Проблем с охладителната система на е36 328i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 COUPE 328I
Мечтае да кара: M3 :)

Проблем с охладителната система на е36 328i

Мнение от sexa86 » 02 Май 2012, 12:55

Здравейте колеги от скоро време имам проблеми с охладителната система значи по принцип радиатора ми е за смяна защото тече и един майстор ми каза че виското не ми работи както трябва но температурата стои добре и също така не надува . Значи като почна да си правя някакви изпълнения с колата и като види повече зор изхвърля водите а стрелката на температурата си стои както трябва по средата после просто и наливам вода обезвъздушавам я и е готова вече за втори пат ми го прави това и не мога да разбера защо го прави да не би да има нещо запушено и като види зор да изхвърля водите или просто маркучите да са зле и затова да изхвърля ако можете да ми помогнете благодаря ви предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Проблем с охладителната система на е36 328i

Мнение от maxpower » 02 Май 2012, 20:07

Ако почне да ти тече и гориво ще си караш ли пак така и да си доливаш само- мисля, че не нали
Оправи си радиатора, да ти е херметична системата.
Смени си виското.
Провери и капачката на радиатора дали не е за смяна или най добре смени и нея заедно с радиатора. Не ти препоръчвам да си взимаш китайски.
Нормално е като позагрее да изхвърля водата, защото работи на по ниско налягане и водата почва да кипи по рано. Да не говорим, че от там дето тече като се нагрее хубаво, почва да тече повече.
Престанете да пускате теми преди да си оправите видимите неизправности :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Май 2012, 20:15

Колегата е прав - никой няма да ти каже нещо по-различно при положение, че имаш вече ясно обособени проблеми, а не си ги решил. Смени каквото е за смяна, обезвъздуши добре и всичко ще е ок. Хвърля водите, защото почва да надува заради въздуха, който влиза от мястото на теча. Охладителната система трябва да е херметично затворена, защото работи под налягане. Не си прави експерименти да я караш така, още повече и да я товариш, щото ще изревеш накрая от прегряване.

Потребител
Аватар
Кара: E36 COUPE 328I
Мечтае да кара: M3 :)

Мнение от sexa86 » 03 Май 2012, 12:07

благодаря ви за отговора ще ги оправя тези неща още този месец :)

Назад към E36