Натягане на ръчна спирачка Проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Натягане на ръчна спирачка Проблем

Мнение от vladobate » 25 Мар 2012, 14:30

NORX написа:
Борис_Малинов написа:Най-вероятно имаш ръб на барабаните, при което положение се вадят се малко тегаво.

значи няма възможност да ми опира някоя пружинка или накладка ами просто трябва по силно да удрям ?

Не не удряй глупаво е щото е нормално да имаш ръб ( в повечето случаи , кои сменя барабани ) . През един от отворите за болтовете на джантата гледаш въртейки барабана докато не видиш отзад едно зъбно колелце . С права отверка бъркаш и започваш да го връткаш колелцето или ще започне да натяга челюстите към барабана разтваря ги ( тогава започваш да връткаш наобратно ) или ще ги отпусне ( свива ги една към друга ) , което ще осигури лесното НЕ ,направо смешно лесното изваждане на барабанчето. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с 200 и пак е малко
Мечтае да кара: драгстерите да плачат

Мнение от NORX » 26 Мар 2012, 0:41

vladobate написа:
NORX написа:
Борис_Малинов написа:Най-вероятно имаш ръб на барабаните, при което положение се вадят се малко тегаво.

значи няма възможност да ми опира някоя пружинка или накладка ами просто трябва по силно да удрям ?

Не не удряй глупаво е щото е нормално да имаш ръб ( в повечето случаи , кои сменя барабани ) . През един от отворите за болтовете на джантата гледаш въртейки барабана докато не видиш отзад едно зъбно колелце . С права отверка бъркаш и започваш да го връткаш колелцето или ще започне да натяга челюстите към барабана разтваря ги ( тогава започваш да връткаш наобратно ) или ще ги отпусне ( свива ги една към друга ) , което ще осигури лесното НЕ ,направо смешно лесното изваждане на барабанчето. Успех.

Ооо златен си колега ! големи благодарности ! тъкмо ми казаха някакъв "москвичов" метод. Казаха ми , че от задната страна на барабана имало нещо което се върти и свива накладките. Сигурно при бмв-тата е така както казваш. Утре пак ще я мъчим.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Мар 2012, 1:06

NORX написа:
vladobate написа:
NORX написа:

Ооо златен си колега ! големи благодарности ! тъкмо ми казаха някакъв "москвичов" метод. Казаха ми , че от задната страна на барабана имало нещо което се върти и свива накладките. Сигурно при бмв-тата е така както казваш. Утре пак ще я мъчим.

Не е москвичов и при БМВ става , отзад като погледнеш има едни дупки покрити с гумени тапички , махат се , бърка се с някаква отверка примерно и се натиска челюстта да прибере ама аз лично не успях . Тъй че и тоя вариант го има ама ще ти се изясни как точно кат отвориш първия барабан .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с 200 и пак е малко
Мечтае да кара: драгстерите да плачат

Мнение от NORX » 26 Мар 2012, 1:29

Отново едно огромно БЛАГОДАРЯ !
Адски полезен и точно това което ме интересува!
:bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 29 Мар 2012, 17:39

Така значи накладките на ръчната се крепят за едни ламаринени предпазители. Купона е когато дупките в който се законтрят накладките се деформират и накладката повече не може да бъде закрепена. Оттам се появява и виенето.

Така изгубих ръчната от едната страна. Някой стигал ли е до такава ситуация защото изглежда, че тоя предпазител може да смени при смяна на лагер и явно ще трябва да мисля за някаква модификация за да си оправя ръчната.

Иначе виенето го реших като разкарах целия механизъм на ръчната от тая страна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Апр 2012, 1:16

disrespector написа:Така значи накладките на ръчната се крепят за едни ламаринени предпазители. Купона е когато дупките в който се законтрят накладките се деформират и накладката повече не може да бъде закрепена. Оттам се появява и виенето.

Така изгубих ръчната от едната страна. Някой стигал ли е до такава ситуация защото изглежда, че тоя предпазител може да смени при смяна на лагер и явно ще трябва да мисля за някаква модификация за да си оправя ръчната.

Иначе виенето го реших като разкарах целия механизъм на ръчната от тая страна.

Малко късно ама все пак . Шайба с вътрешен диаметър=диаметъра на щифтчето и с една бургийка разширяваш да стане продълговат отвора . После слагаш озад ( зад металния щит ) и навираш щифтчето с пружинката и завърташ на 90градуса . Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Апр 2012, 7:59

PREDATOR_318is написа:Колега извинявай, че ти ползвам темата, но искам да попитам само нещо свързано с ръчната.
При мен в движение ако спирам с ръчната и първоначално се чува едно "изпукване" всеедно се късат въжетата, при повторно вдигане нищо не се чува вече. От какво може да е това?
p.s: пак се извинявам на колегата, че ползвам темата.

Има нещо разхлабено по закрепването на накладките, вероятно ако дадеш задна и дръпнеш ръчната пак ще изпука.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Натягане на ръчна спирачка Проблем

Мнение от zafirovp » 02 Окт 2012, 20:56

На 318 компакт с дискове отзад немога да намеря зъбчатката. Махнах и 5те болта. Въртях, бърках с шестограми, отверки но уви. Може ли някакви снимки или да кажете как да намеря въпросната зъбчатка и на колко часа спрямо оста седи.

Предишна

Назад към E36