Стрелката за бензина и водата не мърдат?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Стрелката за бензина и водата не мърдат?

Мнение от Blato » 16 Юни 2006, 15:05

Здравейте,

Наскоро ми се наложи да откача акомулатора и след като го закачих стрелките на бензина и водата не мърдат вече. Другите си работят.

След няколко паления се оправиха от самосебе си и така карах една седмица.
Обаче кво ми скимна пак да откача акомулатора и след като го закачих пак спряха да работят. Пробвах с друго табло, но същата работа.

Някакви идеи?

П.с. Само да се оправят и вече няма да откачам акомулатора :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 16 Юни 2006, 15:08

Само да добавя нямам халогени и като че ли нещо дърпа ток от акомулатора, защото като го закачах и излязоха искри като че ли имаше някакъв товар.

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 16 Юни 2006, 16:38

Съжалявам за офтопика ама не виждам смисал да отварям нова тема като колегата има сходен проблем с моя :uups: Та проблема е следния- стрелката за темперетурата на водата на таблото не ми работи.Значи когато е студена колата или не се отмества или като се премести застава посредата ,а когато загрее забива в червеното се едно е прегряла колата. Сложихме друго табло да проверим да не е от таблото проблема но другото табло реагира по същия начин като моето, сложихме отделен термометар(като часовник е мамка му :uups: ) с марка VDO (като ток за него взимаме от запалката) като пуснахме отделен кабел с отделна букса кам него и термометара си показва реалните стойности такива каквито трябва да са. Същия този кабел го пуснахме кам таблото за да проверим дали проблема не е от жицата нещо- но ефекта беше нулев-таблото прави сащите номера или не помрадва- седи си забито в крайно ляво или ако мрадне застава посредата като е студена колата и като загрее забива в червеното :shock: Та молбата ми е ако някои случайно знае от каде е проблема да сподели- защото по тоя начин стигнахме до заключението ,че датчика за водата си е читав и че таблото си е читаво - щом здраво работещо табло прави сащите работи? :help: Та сега си седа с тоя гаден (часовник да ми показва темп. на водата :( ) Извода който аз си направих е, че проблема е някаде от датчиак за водата до таблото но каде по точно там :shock: или ако има нещо друго споделете с невежата :uups:

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 17 Юни 2006, 3:33

лелее, нема ли кой да ни помогне за проблемите :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

.............

Мнение от jordan » 18 Юни 2006, 21:27

проверете си предпазителите!
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

Назад към E36