проблем със свирене и тропане в предницата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36

проблем със свирене и тропане в предницата

Мнение от bigbro1 » 15 Апр 2012, 15:32

Здравейте,
днес от нищото ми направи впечатление едно скърцане и тропане от предницата, по малки неравности на пътя. Изглежда от пружините или амортесьорите... Но да беше само това. Направи ми впечатление, че колата съвсем не върви нормално. На изключена скорост, по инерция, автомобилът забавя ход и се чува свирене. Като натисна леко спирачката, свиренето изчезва. Супер яко съм се притеснил и след празниците ще съм на сервиз :shock: :banghead:
Автомобилчето ми е е36. Накладките не съм ги сменял от 2 години, пружините на амортесьорите - откакто съм я взел.. вече близо 4г. Спирачните дискове също, спирачна течност...
Чудя се какво ли ще е за смяна.. вероятно всичко, заедно със спирачните апарати и дискове. :roll: :(
Някакви предположения.. поне за успокоение? :(
Както винаги се случва в най-неподходящия момент.. когато човек няма пари.

пп. да спомена, че на техническия установиха, че предните спирачки не са в ред. Има разминаване с 40%
...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем със свирене и тропане в предницата

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Апр 2012, 16:58

Тропането може да е от всичко по ходовата част. В сервиза ще ти направят диагностика и ще се разбере. Свиренето вероятно е от спирачната система. Щом толкова дълго време нищо не си бутал, е редно да се отвори и погледне кое на какво дередже е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 15 Апр 2012, 17:05

Dirty M5 driveR написа:Тропането може да е от всичко по ходовата част. В сервиза ще ти направят диагностика и ще се разбере. Свиренето вероятно е от спирачната система. Щом толкова дълго време нищо не си бутал, е редно да се отвори и погледне кое на какво дередже е.

След празниците ще ида, че сега едва ли ще работят.... и да се подготвя за големите пари :driving:
Дано стигна до сервиза
...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 17 Апр 2012, 19:55

Taмпони някакви на стабилизиращата щанга и биалетки. Това ми бил проблема. Не са открили проблем със спирачните апарати, но има проблем с диференциала. Чувало се шум при движение на задните колела... слаб шум и било необходимо да си го сменя. Интересно колко ли пари е нов диференциал... за е36ца, двигател M43B16... май натам отивам, да го сменям скоро
...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Апр 2012, 20:08

Тампоните и биалетките си ги купи качествени, за да не те е яд като заминат бърже-бърже :mhihi: Колкото до дифа - масло сменял ли си някога? Ако не си го направи, пък ако пак вие значи си е за смяна. По 80-ина лв. вървят в "Продава".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 17 Апр 2012, 20:55

Dirty M5 driveR написа:Тампоните и биалетките си ги купи качествени, за да не те е яд като заминат бърже-бърже :mhihi: Колкото до дифа - масло сменял ли си някога? Ако не си го направи, пък ако пак вие значи си е за смяна. По 80-ина лв. вървят в "Продава".

Казаха, че са сменили маслото, но пак имало шум. Мерак ми е да взема нов диф, че да изкара повече.. Майсторите викат да си взема втора ръка. Интересното е, че като цена не е ясно колко ще е. Търсих къде ли не и не успях да намеря цена.
...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Апр 2012, 21:29

Нов диф струва колкото колата ти :mhihi: Търси хубаво в "Продава", има ги с тонове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 17 Апр 2012, 22:44

Dirty M5 driveR написа:Нов диф струва колкото колата ти :mhihi: Търси хубаво в "Продава", има ги с тонове.

значи или колата ми е много евтина или диф-а е много скъп :) ще разгледам да видя офертите :)
...

Назад към E36