Сигнал обороти на двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Сигнал обороти на двигателя
Колеги,откъде мога да взема сигнал за оборотите на коляновия вал (сигнал,който отива към оборотомера),освен от датчика на коляновия вал?
Трябва ми за газов инжекцион MegaJet, пробвано е със сигнал от датчик на коляновия вал,но явно е несъвместим с газовия компютър,защото не отчита правилно.
Става дума за Е36 М52В20
Краче на компютъра...някой кабел, който влиза навътре към уредите..нещо такова
Трябва ми за газов инжекцион MegaJet, пробвано е със сигнал от датчик на коляновия вал,но явно е несъвместим с газовия компютър,защото не отчита правилно.
Става дума за Е36 М52В20
Краче на компютъра...някой кабел, който влиза навътре към уредите..нещо такова

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Сигнал обороти на двигателя
От диагностичната букса, по спомен пин 1 (TD сигнал), черен кабел. Пин 36 от компютъра.
Намери кабела в кутията под чистачките и от там вземи сигнала.
Сам ли монтираш ГИ?
Намери кабела в кутията под чистачките и от там вземи сигнала.
Сам ли монтираш ГИ?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Вече го монтирах,проблема е че не обработва правилно сигнала от датчика на коляновия вал,вероятно някаква несъвместимост,защото отчита само на празен ход оборотите,както подадеш газ и изчезват.За сега съм ги хванал от 1-ви инжектор, но не е много добре защото се получава разминаване в отчинането когато инжектора влезе в режим cut-off.Затова искам да хвана сигнал директно от компютъра, който си е за оборотите към оборотомера...
Само,че гледам по АутоДата 36 пин го дават за съвсем друго?
Само,че гледам по АутоДата 36 пин го дават за съвсем друго?

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Така е според датата е всичко друго но не и ТД сигнал. 36 пин ти го давам от разпиновката според WDS за двигател M52(Pin 36-Drehzahlsignal TD, Ausgang, Instrumentenkombination).
Прозвъни си го с пин 1 от диагностичната за да си сигурен.
Прозвъни си го с пин 1 от диагностичната за да си сигурен.
Последна промяна Le Transporteur на 24 Апр 2012, 8:59, променена общо 1 път
Ще го пробвам,дано стане.. а случайно да знаеш за 318 М43 кой е въпросния пин,че и на един приятел да променим и неговата 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Полезна тема е точно за ГИ ,макар и масово тоя кабел да не се връзва при газаджиите както и ламбдата
I'm slowly drifting

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
За М43 пин 74 на компа, на диагностичната пак трябва да е пин 1.
Еми щото не им се разправя...ама не е хубаво да чете оборотите през 1-ви инжектор.Аз ги следя, като дадеш рядко газ до доло в първия момент отчита 9-10000 оборота и после реалното,а през датчика на коляновия вал както споменах отчита само на празен ход,като подадеш газ и изчезват,не знам защо...затова искам да ги хвана от оборотомера,да видим от там какво ще стане.
Иначе и 2-те ламбда сонди съм си свързал и работят перфектно.
Иначе и 2-те ламбда сонди съм си свързал и работят перфектно.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ще работи, в момента монтирам "Фобос" на М52 и си работят коректно оборотите, от софтуера се задават 1/3.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
А някой може ли да сподели по същия въпрос на M50B25TU с BOCSH електроника ? и също искам да питам като се срежат бензиновите инжектори и кабелите им се закачат на газовия комп , на какъв принцип работи колата на бензин ?
I'm slowly drifting

Ами аз мисля, че колата на бензин си работи както и когато няма газова,просто сигнала за инжекторите минава през газовия компютър.При работа на газ газовия компютър улавя този сигнал и го ползва, а когато си на бензин просто го пропуска към бензиновия инжектор директно..
На колегата Transporter, благодаря много за помощта

Когато монтирах газови инжекциони го хващах от някоя бобина ако пък там няма тогава го оставях на слаб сигнал ........
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
sa6i4 написа:Ами аз мисля, че колата на бензин си работи както и когато няма газова,просто сигнала за инжекторите минава през газовия компютър.При работа на газ газовия компютър улавя този сигнал и го ползва, а когато си на бензин просто го пропуска към бензиновия инжектор директно..
Е да де ама нали се прекъсват бензиновите инжекторите в оригиналните кабели и към тях се закачат кабелите за към газовия комп , тоест като нямат кабели тея инжектори как може да ги управлява които и да е комп
I'm slowly drifting

Когато си на бензин газовия компютър е само в режим на проводник..взима сигнала от бензиновия и просто го пропуска натам без да го използва.Все едно си наставил кабела с друг кабел най-лесно казано 
Впрочем на М43 сигнала от компютъра найстина работи и отчита коректно, тия дни ще го направя и на М52

Впрочем на М43 сигнала от компютъра найстина работи и отчита коректно, тия дни ще го направя и на М52

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
на буксата Х20 на 20-ти пин(черен) е кабела за оборотите , а сигнала за оборотите не идваше ли от динамото 

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3