Ремонт вентилатор в управление климатроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Ремонт вентилатор в управление климатроник

Мнение от kalingk » 12 Апр 2012, 22:59

Здравейте!!!От няколко часа обикалям с търсачката за ремонт на вентилатора на управление климатроник.Значи вентилаторчето ми спира постоянно,смазвах го няколко пъти и е абсолютно безшумно/то ако шумеше поне щях да знам кога е спряло/.Предполагам,че след като колата спре всички токова и при следващото отключване трябва да завърти,но не тръгва,а трябва да извадя панела и да го бутна леко и толкоз леко работи,че не издава грам шум.Стана малко като роман моето обяснение,но искам да обясня по лесно ситуацията.Мисълта ми е следната,вместо да купувам друг панел с вентилатор,който трака,когато е тихо в колата,има ли вариант да отремонтирам моя?Да не би някое съпротивление или кондензатор по схемата да трябва да се смени,понеже засичах в търсачката,че някои колега са сменявали тези вентилаторчета,но толкоз,без никакви други пояснения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Ремонт вентилатор в управление климатроник

Мнение от spacepl » 12 Апр 2012, 23:31

Почисти го сега от всякаква смазка и го смажи със полвин капка масло за часовници или шевни машини. Може и ВД40 ако имаш под ръка, но то бързо заминава.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 12 Апр 2012, 23:41

И с шевно масло съм го смазвал,ефекта е същият... :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 14 Апр 2012, 9:36

Да не би да му е дошло много маслото от смазване да се е напълнило моторчето.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 17 Апр 2012, 20:48

Както и да е,отказвам се да се боря с фана.Искам да питам друго,ако сменя управлението на климатроника с друго,трябва ли или не е задължително да го прекодирам?Понеже сложих ново,но явно колата е имала рециркулационна помпа на клапите и сега ми я дава като грешка,че не ми работи/аз нямам такава помпа/ или мога да си карам и така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Апр 2012, 10:38

kalingk написа:Както и да е,отказвам се да се боря с фана.Искам да питам друго,ако сменя управлението на климатроника с друго,трябва ли или не е задължително да го прекодирам?Понеже сложих ново,но явно колата е имала рециркулационна помпа на клапите и сега ми я дава като грешка,че не ми работи/аз нямам такава помпа/ или мога да си карам и така?

Няма нужда от прекодиране може и така да караш, тази помпа която я търси управлението не е на клапите а тя е допълнителна помпа която служи да върти антифриза през малкия кръг и така подпомага за по добро парно, ако те дразни тази грешка която стои сега в управлението именно за рециркулационната помпа тя може да се изключи и така вече няма да ти я записва като грешка.
Твоята кола няма такава помпа, а колата от която си взел модула има и затова сега ти набива постоянно тази грешка.

Назад към E39