Питане за маховик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Питане за маховик

Мнение от booster_audio » 21 Апр 2012, 19:23

Колеги, въпроса ми е дали става маховик от М40/43 на М44 ... Този от М40-ката е 10кг, също е демпферен като на М44 и съединителя също е с 215мм диаметър... Разликата по данните които намирам в нета е само в килограмите (на М44 е като на М42 - 12,300кг.) :driving:
Някой сравнявал ли ги е и ще в възможно ли само маховика да се замени, а съединителя да си остане моя от М44 :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36

Re: Питане за маховик

Мнение от j_enev » 21 Апр 2012, 20:46

По принцип самият маховик става ,но трябва да смениш и притискателя и феродовия диск .Няма м40/43 с демпферн маховик.Аз съм слагал демпферен маховик на м43 и се оказа че са по широки със 7 мм и стой все едно си натиснал леко съединителя.Ако се сложи обикновен маховик на мястото на демферния мисля че няма да има ядове ,но да кажат хората който са го правели аз съм чувал че като се направи тази интервенция хвърлят бързо съединител ,но незнам дали е истина или мит.
Да попитам знаещите колко вида притискателни дискове има за демпферни маховици и кой на кой мотор се слага

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от booster_audio » 21 Апр 2012, 21:37

j_enev написа:По принцип самият маховик става ,но трябва да смениш и притискателя и феродовия диск .Няма м40/43 с демпферн маховик.Аз съм слагал демпферен маховик на м43 и се оказа че са по широки със 7 мм и стой все едно си натиснал леко съединителя.Ако се сложи обикновен маховик на мястото на демферния мисля че няма да има ядове ,но да кажат хората който са го правели аз съм чувал че като се направи тази интервенция хвърлят бързо съединител ,но незнам дали е истина или мит.
Да попитам знаещите колко вида притискателни дискове има за демпферни маховици и кой на кой мотор се слага

М40-ката от която е свален този маховик е с оригинален климатроник, затова мисля че е демпферен :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от booster_audio » 21 Апр 2012, 21:54

А явно не е... все тая, ще стане ли с моя съединител и какви ще са страничните ефекти?
Изображение

Назад към E36