PDC и още няколко въпроса...
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
PDC и още няколко въпроса...
Здравейте, колеги.
От няколко дена насам и аз съм горд собственик на БМВ е60 525d 2005 год., и бих искал да ви задам няколко въпроса относно колата.
Относно PDC. Днес ми показа иконата PDC failure. Знаете ли от какво може да е и по принцип парктроника винаги ли работи (например на светофарите като се доближа до предната кола пак ли трябва да работи или не?).
Когато натисна копчето на PDC, почва да мига, какво означава това, че е шкючено или, че е изключено?
Разходът на BC ми показва 16, даже понякога и повече, това нормално ли е?
В настройките има надпис Daytime Running Light, това какво ще рече?
Засега се сещам за тези въпроси. Ако можете да ми отговорите ще съм ви много благодарен.
От няколко дена насам и аз съм горд собственик на БМВ е60 525d 2005 год., и бих искал да ви задам няколко въпроса относно колата.
Относно PDC. Днес ми показа иконата PDC failure. Знаете ли от какво може да е и по принцип парктроника винаги ли работи (например на светофарите като се доближа до предната кола пак ли трябва да работи или не?).
Когато натисна копчето на PDC, почва да мига, какво означава това, че е шкючено или, че е изключено?
В настройките има надпис Daytime Running Light, това какво ще рече?
Засега се сещам за тези въпроси. Ако можете да ми отговорите ще съм ви много благодарен.

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: PDC и още няколко въпроса...
PDC Failure означава, че имаш някакъв проблем с парктроника, който може да се разбере като я закачиш на диагностика. Може да бъде модул, някой от датчиците или кабелите. Когато някой от датчиците не работи, цялата система отказва.
Парктроника се активира автоматично, когато включиш на задна. При всякакви останали условия се включва ръчно когато имаш нужда от него.
Копчето ти PDC мига, защото не ти работи парктроника. Когато е изправен свети непрекъснато.
Относно разход 16 - зависи
но по-скоро смятам, че не е нормално.
Daytime Running Lights означава дневни светлини (DRL), които по принцип включват късите, но могат с кодиране да включват други неща
Парктроника се активира автоматично, когато включиш на задна. При всякакви останали условия се включва ръчно когато имаш нужда от него.
Копчето ти PDC мига, защото не ти работи парктроника. Когато е изправен свети непрекъснато.
Относно разход 16 - зависи

Daytime Running Lights означава дневни светлини (DRL), които по принцип включват късите, но могат с кодиране да включват други неща

Only dead fish follow the stream...
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Djoshi написа:
Разход 16 не е нормален за тази кола. Можеш да нулираш системата и да видиш после какво ще показва. Но обърни внимание , дали показва l/km или km/l . В първия вариант показва с колко литра колата изминава 100 км. , а в другия - колко км. изминава с един литър.
Djoshi написа:Относно PDC. Днес ми показа иконата PDC failure. Знаете ли от какво може да е и по принцип парктроника винаги ли работи (например на светофарите като се доближа до предната кола пак ли трябва да работи или не?).Когато натисна копчето на PDC, почва да мига, какво означава това, че е шкючено или, че е изключено?
Здрасти, колега и честито! Ела да я видим колицата в недела 15:30 на Е60 среща на НИМ? По въпросите:
1. имам същия проблем. доскоро го нямаше, но ми пребоядисаха колата и явно има разместени букси при сваляне на броните. понякога работи, понякога не работи и копченцето мига, както при теб. вижам, че имам разместени букси. виж твоите наред ли са. ако нищо не забелязваш иди да ти прегледат буксите
1.1. като доближиш кола на светофарите няма да заработи от самосебе си парктроника, трябва да натиснеш копчето му, за да заработи
2. това не е нормален разход за 525д. за всички 530 дава някъде около 10-12 градско и 5-7 извънградско. логично е и твоята да е тези интервали. но изчакай няколко дни преди да се шашкаш. сега си я купил и е нормално или да си я понастъпвал или да не умееш да я караш "икономично" все още
3. не се безпокой, всичко ще е наред, мога да ти препоръчам 2-3 места, където си правя колата и съм доволен. ако искаш, пиши ми на ЛС и ще ти ги кажа.
Поздрави
Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!
РDC понякога дава грешка и може да се резетира/справка гугъл/ако не успееш питай пак
За разхода причини много но почни от това как го мериш и къде и как караш .
За разхода причини много но почни от това как го мериш и къде и как караш .
Така, колеги! Извинявам се за закъснелия отговор, но не ми оставаше време да влизам във форума.
PDC се оправи от само себе си, иначе разбрах кой е проблемния датчик, който явно е бил замърсен. Като я закарах на автомивка се оправи.
Разходът на гориво си е нормален в момента, не е 16. Това е бил моментния разход след нулирането му.
Daytime running light при мен не действа, тъй като колата е купена от Австрия и там са направили така, че на автоматични фарове, фаровете да светят винаги, независимо от това дали е тъмно или светло.
Благодаря ви за изчерпателните отговори.
П.п. Ако има събирания може да ми пишете и на мен.
PDC се оправи от само себе си, иначе разбрах кой е проблемния датчик, който явно е бил замърсен. Като я закарах на автомивка се оправи.
Разходът на гориво си е нормален в момента, не е 16. Това е бил моментния разход след нулирането му.
Daytime running light при мен не действа, тъй като колата е купена от Австрия и там са направили така, че на автоматични фарове, фаровете да светят винаги, независимо от това дали е тъмно или светло.
Благодаря ви за изчерпателните отговори.
П.п. Ако има събирания може да ми пишете и на мен.

6 мнения
• Страница 1 от 1