Е 90 - Проблем с габарита на багажника
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Е 90 - Проблем с габарита на багажника
Здравейте,
Преди няколко дни ми светна индикация за изгоряла крушка, оказа се че десния габарит и по точно половинката закрепена на капака на багажника не ми свети.
Днес ми остана време и реших да разровя и да сменя изгорялата крушка, но се оказа че крушката е здрава, както и другите две крушки за задния фар (бялата светлина при движение назад) и стопа за мъгла, но нито една от трите не свети. Когато изключих буксата измерих напрежението с мултицет и се оказа че има напрежение, но когато буксата се включи в габарита напрежението изчезва. Слозих левия габарит от дясно но и той не светна, докато десния свети от ляво.
Ако някой има някаква идея нека сподели.
Колата е Е90 Pre-LCI с "blacklines". За диагностика и сам се сетих и не заради такива отговори пиша тука. Благодаря предварително.
Преди няколко дни ми светна индикация за изгоряла крушка, оказа се че десния габарит и по точно половинката закрепена на капака на багажника не ми свети.
Днес ми остана време и реших да разровя и да сменя изгорялата крушка, но се оказа че крушката е здрава, както и другите две крушки за задния фар (бялата светлина при движение назад) и стопа за мъгла, но нито една от трите не свети. Когато изключих буксата измерих напрежението с мултицет и се оказа че има напрежение, но когато буксата се включи в габарита напрежението изчезва. Слозих левия габарит от дясно но и той не светна, докато десния свети от ляво.
Ако някой има някаква идея нека сподели.
Колата е Е90 Pre-LCI с "blacklines". За диагностика и сам се сетих и не заради такива отговори пиша тука. Благодаря предварително.
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
Re: Е 90 - Проблем с габарита на багажника
Измерих напрежението с мултицет и се оказа че има напрежение, но когато буксата се включи в габарита напрежението изчезва. Колега напрежението ти не отива - провери с мултицета има ли верига от всяка фасунка до буксата, а така също и масата на уреда, КАКТО И ЗАЧИСТИ БУКСАТА ДОРИ И ДА Е ЧИСТА на пръв поглед. Сподели какво си установил - в резултат на проверката.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Колега аз меря напрежението от задната страна на буксата и в двата случая (на едно и също място) и при изключена букса има напрежение при включена няма.
Самия габарит работи когато го сложа от другата страна което значи че не е от него.
Самия габарит работи когато го сложа от другата страна което значи че не е от него.
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
При това положение може при натоварване да се губи напрежението и ти това не можеш да го отстраниш сам - т.е. ще ти отнеме много време да проследиш всечки връзки и според мен си е за сервиз, освен случайно сам да откриеш хлабава връзка по веригата. Не е изключено да се е появил проблем от влагата сега и на пролет сам да се отстрани. Ако е от хлабав предпазител трябва и още нещо по осветлението да ти прави проблем, но ако е само на този уред е неква връзка която е само за него. Успех и като разбереш кажи и ние да знаем за в бъдеще. Все пак е загадъчно...
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Такаааааа... до някъде оправих проблема габарита светна, оказа се че масата (кафявия кабел) беше прекъснат в гумената тръба която пази кабелите които влизат в капака на багажника, но се оказа че не ми светят светлините за движение назад. светна ми на таблото че не свете дясната, но когато включих на задна и дръпнах ръчната излязох и останових, че и двете светлини не светят. Дайте съвети.
Поздрави и специални благодарности за Рашо-Ауто и електротехника Митко, който ми показа откъде идва проблема.
Поздрави и специални благодарности за Рашо-Ауто и електротехника Митко, който ми показа откъде идва проблема.
- stefan_stoyanov
- Потребител
-
- Кара: E90 325i
Здравейте,
Тази тема е доста стара, но ще пиша и аз тук, за да не правя нова за същия проблем.
От няколко дни имам същия проблем със същия десен габарит на багажника (Е90 325i 2005a).
При мен се случи следното: светна ми на таблото сигналната лампа за проблем със светлините.
Погледнах и цялата тази секция не работеше габарит, задна (4 лампи са вътре). Беше валяло порой.
На следващия ден всичко отново работеше.
Седмица след това отново светна лампата и въпросната секция пак не работи.
Разглобих, всичко е наред крушки здрави, буксата чиста - като ново.
Откачам масата на акумолатора за 10мин и включвам наново и проблемът е решен. Всичко светва.
До следващия ден когато отново същия габарит престава да работи.
С другия габарит или други светелини нямам проблем.
Предполагам че проблемът е в лоша маса някъде (при буксата на габарита всичко е ОК)
Някой може ли да помогне, къде да търся друг край на този кабел?
Благодаря.
Тази тема е доста стара, но ще пиша и аз тук, за да не правя нова за същия проблем.
От няколко дни имам същия проблем със същия десен габарит на багажника (Е90 325i 2005a).
При мен се случи следното: светна ми на таблото сигналната лампа за проблем със светлините.
Погледнах и цялата тази секция не работеше габарит, задна (4 лампи са вътре). Беше валяло порой.
На следващия ден всичко отново работеше.
Седмица след това отново светна лампата и въпросната секция пак не работи.
Разглобих, всичко е наред крушки здрави, буксата чиста - като ново.
Откачам масата на акумолатора за 10мин и включвам наново и проблемът е решен. Всичко светва.
До следващия ден когато отново същия габарит престава да работи.
С другия габарит или други светелини нямам проблем.
Предполагам че проблемът е в лоша маса някъде (при буксата на габарита всичко е ОК)
Някой може ли да помогне, къде да търся друг край на този кабел?
Благодаря.
- stefan_stoyanov
- Потребител
-
- Кара: E90 325i
Открих буксата на другия край - букса X14260, която отива в модул А4011 (който е под кората долу при краката пред шоф. врата)
Закачих я на INPA преди да правя нещо, за да разбера каква грешка е дал модула.
Грешката - късо съединение във веригата на габарита.
Въпросният модул А4011 вдига грешка при късо съединение в някоя верига (те не са малко).
При всяко даване на контакт си проверява отново веригата и така 50пъти. След това модулът се скапвал завинаги и трябвало да се смени.
Идиотско. Може би някой знае, дали може да се отключи такъв модул.?
При мен нещата се оправиха, зашото открих прекъсване на масата. Т.е. нямаше късо съединение както казваше записаната грешка.
Закачих я на INPA преди да правя нещо, за да разбера каква грешка е дал модула.
Грешката - късо съединение във веригата на габарита.
Въпросният модул А4011 вдига грешка при късо съединение в някоя верига (те не са малко).
При всяко даване на контакт си проверява отново веригата и така 50пъти. След това модулът се скапвал завинаги и трябвало да се смени.
Идиотско. Може би някой знае, дали може да се отключи такъв модул.?
При мен нещата се оправиха, зашото открих прекъсване на масата. Т.е. нямаше късо съединение както казваше записаната грешка.
7 мнения
• Страница 1 от 1