Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Mулти волан проблем-предложения!? РЕШЕН
механичен автопилот ще рече? може би имаш предвид че имаш управлението на мотора в режим на автопилота, ако е така слагаш волана, връзваш и караш, в противен случай ти трябва моторчето управляващо подаването на гас на мотора, което се налага само при бензиновите модели, а твоята е такава
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
До колкото разбрах иска да смени само волана
има си Автопилот
само че да каже коя година е колата за да разберем дали е със жило или без, но в крайна сметка това според мен няма голямо значение
само да каже колегата коя година е колата за да може по компетентни да се изкажат по въпроса
Поздрави

Поздрави
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колега пише, че колата е 118 кс, значи мотора е м43 и е със жило, но щом си има автопилот слага само мулти волан и е готов ако няма липси по автопилота всичко ще тръгне само със смяната на волана.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
meraklia_pz написа:До колкото разбрах иска да смени само воланаима си Автопилот
само че да каже коя година е колата за да разберем дали е със жило или без, но в крайна сметка това според мен няма голямо значение
само да каже колегата коя година е колата за да може по компетентни да се изкажат по въпроса
![]()
Поздрави
Колега колата е бензин 118кс 8 клапана (няма значение коя година е колата този мотор се слага на е46 до 2001г. преди фейс-а) има си моторче с две жила всичко...няма само мулти волан явно са го гепили....просто исках да попитам ако имам автопилот дали със смяна на волана ще стане

Да се похваля и аз, днес пристигна воланът, който си поръчах със сцепения лъч от ибей в Англия. Обаче няма Еърбег. Гледах в ибей само за еърбеци, но не излизат или по-скоро не знам каква част да търся. Ето и снимка на волана:
Моля, ако някой колега знае нещо да пусне линк с точно това, което трябва да взема.
Моля, ако някой колега знае нещо да пусне линк с точно това, което трябва да взема.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
narf написа:....
Примерно : Ebay

Излизат доста обяви за бегове, пиши "airbag e46 steering" или нещо от сорта и търси.
пс: Иначе има и нови в Дару. Е сега ги разгледах, че ми стана интересно, ама цената не е много оферта

booovd написа:narf написа:....
Примерно : Ebay
Излизат доста обяви за бегове, пиши "airbag e46 steering" или нещо от сорта и търси.
пс: Иначе има и нови в Дару. Е сега ги разгледах, че ми стана интересно, ама цената не е много оферта
Ясно, а за момента ако намеря само пласмасата, която покрива тази дупка, волана ще може ли да се ползва? В смисъл такъв компютъра ще намира грешка,, но клаксона и мултифункциите ще работят ли?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
няма пластмаса, бега е цял и се поставя в дупкате, има опция да си караш така но ще ти запише гршка за бега и ще трябва да я триеш, провери в "продава" не може да няма.
- oci
- старши ентусиаст
-
iv4o9999 написа:няма пластмаса, бега е цял и се поставя в дупкате, има опция да си караш така но ще ти запише гршка за бега и ще трябва да я триеш, провери в "продава" не може да няма.
Иво е прав там е бега нама какво да сложиш та да го скрие лошото е че си го взел без бег, така волана излиза по скъп сега за бег ще ти искат около 250-300 лв втора ръка.
Иначе за каране можеш да караш няма проблем всичко ще работи освен бега.
Ако искаш ми звънни или пиши и ще ти изключа бега да не ти свети лампата поне докато си намериш бег и така.

- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
И вече и аз имам мулти функция
стана от раз на е46 320D 2002г. То аз само си купих полумесеца с бутоните и допълнителния централен кабел. Също така от лентовия кабел ми отрязаха 10см и ми го дадоха с буксата. Малко рязане и връзване на жички и всичко си работи. Само този R/T бутон не бачка защото колата трябва да има телефон, както и другия за гласови. Темпомата си тръгна без проблем и той 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Търсих на доста места Мулти волан за Е46 и се оказа че е дефицитна стока може ли от Е39 М-ков да стане на Е46(преди фейса)Имали нещо специфично при слагането на единият и другият волан ?Ще ми трябва ли лентов кабел и как изглежда и се свързава
?Разбрах за някакъв модул за мултиволан някой знае ли къде се намира при Е46?

- oci
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:Търсих на доста места Мулти волан за Е46 и се оказа че е дефицитна стока може ли от Е39 М-ков да стане на Е46(преди фейса)Имали нещо специфично при слагането на единият и другият волан ?Ще ми трябва ли лентов кабел и как изглежда и се свързава?Разбрах за някакъв модул за мултиволан някой знае ли къде се намира при Е46?
Ми ако напишеш с кой мотор ти е колата ще стане ясно дали ти трябва модул или не, то ако е м43 няма да е само модула а и още един куп работи, но напиши с кой мотор си да помагаме.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
oci написа:Ми ако напишеш с кой мотор ти е колата ще стане ясно дали ти трябва модул или не, то ако е м43 няма да е само модула а и още един куп работи, но напиши с кой мотор си да помагаме.
Двигателя ми е М43TU(Е46) основното ми питане е дали ще стане м-ков волан от Е39 на Е46 четох за някакъв модул за автопилота и искам да видя къде се намира също и самият монтаж как става и лентовият кабел как да го свържа....все още търся волан и майстор да го монтира но вече 1-2 двамата се дърпат да го слагат и ще трябва да се пробвам аз

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Само радиото ще управляваш!Трябват ти няколко неща за да тръгне и круиза и цената нама да ти хареса!С механично жило си и компютъра няма как да управлява дросела!Звънни на OCI или на ЛС за инфо-той е с този двигател,а и е "старо куче"! 

- oci
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:oci написа:Ми ако напишеш с кой мотор ти е колата ще стане ясно дали ти трябва модул или не, то ако е м43 няма да е само модула а и още един куп работи, но напиши с кой мотор си да помагаме.
Двигателя ми е М43TU(Е46) основното ми питане е дали ще стане м-ков волан от Е39 на Е46 четох за някакъв модул за автопилота и искам да видя къде се намира също и самият монтаж как става и лентовият кабел как да го свържа....все още търся волан и майстор да го монтира но вече 1-2 двамата се дърпат да го слагат и ще трябва да се пробвам аз
Волана ще стане но ще трябва да е след 99 г колата ако бъркам нека ме поправят, че на тях лентовия кабел е като при е46 относно монтажа няма нищо трудно да сложиш волана и да вържеш управлението на музиката, но дотам а иначе за автопилота си е филм особено ако не си го правил ще ти трябват доста неща щом си с този двигател беше писано някъде вече, но накратко ще ти трябва моторче с жило което да дърпа дросела, друг дросел за автопилот той е със стойка за две жила, модул на автопилота, букси стоп машинка и тази на съединителя и малко кабели и доста връзване.
Този мотор е най-трудния за подкарване на автопилот виж при всички други е които са с електронна газ там само се окабелява с няколко кабела и всичко тръгва.