Проблем при 316 i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при 316 i

Мнение от shperthca » 13 Юни 2006, 17:09

Здравейте,имам проблем с моята 316-ка.Докарана е от 2 месеца
в България.Мотора работеше със странен шум (като дизел) и се установи ,че има повреден разпределителен вал и кобилици.След замяната им (с нови),шума остана (не така силен ,а когато е топъл почти не се чува).Смяна на ангренажи ,масла филтри и т.н е направена.Закарах го на тест с комп.никакви грешки и дефекти (освен окислен кабел на сондата за изгорелите газове) .Установих преди 1 ден,че нивото на масло се е покачило драстично и мирише на бензин.Така разбрах как е е повредил разпределителния вал.Ако имате някакви идеи,ще съм благодарен.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем при 316 i

Мнение от a3 » 13 Юни 2006, 17:31

shperthca написа:Здравейте,имам проблем с моята 316-ка.Докарана е от 2 месеца
в България.Мотора работеше със странен шум (като дизел) и се установи ,че има повреден разпределителен вал и кобилици.След замяната им (с нови),шума остана (не така силен ,а когато е топъл почти не се чува).Смяна на ангренажи ,масла филтри и т.н е направена.Закарах го на тест с комп.никакви грешки и дефекти (освен окислен кабел на сондата за изгорелите газове) .Установих преди 1 ден,че нивото на масло се е покачило драстично и мирише на бензин.Така разбрах как е е повредил разпределителния вал.Ако имате някакви идеи,ще съм благодарен.

До колкото знам трябва и повдигачи да смениш освен вал и кобилици, за да е всичко на 6. И другото, което ти пожелавам да е, че трябва да се покара така няколко хиляди км, за да слегнат новите части и тогава ще изчезне чукането.

п.с. Колко ти излезна ремонта + частите и къде го прави, че и мене ме чака такъв ремонт някой ден.

Потребител
Аватар

Мнение от shperthca » 13 Юни 2006, 17:40

До колкото знам трябва и повдигачи да смениш освен вал и кобилици, за да е всичко на 6. И другото, което ти пожелавам да е, че трябва да се покара така няколко хиляди км, за да слегнат новите части и тогава ще изчезне чукането.

п.с. Колко ти излезна ремонта + частите и къде го прави, че и мене ме чака такъв ремонт някой ден.[/quote]

Кобилиците също са сменени.
Вал-а го намерих най-тънко за 460 лв. от София (адрес незнам,защото с това се занимава сервизния ми техник ) ,а кобилиците по 80лв. бройката.Ремонта е правен в град Лом.Името на фирмата мога да ти дам допълнително утре ако си заинтересован.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 13 Юни 2006, 17:55

shperthca написа:.......

За повдигачите ти говорех, не за кобилиците! Кобилиците разбрах, че си ги сменил.

Мерси за другото инфо, аз само питам за сега да се подготвям психически и физически ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Юни 2006, 18:34

a3 написа:
shperthca написа:.......

За повдигачите ти говорех, не за кобилиците! Кобилиците разбрах, че си ги сменил.

Мерси за другото инфо, аз само питам за сега да се подготвям психически и физически ;)

съвет подготви се за една М42-ка....почти същите пари,ама разликата е голяма накрая ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Потребител
Аватар

Мнение от shperthca » 14 Юни 2006, 12:46

Някакви други идеи? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 14 Юни 2006, 15:28

много пари са ти взели и накрая нищо. разпределителен вал м40-300лв.повдига4и-32лв.бр.кобилици-32лвбр. тарелки-8лв.бр.след като се сменят вкарваш колата вав високи обороти за около 5мин.и 4укането и тракането из4езва .

Назад към E36