проблем с оборотите на Е36 М40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Re: проблем с оборотите на Е36 М40

Мнение от jakson » 19 Фев 2012, 20:14

tashev_kiril написа:Признавам си не съм пробвал да ги разменя, но сигурни ли сме, че си ползвал дебитомери от коли от една и съща година, напр. 93 да са и 1.6 и 1.8 и да са м40. Защото аз не виждам разлика.
Пак казвам може и да греша.
Разгледах устройството на м40 1.6 мотора и да ви призная не виждам разлики с моя 1.8 по отношение на въздушната система, а и като цяло. Колега сподели какви са разликите между двете, да не си пробвал от 1.8 м42, м43 ?
Ето снимка на двигател м40 1.6, за мен видимо дебитомер, ст. моторче и гофрето са еденакво разположени със същите размери и долемина.
Пак казвам, не съм правил опит за разменя.
: :yes:

Колега, разликите са вътре в двигателя.
Буталата са еднакви, разликата е в коляновия вал, който при 1.8 дава по-голям въртящ момент, вероятно и биелите са различни.
За да извадиш и повече мощност ти трябва повече гориво и като не забравяме съотношението гориво/кислород, от там и по-голям приток на кислород.
За да има повече кислород му трябва и по-голям вход през който да мине.
Ф-то на дебитомера, както и на гофрирания маркуч на 1.8 е по-голямо от тези на 1.6,

Потребител
Аватар

Мнение от Ico_881 » 26 Фев 2012, 20:25

колеги покарах колата по трудния начин прекъсва и не държи обороти на място с новото моторче и маркуч и сега когато е студена и не напълно студена а просто не е достигнала нормална температура работи и държи обороти но когато эагрее эапочва да се дави при трагване и играят оборотите въпросът ми е энае ли някои дали има датчик които да каэва а компа кога е студена колата и кога е топла ако някои энае дали има и къде се намира ще съм благодарен да сподели

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
Мечтае да кара: РЕТРО автомобил

Мнение от Ta4kata » 11 Мар 2012, 2:20

Аз карам М40 Е36 и нямам проблеми с колата на бензин нито топла нито студена оборотите ми играят само когато колата премине на газ, казаха ми че има решение с някакво реле но какво що още не съм се информирал! Колата ми е с оригинални свещи БМВ както и кабели горивния филтър също! Ако мога да помогна на някои с нещо да пише на лични ! :wave:

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 18 Апр 2012, 16:25

Ico_881 написа:колеги покарах колата по трудния начин прекъсва и не държи обороти на място с новото моторче и маркуч и сега когато е студена и не напълно студена а просто не е достигнала нормална температура работи и държи обороти но когато эагрее эапочва да се дави при трагване и играят оборотите въпросът ми е энае ли някои дали има датчик които да каэва а компа кога е студена колата и кога е топла ако някои энае дали има и къде се намира ще съм благодарен да сподели

Да има такъв, казва се температурен датчик, потърси в търсачката има много инфо за него !!! Намира се под колекторните тръби и мисля, че синия е за отчета на температурата на мотора и подаване към компа /син на цвят/, и черен за показване на температурата на таблото с уредите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido75ts » 18 Апр 2012, 16:44

Колеги, никой не спомена ТПС-а, който има голяма роля за праноя ход. Има тема за неговите стойности и начин на замерване. Успех.
Dido75ts

Предишна

Назад към E36