Захващане лип спойлер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Захващане лип спойлер

Мнение от waterboy » 29 Апр 2012, 23:05

Колеги взех си лип спойлер и от там проблемите :mhihi: оказа се че не за е36 купе от друга кола е нз каква може и да е от бмв 5та серия нз... по думите на собственика било от е36 купе.. както и да е излиза с по 1-2 милиметра от багажника .. не е проблем това, проблема е че е малко по дълъг и с двойно залепящо не иска да се хване (хваща си се нормално/здраво в средата но в краищата отлепя и то не малко едно 4-5 сантиметра и седи гадно.. лепих го 2 пъти с двойно но не иска някакви други идеи? Не ми се зима нов понеже тоя го плащах 25лв пък и пребоядисване и лепенки .... а уж бил от е36 купе :censored: :banghead: Дали ще стане със Силикон и какъв? Или с лепило някакво :dunno: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Захващане лип спойлер

Мнение от Делян » 29 Апр 2012, 23:09

Купуваш си двойно лепящо на 3М, поне със сигурност е добро(моят е с такова и няма грижи никакви). Хубаво е да сложиш 2 ивици(една до друга, по цялата дължина). Недей да мацуриш със силикони и лепила...
И ако е тайванските боклуци от полиуретан, от форума(като моят) нормално е да не пасва идеално. Моят също излизаше с няколко мм та го рязах...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 29 Апр 2012, 23:19

Незнам колега не ми се дават още пари за двойно залепящо лепих го 1-во с някакво явно евтино сложих му две дебели ленти и го лепнах и от краищата тръгна да отлепя незнам защо може да е от лепенката... после 1 колега ми услужи с някакво "Tessa" което май се води тарикатско... лепнах го пак с 2 лепенки у даже в краищата така го хванах с тиксо през целия багажник "уж да го прикрепва надолу докато хване лепенката така седя 4-5 часа , махнах го и за 20км разстояние тръгна да отлепя вече ... Ако някои колега от София има хубава лепенка ако може да го лепне ще си платя каквото струва че се отчаях :( :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Апр 2012, 23:32

Аз моето го купих на метър, че цяла ролка струваше към 70лв. Взех си 3 метра, по 3.50лв. на метър ако не се лъжа, важно е също да е от тънкото, че иначе седи леко навдигнато на горе и не изглежда добре(с такова дойде липчето). Пробвай от магазин за бои и лакове, аз поне от такъв си го купих. От там ми дадоха и съвет, за да стане още по-здраво, като го лепна, да го оставя на слънце да се нагрее добре и после да мина отвсякъде с натискане. Става бетон :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 30 Апр 2012, 9:44

И на мене това ми казаха ама нещо него разбрах трябва да го натискам след като го залепя в продължение на....? Защото като го залепя и то почва след 2-3 мин да надига вече .... ако го остава да съхне на слънце то ще си изсъхне надигнато :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Апр 2012, 10:47

Aко е хубаво тиксото, не се навдига нищо и си залепва веднага, просто го понатискаш отвсякъде, колкото да се увериш, че е залепнало равномерно. Другият важен момент, за който чак сега се сетих е да се почистят и след това обезмаслят(със спирт примерно) двете повърхности. Идеята на по-нататъшният престой на слънце и допълнително натискане е, че се поразмеква тиксото и след 1-2 часа да речем като го понатиснеш(не се усеща да мърдане или поддаване), буквално отдолу се размазва и хваща още по-здраво. Така ми го обясниха на мен. Но дори и да не го направиш, пак няма да имаш грижи.

Потребител
Аватар
Кара: E39 525D

Мнение от Radoslaf » 30 Апр 2012, 11:40

Аз моя го взех с лепенки на 3М залепени на него , бояджията който ми го боядисва и слага в двата края му сложи по 1 капка силикон за стъкла между двете лепенки понеже каза че най често от там се разлепвали.
Около половин година съм с него и не е мръднал.
Колега намери си някакви хубави и тънки лепенки защото повечето са дебели , също така го почисти много добре преди залепянето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 30 Апр 2012, 12:28

Проблема решен :mhihi: Вече 2 часа седи както съм го залепил , не мисля че ще мръдне , махнах го по чистих го пак залепих го наново с лепенка и 2 двата края му капнах по 1-2 капки Loctide който е и водо устойчив по натисках го известно време , после си оправях халогените после пак го натисках и се прибрах слезнах след преди малко да го видя и си седи така както съм го залепил :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 30 Апр 2012, 15:56

Кво се занимавате с тия двойнозалепващи? Зимате си хубав силикон, мажете и забравяте ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 30 Апр 2012, 19:07

Колега с каквото и да го залепиш, дано не си намери нов собственик.
По темата - сложи му малко силикон за стъкла

http://vbox7.com/play:4c570015e6&r=emb
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 30 Апр 2012, 19:28

Да това е така тука някъде из форума се търкаляше 1 клипче как слиза някакъв от някаква 36-ца отива до друго бмв и за няма и 5-6 сек липа е заминал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 01 Май 2012, 18:38

моя така си замина затова- лепило , двойно залепващо тиксо и накрая рапиди директно през липа за багажника с фрезенк да се вкопаят малко в липа и така :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 01 Май 2012, 19:50

Този лип от къде го взе, да не е от моята кола, чудя се как купувате липове втора ръка-90 процента са крадени-какъв цвят беше като го купи и от кого, и по темата-с каквото и да го залепиш най-вероятно ако колата преспива навън резултата от клипчето по-горе може да те споходи, затова внимавайте какво купувате

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 01 Май 2012, 21:12

Колата седи на вън вече се простих с 1 М броня :mhihi: но съм решил пак да си я правя както аз искам и да си взема паркинг/гараж някакви по строги мерки за сега е само с липа и затова си седи пред блока

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 01 Май 2012, 23:21

поне че нашия град е малък и си се знаем кой какво е36 кара и в какво моментно състояние е през времето :D :D та ако ми изчезне м-бронята примерно и някой цъфне тука с такава, първо при него ще ида :D

п.п. аз ако съм директно с видии

Назад към E36