Я кажете какви и колко ключове и други инструменти имате ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Я кажете какви и колко ключове и други инструменти имате
michev написа:Стандартните инструменти в комплекта на колата, така или иначе на тези автомобили освен да се долее антифриз или масло и да се смени някой ремък на пътя почти нищо друго не може да се направи.Същото важи и за другата ми кола, на път не съм оставал никога, но и колите ми винаги се обслужват като хората и без компромиси.
Мммм да съгласен съм с колегата. С редовното обслужване инструменти не ти трябват иначе вълците ще те ядат ако ще и цяла количка "Гедоре" да имаш в багажника.

Dido75ts
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Малко и голямо комплекти гедорета,пълен комплект шестограми и торксове за малко гедоре, отверки, клещи, комплект гаечни ключове 6-27, пистов ремък, няколко свещи, щанги, мултицет, гащеризон(нема се цапам я) и най важното чук +няколко месингови дорника
и др + винаги зареден телефон и номера на един познат с репатрак just in case
Добре зареден съм, че често правя чужди коли по пътя и пред нас 
Моята още не ме е оставяла на път като изключим един диф дето изтропа ама си ме закара до където трябваше преди да умре

Моята още не ме е оставяла на път като изключим един диф дето изтропа ама си ме закара до където трябваше преди да умре

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
От оригиналните имам скобата за теглене,крика и ключа за гумите.
А личната ми колекция която търкалям в багажника:
Гедоре с камъни от 8 до 32.Ключове(не помня кои номера),клещи обикновени и с остър връх,ключ за свещи,Отверки-2 плоски(къса и дълга) и 2 кръстати(отново къса и дълга),щанга(
),комплект еврейски звезди,комплект шестограми,макетен нож,изолирбанд,червен силикон,WD40,10тина свинюги(бели и черни
).Всичко без щангата е в кутия 16 инча
В кутията имам също цяла торба с крушки...
Резервната гума ми е обърната наобратно,като вътре имам бутилка с масло,антифриз концентрат,зимна течност за чистачки,гюдерия,няколко парцала,кабели за ток,2-3 найлнови торбички от Метро/Кауфланд,фуния за бензин
До гумата държа щангата.
До скоро имах шублер и мултицет,но сметнах,че е прекаленно
Може и да съм пропуснал нещо,но като цяло съм добре оборудван.Бивш Лададжия какво да се прави
По-добре да имам нещо и да не ми трябва,отколкото да ми трябва и да го нямам
Гедоре с камъни от 8 до 32.Ключове(не помня кои номера),клещи обикновени и с остър връх,ключ за свещи,Отверки-2 плоски(къса и дълга) и 2 кръстати(отново къса и дълга),щанга(

Резервната гума ми е обърната наобратно,като вътре имам бутилка с масло,антифриз концентрат,зимна течност за чистачки,гюдерия,няколко парцала,кабели за ток,2-3 найлнови торбички от Метро/Кауфланд,фуния за бензин

До скоро имах шублер и мултицет,но сметнах,че е прекаленно

Може и да съм пропуснал нещо,но като цяло съм добре оборудван.Бивш Лададжия какво да се прави

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
В багажника имам инструменти достатъчни да разглобя колата до последното болтче
Не е много добре да ги размятам постоянно с мен,но няма къде да ги държа

Не е много добре да ги размятам постоянно с мен,но няма къде да ги държа
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Jang1r написа:От оригиналните имам скобата за теглене,крика и ключа за гумите.
Гедоре с камъни от 8 до 32.Ключове(не помня кои номера),клещи обикновени и с остър връх,ключ за свещи,Отверки-2 плоски(къса и дълга) и 2 кръстати(отново къса и дълга),щанга(),комплект еврейски звезди,комплект шестограми,макетен нож,изолирбанд,червен силикон,WD40,10тина свинюги(бели и черни
).Всичко без щангата е в кутия 16 инча
![]()
Резервната гума ми е обърната наобратно,като вътре имам бутилка с масло,антифриз концентрат,зимна течност за чистачки,гюдерия,няколко парцала,кабели за ток,2-3 найлнови торбички от Метро/Кауфланд,фуния за бензинДо гумата държа щангата.
До скоро имах шублер и мултицет,но сметнах,че е прекаленно![]()
Може и да съм пропуснал нещо,но като цяло съм добре оборудван.Бивш Лададжия какво да се прави![]()
Също като колегата съм бивш лададжия-имам в багажника почти всичко, освен оригналните инструменти, има и куфар с инструменти/гидоре, ключове, крушки, мултицет, ВД 40, макетно ножче, щипки, копчета, болтчета и др.дреболии/ + туба с двигателно масло, шише с хидравлично масло, антифриз, туба с дестилирана вода, 2 бр.сенници, туба за гориво, пожарогасител, аптечка и т.н.Да не забравя и доста голям брой автокозметика като: спрей за табло, за гуми, за кожена тапицерия, гидория, препарат за стъкла, спрейове за барабани и за боядисване на пластмасови елементи, полир пасти и какво ли не още...

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Освен оригиналните инструменти имам пълен комплект камъни за тресчотка, малка и голяма тресчотка, крик, кръстат ключ за джанти, 4-5 парцала, гащиризон + ръкавици с гумени пръсти
(да не се цапам), гидория, комплект отвертки за всякакви по-специални болтове, макетен нож, изолирбанд, бушони целия диапазон (малки и големи), крушки, щипки, комплект еврейски звезди и шестограми, пинцети, термошлаух, клещи, WD-40, около 1,5 л масло, бутилка с вода, спирачна течност, хидравлична течност, течност за чистачки, гъба, мултицет и мисля, че е това. До сега не ме е оставяла на пътя, но и дано да не го прави. Хубаво е да си зареден с всякакви инструменти, че никога не се знае 

- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Оригиналните инструмени плюс няколко ключета и две отвертки ,фенерче,парцал и кабели за ток. За година и половина не се е случвало да ме остави на пътя дано и занапред да продължава в същия дух 

- bashev_86
- Потребител
-
- Кара: Е 36 320
Освен заводските инструменти, Гаечни ключове 8-24, отверки, чук, няколко модела клещи, тел, около 15 вида видий (по 10-тина от вид), болета с гайки, крушки, изолирбанд, кабели за прехвърляне на ток, туба за бензин, фуния и май е това в общи линий
. Почти не ми се е налагало да ги ползвам за моята кола, но често се намира някой, на който му трябва нещо, а е хубаво да можеш да помогнеш
П.П. И аз съм бивш лададжия, та ние си личим

П.П. И аз съм бивш лададжия, та ние си личим

- metodi80
- старши ентусиаст
-
В багажника имам оригиналния комплект инструменти , крика , резервната гума , пожарогасител , аптечка и НИЩО ДРУГО ! А излъгах , имам и метално въже за теглене (навил съм го прилежно по джантата на резервната гума , ама то е ако се наложи да тегля някой , не за мене ...
За вече почти 5 години от както имам колата не ми се е наложило нито веднъж да правя каквото и да било на път , не съм си и помислял , че ще ми притрябва отверка или някакъв номер ключе за нещо си на път !!!! Сменял съм точно два пъти спукана гума за това време .... За сметка на това си лежа прилично време под колата през останалото време !

За вече почти 5 години от както имам колата не ми се е наложило нито веднъж да правя каквото и да било на път , не съм си и помислял , че ще ми притрябва отверка или някакъв номер ключе за нещо си на път !!!! Сменял съм точно два пъти спукана гума за това време .... За сметка на това си лежа прилично време под колата през останалото време !

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Имам едни клещи, 2-3 отвертки, крик, ключ 17 извит за гума, ако се наложи и тва. Досега ме е оставяла два пъти - единия заради тройната тръбичка на водата (дето е на най-недостъпното място на двг
), нямах инструменти, ама ми донесоха (10 или 12 беше
), то и тройник нямах де та и него го донесоха
Но така или иначе бях успял вече да пукна главата, та беше безмислена смяната на тройника... Втория път беше като ме удариха, ама след това имах нужда от тенекеджия, не от инструменти
. Та тогава се обаждах на познат с репатрак да ми вземе колата. Абе то да не се случва нищо, иначе варианти има винаги 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
stamov79 написа:Jang1r написа:...Бивш Лададжия какво да се прави![]()
Също като колегата съм бивш лададжия-имам в багажника почти всичко...
Така сме ние бившите лададжии, носим си кво ли не в багажника.

Имам един ключ за гуми и оригиналния комплект с инструменти на е36. 

Мен ми е по-интересно е в оригиналния комплект какво имате. Изкупих всичко от картинката в realoem, но имам разни празни места, при вас всичко ли е пълно? Иначе на дълъг път си нося и допълнителни инструменти + стартер за всеки случай 

We love you Ronnie!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Като цяло лявия панел на комбито ми е пълен с отверки,торксове,клещи,а в куфара имам силикони,гайки,шайби,болтове,комплект гедоре,доста неща може да намери човек,обичам да са под ръка.До куфара 1л вода.При резервната гума имам 1л двиг масло,1л атф масло за хидравликата и скоростите,0.500мл (бяха) спирачна течност.Колкото да е без хич доста глупости,но пък като тръгна да карам нещо голямо имам управдание,хем чисто,хем удобно.
http://media.snimka.bg/s1/0398/027039380.jpg

http://media.snimka.bg/s1/0398/027039380.jpg
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Чета и се чудя ,какво ли ще направят колегите с гедорета и др инстументи на пътя , ако нещо се скапе! Тя колата бъкана от електроника ,а не като москветата и ладите навремето! Аз за това си нося само оргиналния комплект плюс едно резервно крикче и професора-чукчето . А и най-важният инсрумент -въдичката с такъмите за риба!:mhihi:

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3