ПОБЕЛЯЛА ЩЕКА!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: ПОБЕЛЯЛА ЩЕКА!!!
Взех колата от майстора, каза да не се притеснявам
.
Теча на масло е отстранен - сменена гарнитура картер и още две гарнитури на масления филтър(11427508971 и 11427508970), сменен клапан на картерни газове, ново масло (вече уж оригинален кастрол) и нов маслен филтър.
След около 10 км каране, маслото е бистро и няма конденз/бяло по щеката.
Ще следя и ще казвам резултати като мина повечко километри.

Теча на масло е отстранен - сменена гарнитура картер и още две гарнитури на масления филтър(11427508971 и 11427508970), сменен клапан на картерни газове, ново масло (вече уж оригинален кастрол) и нов маслен филтър.
След около 10 км каране, маслото е бистро и няма конденз/бяло по щеката.
Ще следя и ще казвам резултати като мина повечко километри.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Здравейте пак колеги,
След още 20км градско каране вчера, сутринта проверих маслото и видях пак бели налепи
, а маслото пак не изглежда бистро, мирише на изгоряло, а е сменено вчера.
Покарах малко колата градско, спрях и както е загряла проверих щеката на маслото, налепите ги нямаше а маслото беше бистро
. Антифриза не е мръднал откакто съм купил колата, 2 седмици и 300 км градско каране. Още не съм я изкарвал извънградско.
Моля ви се споделете, аз ли се вкарвам във филми или колата ми е за смяна на гарнитурата.
Имам ли повод да се притеснявам и дали е рисковано да пътувам извън града с нея(имам да правя 1000 км пътешествие по родните пътища в събота и неделя
)?
Ще пътувам с жената и детето и...се притеснявам малко или много, да не ни остави колата някъде...
След още 20км градско каране вчера, сутринта проверих маслото и видях пак бели налепи

Покарах малко колата градско, спрях и както е загряла проверих щеката на маслото, налепите ги нямаше а маслото беше бистро

Моля ви се споделете, аз ли се вкарвам във филми или колата ми е за смяна на гарнитурата.
Имам ли повод да се притеснявам и дали е рисковано да пътувам извън града с нея(имам да правя 1000 км пътешествие по родните пътища в събота и неделя

Ще пътувам с жената и детето и...се притеснявам малко или много, да не ни остави колата някъде...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Първа кола, а?..! 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Първа кола, а?..!
Не е първа...по-скоро 5-та. Досега от 3 бензинови и една дизелова, това бялото по щеката не съм го виждал. Затова се ядосвам и притеснявам, а и да ми е първата...каква е разликата, че не разбрах иронията.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Много се филмираш.
За 20км не можеш да засечеш разход на гориво, а ти проверяваш масло и антифриз. Ясно е че ако е имало конденз, като си източил старото масло не си го премахнал от стените на мотора. Нормално е да има още остатъци от конденза. Направи пътуването което си решил, тогава прави заключения. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
След 1000км извънградско, вдигнах щеката и това бялото по щеката го нямаше вече.
Това беше на загрял мотор. На следващия ден на студен мотор го нямаше пак това бялото. Но на втория ден след пътуването пак се беше появило малко бяло по щеката, няколко капки. Антифриза не е мръднал, маслото също. дайте съвети
Това беше на загрял мотор. На следващия ден на студен мотор го нямаше пак това бялото. Но на втория ден след пътуването пак се беше появило малко бяло по щеката, няколко капки. Антифриза не е мръднал, маслото също. дайте съвети
Последна промяна cHaunepucTa на 15 Апр 2012, 21:05, променена общо 1 път
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тя ако смесва маслото с антифриза,досега да си разбрал.Нямаш проблеми с колата!Карай и се радвай!Щом всичко е в норми и граници (нива на масло и вода) едва ли има проблем.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
cHaunepucTa написа:След 1000км извънградско, вдигнах щеката и това бялото по щеката го нямаше вече.
Абе брат стържи тежко и не се задълбочавай толкова много. И при мен има такова бяло само че на капачката където се налива маслото. Карам, стържа тежко и въобще не го мисля това бялото. Като почне на чука, трака вътре тогава ще се замисля за нещо ремонт. Колкото повече се заглеждаш и заслушваш толкова повече ще си в играта че нещо и има

Брат на мене и по щеката и по капачката ми се получава гняс постоянно всяка зима и на двете коли ходих на маистор (добър) човека каза карай да не та ебе маслото ти е кофти ма ше го сменим на пролет и днеска смятам точно тва да напрая и по нататъка и клапана на картерните че и той имал отношение към цялата патаклама ама сички страдаме или поне повечето от подобни проблеми няя са плаши It`s all natural

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
cHaunepucTa написа: дайте съвети
Ами колега, съветът ми е да не се филмираш, а да си караш спокойно колата. На къси дистанции винаги се образува конденз и маслото прави налеп, като загрее хубаво - маслото (на него му трябва малко повече време от достигането на работна температура на мотора), влагата в него се изпарява и то се избистря. Мога да те посъветвам да пробваш с друго масло, понеже и качествата му са от значение при този конденз - с едно масло е повече, с друго - по- малко, но и в двата случая това е съвсем нормално явление

Никой не мое ма връне на селу!
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
braina написа:Брат на мене и по щеката и по капачката ми се получава гняс постоянно всяка зима и на двете коли ходих на маистор (добър) човека каза карай да не та ебе маслото ти е кофти ма ше го сменим на пролет и днеска смятам точно тва да напрая и по нататъка и клапана на картерните че и той имал отношение към цялата патаклама ама сички страдаме или поне повечето от подобни проблеми няя са плаши It`s all natural![]()
![]()
Ами не е от кофти масло, аз карам с БМВ баш от БМВ Варна Карс и не мисля че не е читаво. Аз си мисля че може да е реакция с кислород от от външната среда. Ама боли ме фара да не побелявам аз я ...
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:След 1000км извънградско, вдигнах щеката и това бялото по щеката го нямаше вече.
Tова е кола за кеф и удоволствие. Колите са като жените не ги ли караш " почукваш " не са вървежни. Така чеее ... мятай се зад волана и газ

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Евала пичове, ей това исках да чуя, че и при други колеги е така и няма проблеми!
Ще видим като се стопли хубаво времето дали ще изчезне...
А и се заглеждам толкова, защото скоро съм я взел, а както знаем всички , кола втора употреба се взима на късмет.

Ще видим като се стопли хубаво времето дали ще изчезне...

А и се заглеждам толкова, защото скоро съм я взел, а както знаем всички , кола втора употреба се взима на късмет.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Да драсна два реда в темата, ако някой със същия проблем чете или прочете някога.
Ето мина се малко време, имам вече 3500км навъртени.
Маслото се избистри, няма го вече конденза. Дали от топлото или от това, че покарах бая извънградско...не знам.
Така, че явно си е нормално.
Ето мина се малко време, имам вече 3500км навъртени.
Маслото се избистри, няма го вече конденза. Дали от топлото или от това, че покарах бая извънградско...не знам.
Така, че явно си е нормално.

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3