Недозвиване... Мит или реалност!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Склонност към недозавиване при BMW E36

Мит
70
71%
Реалност
28
29%

Общо гласове : 98
ентусиаст
Аватар

Недозвиване... Мит или реалност!?

Мнение от KickingKing » 13 Юни 2006, 3:12

Lok-Na-Rok!

///M Power написа:Е36-цата има леко недозавиване

Е понеже съм се насочил натам и това е леко нежелан от мен ефект - всъщност доста. Не понасям недозавиването и ми е хипер неприятно. Е винаги може да ти се случи при определени обстоятелства, но с кола, която има такава склонност е много по-вероятно.

Та склонност към недозавиване на Е36 - МИТ или РЕАЛНОСТ?
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 13 Юни 2006, 9:41

Мит. Моето купенце си завива перфектно.
4 8 15 16 23 42

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LEXMAUL » 13 Юни 2006, 10:05

|`oTuH написа:Мит. Моето купенце си завива перфектно.
:yes: Мойто също! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Юни 2006, 10:35

Зависи от предните гуми - ако са добри, няма да се получава :winky: По принцип всяка кола е склонна да недозавива като я измъчиш с рязка спирачка и бързо въртене на волана ;) Така че въпроса не е много коректно поставен...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 13 Юни 2006, 11:00

Дори на колите със среден двигател им се програмира от завода недозавиване, заради 99%та юзери дето ги карат. По предвидима е, по - малко катастрофи стават, по - ниски за застраховките, по - висок е имиджа на марката, по - висока е цената на новите модели...

Та да, няма начин да няма недозавиване и не, няма такава кола дет, кат си я купиш да тръгне с гъза на страни :D.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Юни 2006, 12:49

цитата е мой,май и аз трябва да се изкажа :D

Е36-цата има леко недозавиване,направено е с цел сигурност(един от горните постове го обяснява това добре).....който е карал Е30,Е28,Е21 та дори и Е34 знае как завиват те и как Е36 (говорим при граничен режим не при нормално каране).....естествено това недозавиване не може да се сравнява с това при колите с предно...но сравнение с другите модели просто го има.....може би при 6-цил модели е по-малко ...но не съм пробвал и не мога да кажа....а иначе на Калояново имаше доста примери в това отношение.....

пс:за гумите като сложа 4 нови гуми (бяха зимни 185-ци ) недозавиването става още по-голямо ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 13 Юни 2006, 13:52

Lok-Tar!

Глей са к'во всички скочихте да викате колко некоректно е зададен въпроса. Хах...
Всеки производител прави колата да има недозавиване с цел безопасност, което не означава, че при някои е доста повече от при други. Не за друго ама съм карал коли с хубави гуми с тенденция към недозавиване и такива с кофти гуми, които обаче се държат "по-прилично" и вторите много повече ми допадат(не гумите де :))

///M Power написа:пс:за гумите като сложа 4 нови гуми (бяха зимни 185-ци ) недозавиването става още по-голямо ;)

Това за през лятото ли? :gay:
Изображение

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 13 Юни 2006, 14:14

Въпроса ти е наивен, защото го поставяш като условие за закупуване на колата.
На практика комплект задни пружини айбах са 40 - 50 лева, което би ти решило проблема. Да не говорим за настройка на окачването и прочие, което струва 20 лева на стенда.

Ти какво би си отговорил, при това положение на същия въпрос?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 13 Юни 2006, 15:21

///M Power написа:цитата е мой,май и аз трябва да се изкажа :D

Е36-цата има леко недозавиване,направено е с цел сигурност(един от горните постове го обяснява това добре).....който е карал Е30,Е28,Е21 та дори и Е34 знае как завиват те и как Е36 (говорим при граничен режим не при нормално каране).....естествено това недозавиване не може да се сравнява с това при колите с предно...но сравнение с другите модели просто го има.....може би при 6-цил модели е по-малко ...но не съм пробвал и не мога да кажа....а иначе на Калояново имаше доста примери в това отношение.....

пс:за гумите като сложа 4 нови гуми (бяха зимни 185-ци ) недозавиването става още по-голямо ;)

Напълно съм съгласен с теб ;)
Е36 си страда от недозавиване и това си е факт :!: особенно с нови гуми отзад :idea: (то със нови отпред и стари отзад го има а к`во остава за нови отзад)
Лошото е че недозавиването не може да се коригира по "лесния начин" а трябва да се коригира окачването :(
Другото което съм забелязал ,е че недозавиването се проявява най-силно точно когато най-малко го очакваш и тогава става страшно :mhihi: но ако изключим недозавиването Е36 се води много добре на пътя ;)
Взимай е36 и го направи така че да можеш да регулираш наклоните на предните колелета и си 6 ;) или слагай някви гуми 4-та употреба :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 13 Юни 2006, 15:26

Може да звучи глупаво, но бихте ли обяснили какво точно имате предвид под недозавиване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Юни 2006, 16:17

аве незнам ама на мене т'ва явление ми се появяваше само докато бах с гуми галошки ... като си ги смених нямах порблем
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Юни 2006, 17:01

KickingKing написа:Lok-Tar!

///M Power написа:пс:за гумите като сложа 4 нови гуми (бяха зимни 185-ци ) недозавиването става още по-голямо ;)

Това за през лятото ли? :gay:

представяш ли си ;) ;) ....ама все пак и през зимата има дни в които няма сняг

Sharo написа:аве незнам ама на мене т'ва явление ми се появяваше само докато бах с гуми галошки ... като си ги смених нямах порблем

с гуми галошки гледам да не карам,или ако карам да са отзад ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 13 Юни 2006, 17:14

Blato написа:Може да звучи глупаво, но бихте ли обяснили какво точно имате предвид под недозавиване.

Ми хич не е глупаво! И аз незнам какво е, но така като чета темата ми звучи като чист дрифт! Демек с вратите на пред да караш колата! Нека някой ни светне де и някоя снимчица, ако има няма да е зле ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 13 Юни 2006, 17:14

Lok-Na-Rok!

Diablo написа:Въпроса ти е наивен, защото го поставяш като условие за закупуване на колата.
....
Ти какво би си отговорил, при това положение на същия въпрос?

Аз имам чувстовто, че ти всеки път кат ми отговаряш в тоя форум се заяждаш. Въпроса ми не е наивен и от това не зависи закупуването, а просто ме интересува и мисля, че не само мен.
Не бих отговорил на този въпро защото е36 не съм карал. Мога да ти кажа за колите които карам и съм карал. Ако не ти се четат наивни теми други има бол, а най-отдолу на тая има не следи тази тема... Можеш да се възползваш от услугата.

Diablo написа:На практика комплект задни пружини айбах са 40 - 50 лева, което би ти решило проблема. Да не говорим за настройка на окачването и прочие, което струва 20 лева на стенда.

REMUS написа:Лошото е че недозавиването не може да се коригира по "лесния начин" а трябва да се коригира окачването

А сега това не ми е ясно защо точно от задното окачване зависи недозавиването? Я малко повече инфо плз

Blato написа:Може да звучи глупаво, но бихте ли обяснили какво точно имате предвид под недозавиване.

Да ходиш за малини в гората, като спреш колата колкото можеш по-близо до храстите. Идва от индийското УДМАХАЙ - малини и СТЕЕРУХЕН - бера в движение.

Изображение <-- нагледно
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 13 Юни 2006, 17:25

KickingKing написа:...

Пич, евала за инфото, но имам 2 въпроса:
1. На тая графика е показано какво е недозавиване идеално, но как се получава като си с газ в завоя или като си със спирачки в завоя? Щото ако се опитваш да спираш и да завиваш само ABS може да ти помогне.
2. И за каква настилка става въпрос: суха, мокра, хлъзгава, сняг и тн.

Следваща

Назад към E36