Почистване на MAF сензора (дебитомер)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)

Мнение от Демирев » 16 Апр 2012, 19:51

Zagy написа:Ако откачиш буксата на дебитомера и колата върви по същия начин или даже повече - бягай за нов.

Ако върви по-добре с откачена букса дебитомер, означава ли, че може да се кара с откачена букса, докато се купи нов? :D

И къде аджеба е пустата букса дебитомер на 4 цл. бензин :paranoid:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 16 Апр 2012, 20:23

bioz написа:
makaveli316 написа:Oбиколих някой друг магазин днес и само на Liqui Moly намерих.
Тва на CRC го няма никъде, освен в нета и май от там ще го взимам.

Виж в ауто+ аз от там взех същия флакон като този които е показал колегата по-горе.

Аз съм у немско, това Ауто + го има само в Бг май
Последна промяна makaveli316 на 20 Апр 2012, 14:20, променена общо 1 път
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: в лявата лента.
Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
Детайли за колата: DIESEL POWER

Мнение от Zheleznia » 17 Апр 2012, 18:41

Здравейте колеги :wave: имам 1 въпрос.
Когато си карам и понякога в движение колата някакси лагва под 2000 оборота. като отнема газта и после като подам пак и си лагва леко, сигурно за секунда и после си тръгва както трябва, това не всеки път го прави,но го прави. Интересно ми е дали е може да е от мръсен дебитомер ??? интереснот е, че като смених филтрите и не го правеше този проблем, но не след дълго започна пак така. Колата е е46 320д 136к. 99г. стокова.
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 20 Апр 2012, 15:29

Аз се мъчих половин час да развъртя тия болтчета на дебитомера и така и не успях.
Пробвах с едни звездички дето имах, но не пасват, а клещите се плъзгаха и с тях не можах.
Някой знае ли как точно се казват тия инструменти да ги търся?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 20 Апр 2012, 16:10

makaveli316 написа:Аз се мъчих половин час да развъртя тия болтчета на дебитомера и така и не успях.
Пробвах с едни звездички дето имах, но не пасват, а клещите се плъзгаха и с тях не можах.

нищо особенно

Изображение

търсиш такова( викат им камъчета ) само, че с дупка в центъра, размера го налучках като купих 3те размера които ми излеждаха че пасват на око за около 50 ст. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 20 Апр 2012, 16:12

bioz написа:
makaveli316 написа:Аз се мъчих половин час да развъртя тия болтчета на дебитомера и така и не успях.

нищо особенно

Изображение

търсиш такова( викат им камъчета ) само, че с дупка в центъра, размера го налучках като купих 3те размера които ми излеждаха че пасват на око за около 50 ст. :)

Aз такива имам. Имам даже и такива с дупка по средата, просто моите са с 6 ръбчета, докато на болта са с 5.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 20 Апр 2012, 17:25

Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 20 Апр 2012, 18:09

Значи името на тия торксове е "Torx TS".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 20 Апр 2012, 18:25

Гледам,че си в Германия
http://www.ebay.de/itm/Steckschlussel-S ... 27c49a839b
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 20 Апр 2012, 18:31

mustang1986 написа:Гледам,че си в Германия

Да, мерси. Аз вече ги поръчах от Амазон с експресна доставка и утре се надявам да са тука и да го отварям тва нещо да го пръскам :mrgreen:

ЕDIT: Днес го извадих дебитомера (тия звездичките от амазон са перфектни) и не беше мръсен. Трябваше доста да се загледам от близо, за да забележа една две черни точки по жичката.
Почистих го обилно 2-3 пъти и от вътре също и го оставих да изсъхне добре и покарах после и всичко си беше ок, дори и не забелязах и малкото пушек като я изрясках.
Чудя се сега, дали да не сваля изцяло целия дебитомер, който е закачен за въздушния филтър и него да го почистя.

А бай да уей използвах на Лики Моли продукта.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: в лявата лента.
Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
Детайли за колата: DIESEL POWER

Мнение от Zheleznia » 24 Апр 2012, 16:46

Zheleznia написа:Здравейте колеги :wave: имам 1 въпрос.
Когато си карам и понякога в движение колата някакси лагва под 2000 оборота. като отнема газта и после като подам пак и си лагва леко, сигурно за секунда и после си тръгва както трябва, това не всеки път го прави,но го прави. Интересно ми е дали е може да е от мръсен дебитомер ??? интереснот е, че като смених филтрите и не го правеше този проблем, но не след дълго започна пак така. Колата е е46 320д 136к. 99г. стокова.

Май никой не ме отрази с въпроса ми :mhihi: .Надявам се някой да ми каже нещо, бих се радвал да узная от каво се получава така.
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Апр 2012, 17:18

Без диагностика е сложничко да се гадае.... нищо не ти пречи да си почистиш дебитомера - лесно е :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Апр 2012, 12:04

makaveli316 написа:

Да, мерси. Аз вече ги поръчах от Амазон с експресна доставка и утре се надявам да са тука и да го отварям тва нещо да го пръскам :mrgreen:

ЕDIT: Днес го извадих дебитомера (тия звездичките от амазон са перфектни) и не беше мръсен. Трябваше доста да се загледам от близо, за да забележа една две черни точки по жичката.
Почистих го обилно 2-3 пъти и от вътре също и го оставих да изсъхне добре и покарах после и всичко си беше ок, дори и не забелязах и малкото пушек като я изрясках.
Чудя се сега, дали да не сваля изцяло целия дебитомер, който е закачен за въздушния филтър и него да го почистя.

Взимаш отвертка с ширината на вътршния диаметър - режеш по средата с ако имаш флекс/шлайф или както може да се отнеме,част от средата и отвърташ болтчетата - аз лично така го отвих :mhihi: скапана 5-ца на пръв поглед изглеждат 6 ама нее :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 25 Апр 2012, 12:28

Gqbriel написа:
makaveli316 написа:

Взимаш отвертка с ширината на вътршния диаметър - режеш по средата с ако имаш флекс/шлайф или както може да се отнеме,част от средата и отвърташ болтчетата - аз лично така го отвих :mhihi: скапана 5-ца на пръв поглед изглеждат 6 ама нее :yes:

Aз това щях да правя, ама си поръчах един сет звездички от амазона за 9 евро, пък и тамън допълних колекцията със странните инструменти :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Апр 2012, 14:00

Коя букса е за дебитомера на Е46 318и?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към E46