Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Страшни еквилибристи има - браво ! Затлъстяване , наркотици, пиене, частна собственост...
Със забраната на пушене на обществени места НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ ГОРНИТЕ а се опитва да се ограничи ОЩЕ един от пороците!!!
Аз лично бих се радвал да се забрани и употребата на алкохол. Тотално. Нито вкъщи, нито навън. Алкохолиците са 1000 пъти повече от наркоманите !!!
И никой не ми отговори дали ще се радва детето му да пропуши на 10 години в името на свободата !?!?!
И аз съм пушел, по 3 кутии на ден дори,но в някое малко ресторантче като видя някой да пуши а детето му да се храни ....И това далеч още преди да има каквито и да е ограничения.
Е това ако не е тъпак /по природа /
Забраните са заради такива тъпаци, които не се съобразяват.Не с мен, не с вас ,не с децата си, с никой а после детето като пропуши - шамари!!!
Със забраната на пушене на обществени места НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ ГОРНИТЕ а се опитва да се ограничи ОЩЕ един от пороците!!!
Аз лично бих се радвал да се забрани и употребата на алкохол. Тотално. Нито вкъщи, нито навън. Алкохолиците са 1000 пъти повече от наркоманите !!!
И никой не ми отговори дали ще се радва детето му да пропуши на 10 години в името на свободата !?!?!
И аз съм пушел, по 3 кутии на ден дори,но в някое малко ресторантче като видя някой да пуши а детето му да се храни ....И това далеч още преди да има каквито и да е ограничения.
Е това ако не е тъпак /по природа /
Забраните са заради такива тъпаци, които не се съобразяват.Не с мен, не с вас ,не с децата си, с никой а после детето като пропуши - шамари!!!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да да точно тука си много прав.Няма по голям католик от разкаялия се грешник.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
klintan66 написа:
Естествено, че никой няма да се радва детето му да пропуши било то и на повече от 10

Аз обаче ще ти задам друг въпрос: С какво този закон ти гарантира, че детето ти няма да пропуши? Аз не мога да схвана логиката ти!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Nasko_ написа:klintan66 написа:
Естествено, че никой няма да се радва детето му да пропуши било то и на повече от 10![]()
Аз обаче ще ти задам друг въпрос: С какво този закон ти гарантира, че детето ти няма да пропуши? Аз не мога да схвана логиката ти!
E как бе пич,няма да пуши у заведения

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Nasko_ написа:klintan66 написа:
Естествено, че никой няма да се радва детето му да пропуши било то и на повече от 10![]()
Няма гаранции, но подобни мерки правят пушенето непопулярно и асоциално, а това със сигурност ще намали вероятността детето ти да пропуши

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
BFM написа:Nasko_ написа:klintan66 написа:
Няма гаранции, но подобни мерки правят пушенето непопулярно и асоциално, а това със сигурност ще намали вероятността детето ти да пропуши
ти вярваш ли си?

вземи за пример забранената марихуана и обърни внимание колко е непопулярна именно сред подрастващите

има една сентенция, че забранения плод е по-сладък....

- BFM
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:BFM написа:Nasko_ написа:klintan66 написа:
ти вярваш ли си?![]()
вземи за пример забранената марихуана и обърни внимание колко е непопулярна именно сред подрастващите![]()
има една сентенция, че забранения плод е по-сладък....
Така погледнато си прав, но това са наркотици с различно действие. Аз, както и повечето мои познати-пушачи сме пропушили, за да се направим на интересни, на големите "мъже" и др такива, за да подражаваме на някого, НО не си спомням да са ми били приятни първите цигари... виж за

Не е в темата,но гонейки децата от кръчмите се унищожава единственният начин и шанс да научат как точно се правят нещата.Отдръпват се,улицата ги приема и започват всичко на собствен гръб,отначало.Грешките ги знаем всички.Надявам се не сте забравили пътеките откъдето сте започнали и вие!Друго е да си в средата на възрастните,гледаш,питаш,слушаш,виждаш кое е авторитетно и правилно,и кое е тъпото и трагичното.Така става с всичко на този свят! Трябва си показно,и на пушенето,и на пиенето,и на самото живеене.Не са за всеки,още по-малко за малки деца!Но не,трябва да се забранява! Точно забраните стимулират подрастващите да докажат,че ги има на този свят,напук,нарочно.Скрива се хлапака и пие и пуши като идиот,защото няма базата от знания,за да усети глупоста си.Това правят забраните,изолация и усещане за вина.В кръчмата ще научиш,какво е уважение към другите,ще си под постоянният поглед на големите.На улицата ще научиш,какво е да си по-големия,по-силния,как не трябва да се уважава нищо друго освен собственното ти его.Ето това се прави с криво разбраното ви образование и опазване на химерното здраве на децата ви.Начетено,красиво,послушно път станало наркоман?! Кой да му обясни на това дете,че си е пропиляло живота в зародиш? Откраднало ключовете на баща си и се утрепало като куче на първия завой?! Не става със забрани! Не сме дорасли за свободата на демокрацията с робският си манталитет и феодалното си разбиране.Правилната забрана е "Не пипай,високо напрежение!",а не "Забранено е пипането!".Дано някой ме е разбрал правилно!
- BFM
- младши ентусиаст
-
Benord написа:Не е в темата,но гонейки децата от кръчмите се унищожава единственният начин и шанс да научат как точно се правят нещата....
На първо време, на децата не им е мястото там. Освен това, точно тези деца (между 14 и 18 години) биха отишли на всякъде другаде, но не и там където са родителите им, не мислиш ли

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Benord , това което казваш звучи перфектно и ще се съглася с теб ,НО ти говориш за хора с нормално горе долу възпитание а те стават все по малко ...
ще пусна няколко снимки от едно кафе в района ,за да видиш ,как нормални на вид родители /не че никой освен мен не ги е виждал / ,пушат и пият , а децата блеят до тях, около масите и няма за сладолед, и няма за сок ...децата от скука започват да пищят , да се бият , да хвърлят камъни и т.н...Но не ида играят . Просто не знаят как....
И как родител който пуши ще обясни вредата от цигарите ,ако случайно намери 5 минутки за детето си?
Та как едно дете което не може да чете ,бито и тормозено дори израснало без родителско внимание /тези неща ги има с нас или без нас/ ще се ориентира ?
100 процента истински случай -
Срещу нас на квартира млада майка с две деца 30 г , и още по-млад любовника 20г /сменнен на скоро /...на терасата 1 час пушат и пият бира 1 час вътре ...децата долу на площадката
децата/голямото на 6/ - Мамо може ли сладолед ?
Майката от терасата - Ми няма
децата - Само 60 ст !?
майката - Ми няма
децата - Вземи от касичката ми
майката - Ми и там няма ,свършиха ...
На вид изглеждат нормални , добре ...
Младежа вика по тях като ненормален ...
ще пусна няколко снимки от едно кафе в района ,за да видиш ,как нормални на вид родители /не че никой освен мен не ги е виждал / ,пушат и пият , а децата блеят до тях, около масите и няма за сладолед, и няма за сок ...децата от скука започват да пищят , да се бият , да хвърлят камъни и т.н...Но не ида играят . Просто не знаят как....
И как родител който пуши ще обясни вредата от цигарите ,ако случайно намери 5 минутки за детето си?
Та как едно дете което не може да чете ,бито и тормозено дори израснало без родителско внимание /тези неща ги има с нас или без нас/ ще се ориентира ?
100 процента истински случай -
Срещу нас на квартира млада майка с две деца 30 г , и още по-млад любовника 20г /сменнен на скоро /...на терасата 1 час пушат и пият бира 1 час вътре ...децата долу на площадката
децата/голямото на 6/ - Мамо може ли сладолед ?
Майката от терасата - Ми няма
децата - Само 60 ст !?
майката - Ми няма
децата - Вземи от касичката ми
майката - Ми и там няма ,свършиха ...
На вид изглеждат нормални , добре ...
Младежа вика по тях като ненормален ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
[quote="klintan66"]
Така е вследствие разбитите връзки на рода и формалните взаимоотношения в семейството.Социалната система така и не се появи по нашите ширини,за да запълни нишата на по-възрастните в рода.Какво прави едно семейство като градивна единица на обществото ни привлекателно като съществуване форма?Не виждам нито някакви наченки на положителна политика в тази насока от държавата като цяло,нито някаква съпротива на обществото ни като разумен натиск в обратна посока.Ако се върнем на темата за забрана на пушенето на общественни места,ще се види абсолютната нецелесъобразност на подобен закон.Пушачите ще се оттеглят от заведенията за общественно хранене и ще се организират по дворове,паркове и лични гаражи.Това се наблюдава като движение вече от две години.Първо кризата,после различните недомислици като ограничения накараха хората един по един да напускат кварталните кръчми и капанчета,и да се ориентират към непритесняващите ги с нищо частни територии.Разбирате,че така страдат много повече хора отколкото ако не се пипаше така варварски от страна на всякакви външни за бизнеса елементи!Тютюнопушенето и всякакъв друг законен или незаконен порок се ограничава единственно с възпитание и разумни обяснения за правилното му приложение на практика.Казва се така,че да е разбираемо,а не забранено е и точка,и хайде крамоли,излишна работа,проблеми т.н.Мойте лапета ги отказах от цигарите още докато бяха на по пет години.Показах им как и защо и те се отвратиха от това,след това постоянно им показвах,колко е глупаво да се инвестира в пушек и сега вече са на по 16 години и съм им дал пълната свобода да пушат или не.Резултатът е,че дори сред приятели те са ядрото на непушачите без да претендират с това.Гадно им е,и явно са наясно,че е глупаво като развлечение! Същото направих и с алкохола! Не спирам да говоря и за наркотиците.Водя ги да видят наживо отрепките седящи като статуй по изоставените къщи и мазета.Показвам им мизерията отблизо да я усетят,да я подушат,за да са готови,когато им предложат рая,с реакцията си. Уверявам Ви,резултатите от тези малки екскурзийки им са изписани на лицата? Така се прави,а не забранено ти е и толкоз,и ако те хвана лабут и наказания!Така правя аз!Така искам да процедира и обществото ни и държавата ни! Не смятам,че ще е скъпо и унизително за някой.
Така е вследствие разбитите връзки на рода и формалните взаимоотношения в семейството.Социалната система така и не се появи по нашите ширини,за да запълни нишата на по-възрастните в рода.Какво прави едно семейство като градивна единица на обществото ни привлекателно като съществуване форма?Не виждам нито някакви наченки на положителна политика в тази насока от държавата като цяло,нито някаква съпротива на обществото ни като разумен натиск в обратна посока.Ако се върнем на темата за забрана на пушенето на общественни места,ще се види абсолютната нецелесъобразност на подобен закон.Пушачите ще се оттеглят от заведенията за общественно хранене и ще се организират по дворове,паркове и лични гаражи.Това се наблюдава като движение вече от две години.Първо кризата,после различните недомислици като ограничения накараха хората един по един да напускат кварталните кръчми и капанчета,и да се ориентират към непритесняващите ги с нищо частни територии.Разбирате,че така страдат много повече хора отколкото ако не се пипаше така варварски от страна на всякакви външни за бизнеса елементи!Тютюнопушенето и всякакъв друг законен или незаконен порок се ограничава единственно с възпитание и разумни обяснения за правилното му приложение на практика.Казва се така,че да е разбираемо,а не забранено е и точка,и хайде крамоли,излишна работа,проблеми т.н.Мойте лапета ги отказах от цигарите още докато бяха на по пет години.Показах им как и защо и те се отвратиха от това,след това постоянно им показвах,колко е глупаво да се инвестира в пушек и сега вече са на по 16 години и съм им дал пълната свобода да пушат или не.Резултатът е,че дори сред приятели те са ядрото на непушачите без да претендират с това.Гадно им е,и явно са наясно,че е глупаво като развлечение! Същото направих и с алкохола! Не спирам да говоря и за наркотиците.Водя ги да видят наживо отрепките седящи като статуй по изоставените къщи и мазета.Показвам им мизерията отблизо да я усетят,да я подушат,за да са готови,когато им предложат рая,с реакцията си. Уверявам Ви,резултатите от тези малки екскурзийки им са изписани на лицата? Така се прави,а не забранено ти е и толкоз,и ако те хвана лабут и наказания!Така правя аз!Така искам да процедира и обществото ни и държавата ни! Не смятам,че ще е скъпо и унизително за някой.
- BFM
- младши ентусиаст
-
Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията? Дори да има пушачи, които никога няма да стъпят в заведение след 1юни (а това мен лично много ме съмнява), то ще има и непушачи, които ще започнат да ходят по-често, нали? В този ред на мисли да помислим и за тютюнопроизводителите, те какво ще правят? Ами намалелите приходи за държавата? Сега като се замисля, по-добре отново да разрешим пушенето на работните места, в кината, в театрите, да върнем рекламите по телевизията, да стимулираме една мръсна индустрия, само защото има твърде много маймуни на клона, който ще бъде отрязан...
А възпитанието си е възпитание, основата се полага вкъщи, но не можеш да игнорираш външните влияния... Колко деца-слънчица с родителите си съм виждал и какво става с тези деца-отличници, когато отидат в Ст.Град?
А възпитанието си е възпитание, основата се полага вкъщи, но не можеш да игнорираш външните влияния... Колко деца-слънчица с родителите си съм виждал и какво става с тези деца-отличници, когато отидат в Ст.Град?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BFM написа:Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията? Дори да има пушачи, които никога няма да стъпят в заведение след 1юни (а това мен лично много ме съмнява), то ще има и непушачи, които ще започнат да ходят по-често, нали? В този ред на мисли да помислим и за тютюнопроизводителите, те какво ще правят? Ами намалелите приходи за държавата? Сега като се замисля, по-добре отново да разрешим пушенето на работните места, в кината, в театрите, да върнем рекламите по телевизията, да стимулираме една мръсна индустрия, само защото има твърде много маймуни на клона, който ще бъде отрязан...
че защо не,питам аз,в момента на планетата са 7 милиарда човека,според други източници ,7 милиарда сме били преди минимум 6 месеца,със всеки изминал ден се увеличава човечеството а природата намалява,животни и тн. отстъпват пред завоюването на нови територии за обитаване от човека...Е ,какво му е толкова ценното на човека,като замърсява,сее зарази,изтребва природата,че да живее здравословно???
За това,по-добре да се разреши да се пуши на всякъде,да се пие алкохол и тн.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
BFM написа:Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията?
И сам можеш да видиш това като посетиш двете зали по отделно. И най-малкото защото такъв е бил ефекта в страни, които са отменили забраната няколко месеца, след като са я въвели

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
малко не по темата -
Какво ще направят социалните или закрила на детето ако получат сигнал ,че деца са тормозени психически и физически ?
Наско ,кои държави са отменили забраната ?
Какво ще направят социалните или закрила на детето ако получат сигнал ,че деца са тормозени психически и физически ?
Наско ,кои държави са отменили забраната ?