Конкретна обява за 530d / ръчка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Конкретна обява за 530d / ръчка

Мнение от stankata777 » 19 Апр 2012, 20:33

Трябва и да се посмеем някой път,нали?А и ти явно не живееш в квартал,а нейсе другаде :D .Това,което исках да кажа,че обозначението динамик не значи непременно,че автомобила е оборудван с адаптив(това беше въпроса на колегата,преди да оспамиш темата),възможно е,но не е задължително...и тогава са активни сензорите за височина на светлинния лъч(нагоре-надолу)
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 19 Апр 2012, 21:03

Абе колега, ти чуваш ли се какви глупости говориш/пишеш!? :shock:
Понеже си голям философ да те питам някои други неща:
1. Защо на едните фарове пише BMW Xenon, а на другите BMW Dynamic Xenon?
2. И ако само за миг приемем абсурдната ти теза за вярна, то тогава означава ли, че фаровете с надпис BMW Xenon нямат саморегулиране (нагоре-надолу)? :shock: А какво имат - копче нагласяне на височината ли!? :mhihi:
Не се излагай и не подвеждай хората. Надписът BMW Dynamic Xenon означава само и единствено завиващи фарове.

P.S. Аз къде живея няма абсолютно никакво значение.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 19 Апр 2012, 21:38

Относно избора на тая кола - да разликата с останалите подобни не е малко +6-7 и повече бона, но това е кола от типа , който тъкмо я постегнеш смениш една камара желязо и нещо друго сдаде багажа.... реално резултата от цялата схема ще е че след година 2 макс ще искаш да се отървеш от нея , тъй като ти е писнало да я ремонтираш и не си могъл да изпиташ удоволствие да покараш малко по-нов автомобил... а си набил доста пари.
Лошото, е че при тези коли ремонтите могат да те разплачат... а и като се има предвид кадърните майстори в БГ... :banghead:

А и КМ според мен са далеч от 300-400... те ако бяха толкова нямаше да има проблем колата и щеше да е на цената на останалите подобни :winky:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Мнение от acorde » 19 Апр 2012, 21:43

Ако имаш време и парички настрана около 3к за начало направо се набивай в каруцата пък може да имаш и късмет :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 21:52

Значи плюсовете на колата са следните за мен:

- хубав интериор, запазено е всичко.
- сравнително добре оборудвана (ел. салон и волан, подгрев, завиващи фарове, актив стиъринг (не знам дали това го имат всички).
- колата е с хубави дискове и нови накладки,
ръчната скоростна кутия е плюс за мен защото такава искам.

Минусите обаче са изцяло по механиката за съжаление:

- бълбукането,
- омасленото турбо,
- климатика,
- от капачката на маслото пуши бяло при запален мотор,
- вървенето, което може да се дължи на много неща (реално ме возиха, но не усетих тягата каквата я очаквах, определено е39тката ми вървеше повече, макар и автомат),
- счупените щипки на фара и зле отремонтираната броня, като това не е кой знае какъв проблем, защото колата няма големи драми от пред, било е само някакво подпиране, но пък още не съм я оглеждал отдолу, там може да има изненади,
- още някой дребни забележки като несветещия ксенон, единият датчик на предния парктроник е вкиснат (тук поне за разлика от Е39, когато има прецакан датчик не се срива цялата система).

В заключение, най вероятно колата е прегрявана, турбото не го знам на какъв хал е, но определено е минало известно време от когато са сменяли масления сепаратор. Може би може да се наложим по-сериозен ремонт по мотора, след който обаче той че е ок и пак няма да съм достигнал тези 20к, а другите неща ще бъдат отстранени с времето.

П.П. Направи ми впечатление, че част от подкалниците са реално някаква мека материя, това така ли е попринцип?

EDIT
П.П2. Километрите са някъде окло 300 и нещо според мен. Продали са я 2006г. на 80000 според сервизната книжка. Намерих някакво листче където пишеше, че е на 190000, но не помня датата. Реално най-вероятно е карана по аутобаните, защото бързо износващите се елементи бяха в добро състояние'
Последна промяна iceblast на 19 Апр 2012, 21:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 19 Апр 2012, 21:56

Абе защо не си караш е39ката ами ще си вкарваш тоя таралеж в гащите? По-добре си вземи една ударена като толкова искаш да правиш е60, а не това недоразумение което от думите ти разбирам че ти харесва салона но всичко под капака е развалина.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 21:59

Аз продадох Е39тката, защото не можех да спя като белите хора и не можех да изляза да пия кафе, постоянно все нещо чоплеха от нея, а тя беше бъкана с екстри. Е60тката, ако я вдигат, ще я вдигат цялата поне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 19 Апр 2012, 22:01

iceblast написа:Аз продадох Е39тката, защото не можех да спя като белите хора и не можех да изляза да пия кафе, постоянно все нещо чоплеха от нея, а тя беше бъкана с екстри. Е60тката, ако я вдигат, ще я вдигат цялата поне.

Ами дано поне изчакат да я ремонтираш иначе ще е голямо набутване за тях ако я вземат така бълбукаща и невървяща :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 22:05

:mhihi: Еми може да са съфорумци и те ще следят кога съм я оправил :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 19 Апр 2012, 22:15

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=212670692

Ако имаш някой познат Римлянин или някой които ходи там и разбира, може да я види колата, да провери документите и да се спазари с Паоло. За същите пари ще се радваш на доста по читав автомобил. Това само при условие че някой може да ти отдели малко време и да знае какво и къде да провери. Колата изглежда свежа и си има много от задължителните екстри+ел.задна щора и странични перденца които мен лично много ме кефят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2012, 22:23

Не знам колко по читава ще е, но светлите салони не са ми любими. Като цяло предпочитам от тук, но аз да я видя и харесам или да отида да си вкарам, но за сега това не е възможно, защото съм кът свремето.

П.П. Този мотор какув разход дава в София? По каталог го дават по малко от Е39тките, особенно с ръчка?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 19 Апр 2012, 22:53

bordo_77 написа:http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=212670692

Ако имаш някой познат Римлянин или някой които ходи там и разбира, може да я види колата, да провери документите и да се спазари с Паоло. За същите пари ще се радваш на доста по читав автомобил. Това само при условие че някой може да ти отдели малко време и да знае какво и къде да провери. Колата изглежда свежа и си има много от задължителните екстри+ел.задна щора и странични перденца които мен лично много ме кефят.

Ееее тва ми е малко далеч,иначе е добра оферта,но за съжаление миналата есен се сдобих с моята и ми е рано още за смяна :) Колкото до колегата,не си взимай тези каторници,че Е39-та ще ти се стори слънце после. :kuku: Намери си някой читав екземпляр и най-важното НЕ БЪРЗАЙ,на всичко му идва времето.Аз по личен опит винаги съм бързал,невнимавал и все ме боли главата после. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 20 Апр 2012, 8:23

E39тката нямаше грешка, но други бяха причините да се разделя с нея, както споменах.

Аз въобще не бързам, но когато излезе оферта трябва да се действа бързо, а след това всичко е на късмет.

Все пак, колкото повече чакам, толкова повече ще се разубеждавам, че не ми е необходим такъв автомобил до такава степен и ще се отказвам.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Апр 2012, 9:26

iceblast написа:Аз продадох Е39тката, защото не можех да спя като белите хора и не можех да изляза да пия кафе, постоянно все нещо чоплеха от нея, а тя беше бъкана с екстри. Е60тката, ако я вдигат, ще я вдигат цялата поне.

това изобщо не е вярно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 20 Апр 2012, 9:31

bordo_77 написа:http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=212670692

Като изключим момента че 204коня Е60 няма :mhihi: вс е ОК
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61