Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от klintan66 » 29 Апр 2012, 10:01

Страшни еквилибристи има - браво ! Затлъстяване , наркотици, пиене, частна собственост...

Със забраната на пушене на обществени места НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ ГОРНИТЕ а се опитва да се ограничи ОЩЕ един от пороците!!!

Аз лично бих се радвал да се забрани и употребата на алкохол. Тотално. Нито вкъщи, нито навън. Алкохолиците са 1000 пъти повече от наркоманите !!!

И никой не ми отговори дали ще се радва детето му да пропуши на 10 години в името на свободата !?!?!

И аз съм пушел, по 3 кутии на ден дори,но в някое малко ресторантче като видя някой да пуши а детето му да се храни ....И това далеч още преди да има каквито и да е ограничения.
Е това ако не е тъпак /по природа /
Забраните са заради такива тъпаци, които не се съобразяват.Не с мен, не с вас ,не с децата си, с никой а после детето като пропуши - шамари!!!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Апр 2012, 11:59

Да да точно тука си много прав.Няма по голям католик от разкаялия се грешник.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 29 Апр 2012, 15:14

klintan66 написа:

И никой не ми отговори дали ще се радва детето му да пропуши на 10 години в името на свободата !?!?!

Естествено, че никой няма да се радва детето му да пропуши било то и на повече от 10 :)
Аз обаче ще ти задам друг въпрос: С какво този закон ти гарантира, че детето ти няма да пропуши? Аз не мога да схвана логиката ти!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Апр 2012, 16:12

Nasko_ написа:
klintan66 написа:

Естествено, че никой няма да се радва детето му да пропуши било то и на повече от 10 :)
Аз обаче ще ти задам друг въпрос: С какво този закон ти гарантира, че детето ти няма да пропуши? Аз не мога да схвана логиката ти!

E как бе пич,няма да пуши у заведения :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 29 Апр 2012, 18:16

Nasko_ написа:
klintan66 написа:

Няма гаранции, но подобни мерки правят пушенето непопулярно и асоциално, а това със сигурност ще намали вероятността детето ти да пропуши ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Апр 2012, 18:35

BFM написа:
Nasko_ написа:
klintan66 написа:

Няма гаранции, но подобни мерки правят пушенето непопулярно и асоциално, а това със сигурност ще намали вероятността детето ти да пропуши ;)

ти вярваш ли си? :conf:
вземи за пример забранената марихуана и обърни внимание колко е непопулярна именно сред подрастващите :winky:

има една сентенция, че забранения плод е по-сладък....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BFM » 29 Апр 2012, 21:29

zazomazo написа:
BFM написа:
Nasko_ написа:
klintan66 написа:

ти вярваш ли си? :conf:
вземи за пример забранената марихуана и обърни внимание колко е непопулярна именно сред подрастващите :winky:

има една сентенция, че забранения плод е по-сладък....

Така погледнато си прав, но това са наркотици с различно действие. Аз, както и повечето мои познати-пушачи сме пропушили, за да се направим на интересни, на големите "мъже" и др такива, за да подражаваме на някого, НО не си спомням да са ми били приятни първите цигари... виж за :weed: работата е друга, но това е друга тема :mhihi: Затова си мисля, че ако няма кофти примери за подражание, няма и да има толкова деца-пушачи...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 30 Апр 2012, 0:48

Не е в темата,но гонейки децата от кръчмите се унищожава единственният начин и шанс да научат как точно се правят нещата.Отдръпват се,улицата ги приема и започват всичко на собствен гръб,отначало.Грешките ги знаем всички.Надявам се не сте забравили пътеките откъдето сте започнали и вие!Друго е да си в средата на възрастните,гледаш,питаш,слушаш,виждаш кое е авторитетно и правилно,и кое е тъпото и трагичното.Така става с всичко на този свят! Трябва си показно,и на пушенето,и на пиенето,и на самото живеене.Не са за всеки,още по-малко за малки деца!Но не,трябва да се забранява! Точно забраните стимулират подрастващите да докажат,че ги има на този свят,напук,нарочно.Скрива се хлапака и пие и пуши като идиот,защото няма базата от знания,за да усети глупоста си.Това правят забраните,изолация и усещане за вина.В кръчмата ще научиш,какво е уважение към другите,ще си под постоянният поглед на големите.На улицата ще научиш,какво е да си по-големия,по-силния,как не трябва да се уважава нищо друго освен собственното ти его.Ето това се прави с криво разбраното ви образование и опазване на химерното здраве на децата ви.Начетено,красиво,послушно път станало наркоман?! Кой да му обясни на това дете,че си е пропиляло живота в зародиш? Откраднало ключовете на баща си и се утрепало като куче на първия завой?! Не става със забрани! Не сме дорасли за свободата на демокрацията с робският си манталитет и феодалното си разбиране.Правилната забрана е "Не пипай,високо напрежение!",а не "Забранено е пипането!".Дано някой ме е разбрал правилно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BFM » 30 Апр 2012, 9:39

Benord написа:Не е в темата,но гонейки децата от кръчмите се унищожава единственният начин и шанс да научат как точно се правят нещата....

На първо време, на децата не им е мястото там. Освен това, точно тези деца (между 14 и 18 години) биха отишли на всякъде другаде, но не и там където са родителите им, не мислиш ли ;) Наистина не можеш да забраниш на детето ти да пуши, ако ти го правиш, т.е. можеш, но едва ли ще има смисъл. Както каза, трябва да им се показва как се правят нещата, трябва да им се дава пример, а точно този пример отсъства...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 30 Апр 2012, 10:28

Benord , това което казваш звучи перфектно и ще се съглася с теб ,НО ти говориш за хора с нормално горе долу възпитание а те стават все по малко ...
ще пусна няколко снимки от едно кафе в района ,за да видиш ,как нормални на вид родители /не че никой освен мен не ги е виждал / ,пушат и пият , а децата блеят до тях, около масите и няма за сладолед, и няма за сок ...децата от скука започват да пищят , да се бият , да хвърлят камъни и т.н...Но не ида играят . Просто не знаят как....
И как родител който пуши ще обясни вредата от цигарите ,ако случайно намери 5 минутки за детето си?

Та как едно дете което не може да чете ,бито и тормозено дори израснало без родителско внимание /тези неща ги има с нас или без нас/ ще се ориентира ?

100 процента истински случай -

Срещу нас на квартира млада майка с две деца 30 г , и още по-млад любовника 20г /сменнен на скоро /...на терасата 1 час пушат и пият бира 1 час вътре ...децата долу на площадката

децата/голямото на 6/ - Мамо може ли сладолед ?
Майката от терасата - Ми няма
децата - Само 60 ст !?
майката - Ми няма
децата - Вземи от касичката ми
майката - Ми и там няма ,свършиха ...

На вид изглеждат нормални , добре ...
Младежа вика по тях като ненормален ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 30 Апр 2012, 12:57

[quote="klintan66"]

Така е вследствие разбитите връзки на рода и формалните взаимоотношения в семейството.Социалната система така и не се появи по нашите ширини,за да запълни нишата на по-възрастните в рода.Какво прави едно семейство като градивна единица на обществото ни привлекателно като съществуване форма?Не виждам нито някакви наченки на положителна политика в тази насока от държавата като цяло,нито някаква съпротива на обществото ни като разумен натиск в обратна посока.Ако се върнем на темата за забрана на пушенето на общественни места,ще се види абсолютната нецелесъобразност на подобен закон.Пушачите ще се оттеглят от заведенията за общественно хранене и ще се организират по дворове,паркове и лични гаражи.Това се наблюдава като движение вече от две години.Първо кризата,после различните недомислици като ограничения накараха хората един по един да напускат кварталните кръчми и капанчета,и да се ориентират към непритесняващите ги с нищо частни територии.Разбирате,че така страдат много повече хора отколкото ако не се пипаше така варварски от страна на всякакви външни за бизнеса елементи!Тютюнопушенето и всякакъв друг законен или незаконен порок се ограничава единственно с възпитание и разумни обяснения за правилното му приложение на практика.Казва се така,че да е разбираемо,а не забранено е и точка,и хайде крамоли,излишна работа,проблеми т.н.Мойте лапета ги отказах от цигарите още докато бяха на по пет години.Показах им как и защо и те се отвратиха от това,след това постоянно им показвах,колко е глупаво да се инвестира в пушек и сега вече са на по 16 години и съм им дал пълната свобода да пушат или не.Резултатът е,че дори сред приятели те са ядрото на непушачите без да претендират с това.Гадно им е,и явно са наясно,че е глупаво като развлечение! Същото направих и с алкохола! Не спирам да говоря и за наркотиците.Водя ги да видят наживо отрепките седящи като статуй по изоставените къщи и мазета.Показвам им мизерията отблизо да я усетят,да я подушат,за да са готови,когато им предложат рая,с реакцията си. Уверявам Ви,резултатите от тези малки екскурзийки им са изписани на лицата? Така се прави,а не забранено ти е и толкоз,и ако те хвана лабут и наказания!Така правя аз!Така искам да процедира и обществото ни и държавата ни! Не смятам,че ще е скъпо и унизително за някой.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BFM » 30 Апр 2012, 14:18

Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията? Дори да има пушачи, които никога няма да стъпят в заведение след 1юни (а това мен лично много ме съмнява), то ще има и непушачи, които ще започнат да ходят по-често, нали? В този ред на мисли да помислим и за тютюнопроизводителите, те какво ще правят? Ами намалелите приходи за държавата? Сега като се замисля, по-добре отново да разрешим пушенето на работните места, в кината, в театрите, да върнем рекламите по телевизията, да стимулираме една мръсна индустрия, само защото има твърде много маймуни на клона, който ще бъде отрязан...
А възпитанието си е възпитание, основата се полага вкъщи, но не можеш да игнорираш външните влияния... Колко деца-слънчица с родителите си съм виждал и какво става с тези деца-отличници, когато отидат в Ст.Град?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Апр 2012, 14:37

BFM написа:Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията? Дори да има пушачи, които никога няма да стъпят в заведение след 1юни (а това мен лично много ме съмнява), то ще има и непушачи, които ще започнат да ходят по-често, нали? В този ред на мисли да помислим и за тютюнопроизводителите, те какво ще правят? Ами намалелите приходи за държавата? Сега като се замисля, по-добре отново да разрешим пушенето на работните места, в кината, в театрите, да върнем рекламите по телевизията, да стимулираме една мръсна индустрия, само защото има твърде много маймуни на клона, който ще бъде отрязан...
А възпитанието си е възпитание, основата се полага вкъщи, но не можеш да игнорираш външните влияния... Колко деца-слънчица с родителите си съм виждал и какво става с тези деца-отличници, когато отидат в Ст.Град?

че защо не,питам аз,в момента на планетата са 7 милиарда човека,според други източници ,7 милиарда сме били преди минимум 6 месеца,със всеки изминал ден се увеличава човечеството а природата намалява,животни и тн. отстъпват пред завоюването на нови територии за обитаване от човека...Е ,какво му е толкова ценното на човека,като замърсява,сее зарази,изтребва природата,че да живее здравословно???
За това,по-добре да се разреши да се пуши на всякъде,да се пие алкохол и тн.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 30 Апр 2012, 16:08

BFM написа:Защо мислите, че толкова осезаемо ще падне оборота на заведенията?

И сам можеш да видиш това като посетиш двете зали по отделно. И най-малкото защото такъв е бил ефекта в страни, които са отменили забраната няколко месеца, след като са я въвели ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 30 Апр 2012, 18:45

малко не по темата -
Какво ще направят социалните или закрила на детето ако получат сигнал ,че деца са тормозени психически и физически ?

Наско ,кои държави са отменили забраната ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата