Поддръжка хромирани лайсни
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Поддръжка хромирани лайсни
Здравейте колеги!
Предварително се извинявам ако засягам стара тема .
Проблема е следния:
Хромираните лайсни около стъклата при мен незнайно защо се матираха т.е изгубиха блясък .
Съмнявам се че може да е от химията по автомивките.Пробвах да ги излъскам с някои препарати от бита обаче не се получи.
.
Ако някой се е справял по–рано с този проблем нека да сподели.
Предварително благодаря
Предварително се извинявам ако засягам стара тема .
Проблема е следния:
Хромираните лайсни около стъклата при мен незнайно защо се матираха т.е изгубиха блясък .
Съмнявам се че може да е от химията по автомивките.Пробвах да ги излъскам с някои препарати от бита обаче не се получи.

Ако някой се е справял по–рано с този проблем нека да сподели.
Предварително благодаря
Re: Поддръжка хромирани лайсни
При официалните дилъри на BMW има продукти за поддръжка на хром, може да упиташ.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
В асортимента на Сонакс има една паста за хром.
Полирал съм с нея бъбреци и ауспухови накрайници и съм доволен.
Ако лайстните са от същия материал, ще ти помогне.
Полирал съм с нея бъбреци и ауспухови накрайници и съм доволен.
Ако лайстните са от същия материал, ще ти помогне.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
След зимата по надписа отзад "530d" се появиха мнжество малки петна ръжда и корозия. Като го видях реших че ще се купува нов и изпсувах наум по адрес на качеството на материалите..
Преди да взема нов надпис (50 лв в Дару, изненадах се че не е примерно 236 лв) пробвах с пастата на Сонакс - всичко се изчисти! Предполагам и с тази на 3М ще е подобен ефекта.
Преди да взема нов надпис (50 лв в Дару, изненадах се че не е примерно 236 лв) пробвах с пастата на Сонакс - всичко се изчисти! Предполагам и с тази на 3М ще е подобен ефекта.
Понеже не успях да открия пастата на Сонакс първо купих един уж американски препарат полутечен
който не ми свърши работа но пък и не беше скъп .После отидох в един магазин за оборудване по водните спортове и там открих пастата на 3М която е безупречна.За нула бройки излъсках всичко хромирано
Добре че спомена за надписа отзад че и аз да го погледна от близо.Нямаше петна обаче "3"та едвам се държеше и сигурно щях да я изгубя а сега е залепих наново
който не ми свърши работа но пък и не беше скъп .После отидох в един магазин за оборудване по водните спортове и там открих пастата на 3М която е безупречна.За нула бройки излъсках всичко хромирано
Добре че спомена за надписа отзад че и аз да го погледна от близо.Нямаше петна обаче "3"та едвам се държеше и сигурно щях да я изгубя а сега е залепих наново
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
memorex написа:Съмнявам се че може да е от химията по автомивките.
Не се съмнявай, от това е

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Мда, твърдо против всяква химия по автомивките, щото после излиза скъпо. Матирани лайсни, също и дупки/люспи, особено по предния капак от камъчета, химията почва да яде полека-лека.
Ако човек иска колата му да изглежда добре, разбира се.
Ако човек иска колата му да изглежда добре, разбира се.

Последна промяна fefe на 21 Апр 2012, 9:33, променена общо 1 път
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
И аз имам лош спомен от химикали на автомивка. На аудито предната решетка така се беше матирала. Възстанових блясъка със станиолче от цигарена кутия .
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
А някой може ли да поясни каква химия да се избягва по автомивките, защото и сапуна e вид "химия", моля?
Благодаря!
Благодаря!
Последна промяна noiseless на 21 Апр 2012, 12:25, променена общо 1 път
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Cinder написа:Тази която ползват за безконтактното миене.
Благодаря! А, как стои въпроса с автомивките с четки - на ОМВ, например или там пък самите четки не са добри за боята?
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Тези четки са на второ място по вредност след химията.
След 6-7 миенета ще се виждат бразди. След една година миене с автоматичните четки колата ще е готова за морски шах
След 6-7 миенета ще се виждат бразди. След една година миене с автоматичните четки колата ще е готова за морски шах

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Принципно най-малката злина е миенето с гъба. От нея с времето се получават едни много малки драскотинки, като паяжини, които могат да се махнат с пастиране.
Най-добрия вариант е някой които се занимава екслузивно с пастиране/професионално миене на коли, но там цифрата за миене сигурно няма да има много общо с тази по автомивките
Най-добрия вариант е някой които се занимава екслузивно с пастиране/професионално миене на коли, но там цифрата за миене сигурно няма да има много общо с тази по автомивките

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Cinder написа:Принципно най-малката злина е миенето с гъба. От нея с времето се получават едни много малки драскотинки, като паяжини, които могат да се махнат с пастиране.
Потвърждавам, но има и една малка следваща стъпка след "гъбата", която обаче има огромен ефект:
Миенето с "wash mitt", което е като гъба ама с козина отгоре. Това е професионалното средство на тези дето пастират коли. Козината почиства също толкова добре като гъбата, но няма дунапрен в който да засядат песъчинки и поради това няма да има и малки драскотинки.
Такова измиване (с гъба или wash mitt) е по-бавно, но според мен става за 1 час без проблем. Ако може за 20-30 лв. да сe предложи като услуга, мисля че би си струвало парите (ако боята е в такова състояние че да се пази).
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2