Един прекрасен следобед...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Един прекрасен следобед...
... карам си аз приятно разсеян от хубавото слънчице, проникващо през гъстите дъждовни облаци едва едва на моменти! Огрявайки то караше хората да се усмихват
Усмихвам си се аз.. приятно доволен че съм приключил със поредния изпит от сесията и то "доволно" написал... карам си съвсем лекинко - ей така колкото да не заспят онези зли шест дявола отпред... под ярко червения преден капак
Движа си се и разсеян от мощното ДУМ ДУМ ДУМ което идва от багажника наближавам пешеходен светофар намиращ се в сърцето на Дружба2... наближавам и толкова разсеяно си пъпля че намалявайки за светофара инстинктивно минавам във лявата лента защото средната е заета
Спирам си на светофара и полузаспал едва едва гледам напред: а там - пустош! Една маршрутка едва едва пъпли преди следващия светофар... а въздухът не помръдва - слънцето си пече
В този момент бях неприятно изваден от цялата тази идилия - спряла до мен кола изръмжава леко... леко но нервно
Гледам аз лекичко със супер бавно завъртане на главата (щото ме мързи)... Форд... Фиеста
момче зад волана - гледа стикерите на клуба на страничните прозорци и табелката "320"
Хм викам си аз - поредния рацер
Обаче втори път подава газ точно като светна червено за пешеходците ... хм... този път като че ли леко прекали и се издаде
Чух лекинко "ФЪССС"
Викам си ... кво стаа тука бе
И докато си го помисля вече беше изтекло времето на застъпване на двата червени сигнала - на този за пешеходците и съответно този за автомобилите
Тръгвам аз лекично на първа и някак си угрижено... дали да включа втора... дали да настъпя газта
И докато си мисля това тя колата взела че влезнала в 3500 оборота... е то това си е вече късно да сменям на втора... бърз поглед (тик ми е), температурата - нормална, бензин... за съжаление няма
Ама няма от няколко седмици и по нямане не е било
Някъде там долу от лявата страна на бялата черта показваща че трябваше отдавна да съм загаснал...
Всичко това става за десети от секундата и леко избягал от действителността се връщам чувайки през отворения прозорец колата до мен - и тя движеща се на първа и леко съскайки чака да се опита да захапе дебелия гъз на дъртото комби
Дъртото комби си знае урока
"Не на мене тея" - сякаш ми вика и продължава: "на 500 метра сме си от вкъщи, ще има бензин"
А аз само това и чаках - настъпах педала на газта, рязко и до долу
О не това беше грешка, гумите който още не бяха загряли можаха да сложат доста малка част от баварските коне на пътя
Светкавично реагирах и рязко и нервно на два пъти ги обуздавам
Да ама те не щат... искат втора предавка
Гледам до мен някъде на равнището на задната врата, една усойница, съскаща заплашително и лекичко губеща преднина - и нейните коне не са на пътя... обаче сега бях сигурен - това не беше заблуда както си мислех преди това
Съскаше сериозно и се чуваха едни такива характерни изсъсквания на блоу оф-а
Край помислих си аз - и давайки газ на втора вече се бях примирил - явно тунерите са си поиграли и малкото килограми на противника ми щяха да си кажат думата
И гледам още в несвяст леко назад - преднината ни се стопяваше
И в следващия момент като някакво чудо старото желязо под капака "оживя".... поглеждам оборотомера - 4500... викам си ясно и лекично започвам да се усмихвам
Работата още не беше загубена....
Леко извръщам глава - като че ли скоростта на стопяване на преднината беше леко намаляла... но пак я имаше
Трескаво чакащ да се напълни оборотомера и гледайки безучастно вече предницата на Форд-чето до мойта нещо в мен трепна
сетих се за малкото ключе, което не бях използвал отдавна и се беше скрило някъде там... под волана
започвам нервно да го търся... пипам... пипам... няма го... бъркам над кората много изнервен, предницата на фиестата беше вече на калника ми
Поглеждам оборотомера - О УЖАС
Наближаваме 5500 оборота
не мога да устоя на конкуренцията, бавно но сигурно ме изяждаше
още по ядосано започнах да ръчкам с два пръста през тесния отвор м/у кормилната конзола и кората под волана - търсех си жокера
успях да напипам само кабелчето... копче няма
Времето течеше ужасно бавно - сякаш 1 час търся проклетото копче
поглеждам оборотомера - 6000 оборота... край.. миг и някъде около 6400 щеше всичко да приключи.... и в този момент... малко преди DEADLINE-а усетих нещо.... да това беше истина
в стремглавото си и хаотично ръгане там под волана съм цъкнал без да искам копчето
Първоначално не можах да осмисля дали беше истина... но сякаш миг по късно успях да осмисля... беше си ясно ЦЪК... точно това което исках... и аз.. и онея шестимата старци отпред... поглеждам пак оборотомера - и ето не бях изненадан... ЦЪК си е ЦЪК
Оборотомера силно и забързано мина 6500... тласкан от бурните процеси протичащи във горивната камера на всеки един от цилиндрите
Поглеждам пак на дясно... сякаш се е минала цяла вечност а колата си беше все така до мен... чук кратко "ФЪСССС" и при превключването на третата предавка фиестата леко изостана
Погледнах... имам още малко... и миг след това много яростно и брутално превключих на трета... почти без съединител... ама озверял
мощен прилив на адреналин.... след превключването на третата предавка оборотите бяха точно там където трябва: където шестимата не ги мързи
Оборотите пак започнаха стремглаво да се качват - гледам напред - маршрутка минавам плътно в ляво с идеята да мине до мене пичагата с фиестата... той реши да мине в дясно
През това време вече се усещах сърцето - тласкаше със 6000 оборота кръвта изпълнена с адреналин, блъскайки ме в главата
Бърз поглед надясно - фиестата леко изоставаше някъде на задния калник беше вече
Точно се гласях за отмъщението на 4-тата предавка когато погледнах и видях че съперника се отказва и намалява за пресечката в дясно
Погледнах го пак - доста учудено гледаше към табелката "320"
А тя грижливо лъсната... седеше там така послушна и караше по някоя друга физиономия всеки ден да гледа очудено
Спирайки на паркинга оставих колата малко да поработи... слушам двигателя - доволно мърка като се чува леко отекване... съвсем тихо и доволно ръмжене
Със всяко отваряне на изпускателен клапан се чуваше едно задоволство което излизаше прекарано от двойната генерация и излизащо през задното гърне на свобода

Усмихвам си се аз.. приятно доволен че съм приключил със поредния изпит от сесията и то "доволно" написал... карам си съвсем лекинко - ей така колкото да не заспят онези зли шест дявола отпред... под ярко червения преден капак

Движа си се и разсеян от мощното ДУМ ДУМ ДУМ което идва от багажника наближавам пешеходен светофар намиращ се в сърцето на Дружба2... наближавам и толкова разсеяно си пъпля че намалявайки за светофара инстинктивно минавам във лявата лента защото средната е заета

В този момент бях неприятно изваден от цялата тази идилия - спряла до мен кола изръмжава леко... леко но нервно

Обаче втори път подава газ точно като светна червено за пешеходците ... хм... този път като че ли леко прекали и се издаде

И докато си го помисля вече беше изтекло времето на застъпване на двата червени сигнала - на този за пешеходците и съответно този за автомобилите

И докато си мисля това тя колата взела че влезнала в 3500 оборота... е то това си е вече късно да сменям на втора... бърз поглед (тик ми е), температурата - нормална, бензин... за съжаление няма

Всичко това става за десети от секундата и леко избягал от действителността се връщам чувайки през отворения прозорец колата до мен - и тя движеща се на първа и леко съскайки чака да се опита да захапе дебелия гъз на дъртото комби

Дъртото комби си знае урока

А аз само това и чаках - настъпах педала на газта, рязко и до долу

Гледам до мен някъде на равнището на задната врата, една усойница, съскаща заплашително и лекичко губеща преднина - и нейните коне не са на пътя... обаче сега бях сигурен - това не беше заблуда както си мислех преди това

Край помислих си аз - и давайки газ на втора вече се бях примирил - явно тунерите са си поиграли и малкото килограми на противника ми щяха да си кажат думата

И гледам още в несвяст леко назад - преднината ни се стопяваше

Леко извръщам глава - като че ли скоростта на стопяване на преднината беше леко намаляла... но пак я имаше

Трескаво чакащ да се напълни оборотомера и гледайки безучастно вече предницата на Форд-чето до мойта нещо в мен трепна

Поглеждам оборотомера - О УЖАС

Времето течеше ужасно бавно - сякаш 1 час търся проклетото копче

Поглеждам пак на дясно... сякаш се е минала цяла вечност а колата си беше все така до мен... чук кратко "ФЪСССС" и при превключването на третата предавка фиестата леко изостана

Оборотите пак започнаха стремглаво да се качват - гледам напред - маршрутка минавам плътно в ляво с идеята да мине до мене пичагата с фиестата... той реши да мине в дясно

През това време вече се усещах сърцето - тласкаше със 6000 оборота кръвта изпълнена с адреналин, блъскайки ме в главата

Бърз поглед надясно - фиестата леко изоставаше някъде на задния калник беше вече

Точно се гласях за отмъщението на 4-тата предавка когато погледнах и видях че съперника се отказва и намалява за пресечката в дясно

Погледнах го пак - доста учудено гледаше към табелката "320"

Спирайки на паркинга оставих колата малко да поработи... слушам двигателя - доволно мърка като се чува леко отекване... съвсем тихо и доволно ръмжене

Със всяко отваряне на изпускателен клапан се чуваше едно задоволство което излизаше прекарано от двойната генерация и излизащо през задното гърне на свобода

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
темата беше прекалено хубава, за да седи заключена заради излишни мнения, затова я разделих за да й дам втори шанс - моля този път се придържайте към темата и не се карайте за глупости.
Ати
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Мисля, че всички сме единодушни...Не може тема, в която за 3 дни се изписаха 8 страници да стои заключена заради някой, който е решил, че няма какво да прави и влиза да флууди
Евала за постъпката, Ати...

Евала за постъпката, Ати...

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
П.С. Днес бях на Абажура както се разбрахме с колегата... е ... ни вест ни кост 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
bmwdriver написа:МАЧКАТОР написа:За малко да се видиме съвсем от близо
Абе кво беше това Хюндайче дет го мъчеше![]()

много му слабоъединителчето бееее

Относно БМВ-то на колегата Пенчев-16.3 е доста сериозно време, поздрави

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Ама БМВ-то нямаше бензин за цялата права
Само да му намеря проблема и да се изпъне като хората пак ще съм там
Че вчера и помпа смених.. ама пак го прави

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Дилян Пенчев написа:Ама БМВ-то нямаше бензин за цялата праваСамо да му намеря проблема и да се изпъне като хората пак ще съм там
Че вчера и помпа смених.. ама пак го прави
![]()
Ба деееба и разход брато

10 мнения
• Страница 1 от 1