Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Да се надяваме, че вече ще мога да излезна не миришещ на пепелник от дискотеката/бара
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Radinka написа:justboy написа:До колегата Воденичаров...
Стига с тия пустеещи зали за непушачи бе... Колко пъти се написа това, че няма значение къде си седнал, защото навсякъде е същия Х*Й! **и му майката...
аааа, ама май и ти не разбра, че "Това е нарушаване на закона. Говори се за това дали е правилен действащия и влизащия в сила ЗАКОН , а не дали са прави нарушителите му." !!!
И не му викай, ако обичаш, що за нахалство е тва да си пуснеш capslocka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Воденичаров, кани си приятелите вкъщи или на двора и си се тровете до откат! ако щете си заврете по една цигара и в г*за, па димете колкото ви душа иска !
Ще те поканя и тебе даже

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Kroki написа:Да се надяваме, че вече ще мога да излезна не миришещ на пепелник от дискотеката/бара
В бара и дискотеката се пие и пуши!!! Ходете в закусвални, там не се пуши!!! Вие искате хем *** до края, хем душата в рая...не става!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
не, искаме ***, ама да е и бръснат 

never drive faster, than your guardian angel can !
Radinka написа:не, искаме ***, ама да е и бръснат
като гледам колко озлобени са ти постовете май имаш нужда от какъвто и да е....

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
поне не ми го забраняват със закон
аре стига простотия
)))))) 

аре стига простотия

never drive faster, than your guardian angel can !
Ако управляващите са толкова загрижени за здравето ни / в което силно се съмнявам/ да забранят ей тези лайна http://www.ipernik.com/novini/zdrave/ka ... -sa-vredni , които дори и Вие Господа `екологично чисто живеещи без тютюнев дим ` консумирате всекидневно, и надали пушека от цигарите е най отровното нещо за Вас. Има много повече вредни за здравето вещества , които ежедневно приемате , ама точно сега цигарите Ви пречат най много .
Не изпадайте в екстаз от забраната , да не се окаже радоста Ви кратка.
Между другото - секса също е вреден . Вероятноста да се разболееш от рак е точно толкова , колкото да се разболееш от Спин или сифилис .

Между другото - секса също е вреден . Вероятноста да се разболееш от рак е точно толкова , колкото да се разболееш от Спин или сифилис .
Последна промяна ivoo на 19 Апр 2012, 0:32, променена общо 1 път

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Nasko_ написа:Kroki написа:Да се надяваме, че вече ще мога да излезна не миришещ на пепелник от дискотеката/бара
В бара и дискотеката се пие и пуши!!! Ходете в закусвални, там не се пуши!!! Вие искате хем *** до края, хем душата в рая...не става!
Нека се пие, дреме ми, ама пушенето дано да е до тука! И кой е казал, че това е правило, да се пуши щом си на дискотека... Тва сигурно е било модерно преди 20+ години... 'Са не е...
Аз па немоа разбера, кво толкова ви кефи това пушене и как ви кефи да миришете на пепелници... Една от малкото миризми, от които спокойно мога да се издрайфам...
@Воденичаров, кажи ми, че не си над 20 годишен, моуим ти се.
Когато в компанията има 2-3 пушачи се сяда в зала за пушачи, защото пушачите не са способни(поне повечето, разбира се) да направят компромис... Не е точно насила, но надявам се схващаш идеята

Ще си пафкаш със съмишленици бе, никой неможе да ви отнеме правото да се тровите и да си плащате за това, само че няма да можете да го правите на някои определени места, където действията ви ще засягат и други... Как можете да спорите за нещо толкова просто

Това че досега се е позволявало, незначи, че е било правилно... Съвсем в реда на нещата е това да се случи.
@ivoo
Аз мога да избера да не ям от тея неща, нали?
Гледам в кои храни, какво има, подбирам си ги и съм окей. Пък дори и да ги ям, и да ги ям пред тебе, на теб нищо няма да ти стане, нали?! Оф, свръх елементарно е...
Ама немога да избера като изляза някъде да не бъда опушен, нали?
Оф... И като има по-вредни вещества, дай да се тровим до дупка бе... Нали все от някъде трябва да се започне и пак казвам, храната е личен избор, който по никакъв начин не засяга другите...

E34, E38
justboy написа:...
Ама немога да избера като изляза някъде да не бъда опушен, нали?
...
можеш бре- излизаш и сядаш на пейката у парка

тука въпроса опира в това кой да седи отвънка-непушачите искат навън да са пушачите щото дима бил вреден
ама па отговора на пушача е: седи ти отвънка, като ти е вреден дима, кой те влачи насила у задимения бар?
и ти се опитваш да ме убедиш мен-пушача- че твоята позиция е правилната, ма доводите ти куцат...щото има един лаф "като те е шубе от мечки-не ходиш у гората" ...а не изселваш мечките....схващаш ли?
аз знам, че радиацията е вредна, ма не се пънем да махнат Козлодуй, а просто не се бутам да влизам до реактора

и да, дима е вреден ма не ми излизай с номера да си пушим у нас, щото отговора ми ще е ти да си седиш у вас ....в единия случай се нарушават правата на пушача, а в другия на непушача....
а сега ми обясни що единия да е прав, а другия не?

zazomazo написа:...в единия случай се нарушават правата на пушача, а в другия на непушача....

Що ли ? Щото тука някои се изкараха `По католици и от Папата ` , с толкова промити мозъци , че ако бяха овце и някой им забрани да блеят щото пречат на останалите , с удоволствие ще приемат забраната .

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз си държа на мнението, че трябва да остане до сега действащата наредба, но да се спазва. Да има място и за едните и другите. Пък вече компаниите сами да се разбират къде да сядат, не е нужно да се прокарва закон за това 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
ivoo написа:zazomazo написа:...в единия случай се нарушават правата на пушача, а в другия на непушача....
+1
Що ли ? Щото тука някои се изкараха `По католици и от Папата ` , с толкова промити мозъци , че ако бяха овце и някой им забрани да блеят щото пречат на останалите , с удоволствие ще приемат забраната .

И аз по-горе попитах, защо когато непушач влезе в зала за пушачи(по свое желание) е дискриминиран, а на пушач му се забрани да пуши в цялото заведение, той не е?

Аз отново казвам, че тази анкета тук изобщо не е реална, защото не се допитва до всички гледни точки. Аз не съм против забраната защото съм пушач. Никой няма право да ме ограничава, така както аз не съм си позволил да огранича някого.
Другото което е, не знам дали си давате сметка, че ако в развитите държави акцизите са 1 -2 % от бюджета, в България това са 10 - 11 %. България е силно зависима от акцизите си. Сегашната забрана ми напомня на това което се случи 2010г. с рязкото вдигане на акцизите. Всички станахме свидетели на последствията. Рязко повишаване на контрабандата на цигари и почти никакво намаляване на потреблението, като страната е изгубила около 300 млн. приходи в хазната. Сега последиците ще са още по-фрапиращи.
Да речем, че мечтите ви се сбъднат и всички пушачи се откажат от порока си. Това би довело до огромна дупка в бюджета, като тогава ще си мечтаете за бензин от 4лв. литъра и ще тичате редовно до общината да си платите данък "без тютюнев дим"

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Пушенето било вредно?!
Ако беше вредно комшийте отдолу под мен да са изпукали всичките досега!Ама не,дебелеят.
Пушенето било неприятно?!
Не сте работили на канал за Икарус-и зимно време!Мирише на въздух.
Пушенето било порок?!
Вижте до училищата през междучасието! Красиви са,и си го знаят.
Пушенето е скъпо занимание?!
Само за черпещите! Другите са на далавера.
Пушенето храни контрабандистите?!
Нали това беше целта на акциза? Политиците си имат харчове.
Пушенето е забранено!!!
Как да не запалиш? Ти българин ли си?
Забраните не решават нищо! Само произвеждат нарушители.На държава хранеща се от глоби,нормални потребители не и трябват.Мафията от какво живее? От забрани! А човек се раждал свободен?!
Излюпва се в този свят като пойна птичка в клетка.Може да хвърка ама до...ама нали си е свикнал,и свободата е голяма.
Чудно нещо сме ние българите! Дай на двама една работа за вършене и се започва с идеите.Ама не за свършването и,а как дугия да е прекаран,за да я свърши.
Навремето,по царско време един японец умуваше над родната народопсихология и беше заключил следното:"Един българин струва,колкото десет японеца.Двама българи заедно не струват и половин японец." Туй то и това е!
Глупави закони бол в държавата ни,та ни трябва и още един,за тютюнопушенето!
Ако на родните ни законотворци им се плащаше за качеството на работата им,досега да са изпукали от глад.
Всичко това ви го написа непушач!

Пушенето било неприятно?!

Пушенето било порок?!

Пушенето е скъпо занимание?!

Пушенето храни контрабандистите?!

Пушенето е забранено!!!

Забраните не решават нищо! Само произвеждат нарушители.На държава хранеща се от глоби,нормални потребители не и трябват.Мафията от какво живее? От забрани! А човек се раждал свободен?!

Чудно нещо сме ние българите! Дай на двама една работа за вършене и се започва с идеите.Ама не за свършването и,а как дугия да е прекаран,за да я свърши.
Навремето,по царско време един японец умуваше над родната народопсихология и беше заключил следното:"Един българин струва,колкото десет японеца.Двама българи заедно не струват и половин японец." Туй то и това е!
Глупави закони бол в държавата ни,та ни трябва и още един,за тютюнопушенето!
Ако на родните ни законотворци им се плащаше за качеството на работата им,досега да са изпукали от глад.
Всичко това ви го написа непушач!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ivoo написа:zazomazo написа:...в единия случай се нарушават правата на пушача, а в другия на непушача....
+1
щото много трудно може да ти наруша правата с бездействие(да се разбира невъзможно) при условие, че нямам никакви задължения към теб.
освен това аз със моето бездействие не застрашавам здравето ти, докато ти с твоето действие застрашаваш моето.
а и двамата имаме еднакво право да ходим на клуб, кафе и т.н.
което е равносилно на това, че пушачите освен правото да ходят на клуб искат и да имат правото да тровят здравето на другите.
т.е. искат някакви по-големи права от другите... е ми нещо няма логика май а ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Nasko_ написа:Никой няма право да ме ограничава, така както аз не съм си позволил да огранича някого.
Ти нормален ли си???
По твоята логика трябва да разрешат и наркотиците, 'щото никой нямал право да те ограничава...
Те и наркоманите сигурно се чувстват доскриминирани - не само че не им дават да се боцкат, ами и да си купуват е забранено... Баси дискриминацията, направо не знам защо са ги забранили тия наркотици

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.