Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Това не беше толкова важно, исках да наблегна на частта с толерантноста, не да се заяждам или да споря, сори ако е прозвучало така. Поздрави 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Не разбирам защо не се гледа реално на нещата, и защо на пушенето се гледа като на някакво неприкосновено право, би било такова ако по никакъв начин не вредиш на останалите/не е сериозно да се сразнява бъркането в носа или някви физиологични нужди с пушене/. Питам - Защо всички ние, които не пушим и не вредим на никого с това си свое поведение трябва да се съобразяваме с тези, които ни пречат и вредят.
Предлагате да имало право на избор със заведения за пушачи и заведения за не пушачи, ами то хубаво ама в крайна сметка, за да са си спокойни от към нарушения и глоби всички ще направят заведенията за пушачи, и после кой е неоправдания и къде е промяната ......
Ще дам един прост пример: Всички заведения за хранене около работата ми са за пушачи, ако това остане така, аз като непушач имам правото на избор - да не се храня и по този начин да избегна цигарения дим ....
Предлагате да имало право на избор със заведения за пушачи и заведения за не пушачи, ами то хубаво ама в крайна сметка, за да са си спокойни от към нарушения и глоби всички ще направят заведенията за пушачи, и после кой е неоправдания и къде е промяната ......
Ще дам един прост пример: Всички заведения за хранене около работата ми са за пушачи, ако това остане така, аз като непушач имам правото на избор - да не се храня и по този начин да избегна цигарения дим ....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе тея забрани са защото пушачите сме пичове,интересни и разказваме интересни неща,и като влезем в заведения ,и понеже сме интересни,ама не пушачите хем искат да ни правят компания в заведение ,хем пък им било гадно и измислиха заведенията за не пушачи и за пушачи,обаче те така,интересните типове пушачи пак се навираха в заведенията за пушачи и понеже онези не пушачите пак искаха да са в компанията на интересните,които са пушачи (баси навляците не пушачи) и сега с тоталната забрана си мислят че ще накарат пушачите да им разказват интересните си истории,ама без да им пушат.
Ха,ама няма пак да стане,щото ние,интересните пушещи хора може и на студа от вън да стоим и пак да си дробим лаф,а вие,не пушачите може кротко да си стоите в заведението и пак ще изпускате интересните разговори!

Ха,ама няма пак да стане,щото ние,интересните пушещи хора може и на студа от вън да стоим и пак да си дробим лаф,а вие,не пушачите може кротко да си стоите в заведението и пак ще изпускате интересните разговори!

armagedon01 написа:Не разбирам защо не се гледа реално на нещата, ....
Неееееее ! Заведенията се правят ОТ собсвениците ЗА клиентите. Не обратното. Не клиента определят каква да бъде обстановката в едно заведение. Всеки собсвеник на заведение е напълно наясно, че никога не може да угоди на абсолютно всички хора. Затова се насочва към определена целева група, която иска да са му клиенти и прави заведението си привлекателно за такъв тип хора. Това, че непушачите не попадаме в тази група не ни дава право да искаме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО собсвениците на заведения да се съобразяват с нас. Те не ни искат като клиенти. Това е тяхно право.
Разбира се това важи само за демократична държава с пазарна икономика-където търсенето определя предлагането.
Забраната или изкусвеното задължаване на частния бизнес да не се пуши в частната му собсвеност е лост от комунизма - плановото централизиране.
Всичко казано от мен до тук важи само ако цигарите са законни, както е в момента. Ако държавата ги направи незаконни, тогава съм съгласен. Но да е легално разпространението и производсвото им , а да се забраняват в частна собсвеност е в противовес на демокрацията и пазарната икономика.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Абе тея забрани са защото пушачите сме пичове,интересни и разказваме интересни неща,и като влезем в заведения ,и понеже сме интересни,ама не пушачите хем искат да ни правят компания в заведение ,хем пък им било гадно и измислиха заведенията за не пушачи и за пушачи,обаче те така,интересните типове пушачи пак се навираха в заведенията за пушачи и понеже онези не пушачите пак искаха да са в компанията на интересните,които са пушачи (баси навляците не пушачи) и сега с тоталната забрана си мислят че ще накарат пушачите да им разказват интересните си истории,ама без да им пушат.
Ха,ама няма пак да стане,щото ние,интересните пушещи хора може и на студа от вън да стоим и пак да си дробим лаф,а вие,не пушачите може кротко да си стоите в заведението и пак ще изпускате интересните разговори!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти си велик!!! Теб трябва президент да те направят, като преди това са ти дали нобелова награда за тая мисъл

П.П.: Прилагателните и съществителните с "не" отпред се пишат слято (непушач), а глаголите с "не" отпред се пиша отделно

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
dimov_ написа:armagedon01 написа:Не разбирам защо не се гледа реално на нещата, ....
Неееееее ! Заведенията се правят ОТ собсвениците ЗА клиентите. Не обратното. Не клиента определят каква да бъде обстановката в едно заведение. Всеки собсвеник на заведение е напълно наясно, че никога не може да угоди на абсолютно всички хора. Затова се насочва към определена целева група, която иска да са му клиенти и прави заведението си привлекателно за такъв тип хора. Това, че непушачите не попадаме в тази група не ни дава право да искаме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО собсвениците на заведения да се съобразяват с нас. Те не ни искат като клиенти. Това е тяхно право.
Разбира се това важи само за демократична държава с пазарна икономика-където търсенето определя предлагането.
Забраната или изкусвеното задължаване на частния бизнес да не се пуши в частната му собсвеност е лост от комунизма - плановото централизиране.
Всичко казано от мен до тук важи само ако цигарите са законни, както е в момента. Ако държавата ги направи незаконни, тогава съм съгласен. Но да е легално разпространението и производсвото им , а да се забраняват в частна собсвеност е в противовес на демокрацията и пазарната икономика.
Ти изкара ебати хипотезата...
Те и автомобилите са законни, но трябва да отговарят на определени еко норми, нали?
В тоя ред на мисли, щом нещо вреди, значи трябва да има законова рамка, която да го контролира.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:[
П.П.: Прилагателните и съществителните с "не" отпред се пишат слято (непушач), а глаголите с "не" отпред се пиша отделно
Бе знам как се пишат,ама мозилата ми става цялата червена все едно е в грешки

п/п
Ако ме изберете за президент ще забраня не-мотивираният отказ на момиче към младеж/мъж който и е поискал секс за подсъден и наказуем

Последна промяна Е.Димитров на 21 Апр 2012, 12:59, променена общо 1 път
drago_pavlov написа:...
Те и автомобилите са законни, но трябва да отговарят на определени еко норми, нали?
В тоя ред на мисли, щом нещо вреди, значи трябва да има законова рамка, която да го контролира.
т.е. ако следваме твоята логика ако колата ти е с неизправен катализатор /или без/ директно минава в графа "нещо, което вреди" и /правейки аналогия със забраната за пушене/ не би трябвало да имаш право да я караш на места, където може да обгазяваш другите
накратко би следвало да имаш право да палиш двигателя на колата си, но единствено в гаража си

Е.Димитров написа:п/п
Ако ме изберете за президент ще забраня не-мотивираният отказ на момиче към младеж/мъж който и е поискал секс за подсъден и наказуем
Да живей !!!

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Абе тея забрани са защото пушачите сме пичове,интересни и разказваме интересни неща,и като влезем в заведения ,и понеже сме интересни,ама не пушачите хем искат да ни правят компания в заведение ,хем пък им било гадно и измислиха заведенията за не пушачи и за пушачи,обаче те така,интересните типове пушачи пак се навираха в заведенията за пушачи и понеже онези не пушачите пак искаха да са в компанията на интересните,които са пушачи (баси навляците не пушачи) и сега с тоталната забрана си мислят че ще накарат пушачите да им разказват интересните си истории,ама без да им пушат.
Ха,ама няма пак да стане,щото ние,интересните пушещи хора може и на студа от вън да стоим и пак да си дробим лаф,а вие,не пушачите може кротко да си стоите в заведението и пак ще изпускате интересните разговори!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
само не разбрах за пушене ли става въпрос или за пиене, че някак си пиенето по се връзва на нещата

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:drago_pavlov написа:...
т.е. ако следваме твоята логика ако колата ти е с неизправен катализатор /или без/ директно минава в графа "нещо, което вреди" и /правейки аналогия със забраната за пушене/ не би трябвало да имаш право да я караш на места, където може да обгазяваш другите
накратко би следвало да имаш право да палиш двигателя на колата си, но единствено в гаража си
Кола без каталитатор не би трябвало да мине годишен технически преглед и следователно - да можеш да си я палиш и караш единствено в гаража!
armagedon01 написа:....
Кола без каталитатор не би трябвало да мине годишен технически преглед и следователно - да можеш да си я палиш и караш единствено в гаража!
ти сериозно ли?
а по-старите автомобили дето фабрично нямат катализатор?
да си забелязал да си седят у гаражите?

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз и от новите дето са си махнали катализаторите и дпф-те не съм забелязал да си седят по гаражите.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Принципно коментирахме за неизправен или премахнат , ама според мен мн се отклонихме от темата и определено ако по принцпип трябва да имаш катализатор ама си го премахнал, би трябвало да не можеш да минеш технически преглед ........ ама това е само на терория, малко като с залите за непушачи, по принцип са задължителни за определини квадрати заведения ама знам няколко, в които няма такива въпреки голямата площ ....
Ама няма смисъл да спорим, ще поживеем и ще видим какво ще се получи, в останалите европейски страни успяха, та дано и у нас нещо се промени, нали и ние сме част от европейската общност .....
Ама няма смисъл да спорим, ще поживеем и ще видим какво ще се получи, в останалите европейски страни успяха, та дано и у нас нещо се промени, нали и ние сме част от европейската общност .....
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Някои започнаха и грешките да поправят в безсилието си да се обосноват.
Колегата dimov_ обаче е абсолютно прав. Аз като собственик на заведение искам в моето да се пуши. Знам що за клиент е непушач в същото време и пушач. Знам и каква ще е загубата ми, ако забраня пушенето в заведението си. Има достатъчно заведения за непушачи (изцяло) и по телевизията ги даваха. Моето е първото, което ще се окичи с табела "частен клуб", нито съм канил непушачи, нито искам да посещават заведението ми. Ей това е моят личен избор!!!

Колегата dimov_ обаче е абсолютно прав. Аз като собственик на заведение искам в моето да се пуши. Знам що за клиент е непушач в същото време и пушач. Знам и каква ще е загубата ми, ако забраня пушенето в заведението си. Има достатъчно заведения за непушачи (изцяло) и по телевизията ги даваха. Моето е първото, което ще се окичи с табела "частен клуб", нито съм канил непушачи, нито искам да посещават заведението ми. Ей това е моят личен избор!!!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!