е някъде доста настрани от правото положение. Това нормално ли е? Калибрирането може ли да стане със Скенер 1.4 и ако да - как? Благодаря предварително за информацията.
Excellent! Steven is my name!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Borymeckata написа:Имам същия проблем - смених маслото в раздатъчната кутия, но "грешката" за маслото си остана.
Не може със скенера - макар да го има като опция - няколко пъти съм пробвал - неуспешно.
С ДИС - става от раз.
4x4,DSC,ABS,EVB failure! и аз съм с тази грешка от няколко места казаха актуатор на трансфер кейс и днес го смених с нов.
До тук всичко точно но както и предния така и този не отговаря не може да се адаптира!Всички грешки изчезнаха сами без адаптация за около 60км извънградско и пак светнаха досадно!Съвет?
До тук всичко точно но както и предния така и този не отговаря не може да се адаптира!Всички грешки изчезнаха сами без адаптация за около 60км извънградско и пак светнаха досадно!Съвет?

Ново 20 от родната диагностика след смяната на актуатор на трансфер кейс и невъзможната комуникация с модула за управление на трансфер кейс и всичко си стои 4x4,DSC,ABS,EVB failure! сега наред е смяна на модула а след това на РАЗДАТКАТА.Въпроса ми е такъв модул взет на старо може ли да се препрограмира за мойте нужди?За да не си купувам още ненужни скъпи части
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3