E60 Проблем скорости

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

E60 Проблем скорости

Мнение от vladi_the_boss » 12 Апр 2012, 21:11

Здравейте,колата ми е 520д фейслифт на 40 000 километра.Проблемът ми е следния - от едно известно време скоростната ми кутия,автоматична,започна да прави следното - при по плавно потегляне колата държи по дълго време на 1 ва предавка до около 2500 оборота и после при превключване на втора се получава един удър и едно леко придърпване,все едно има някакво напрежение и се освобождава.И като цяло скоростите почнаха да се превкючват доста по грубо спрямо преди това.Според Вас има ли някакъв проблем и ако да какъв?Благодаря предварително

Потребител
Аватар
Кара: всичко

Re: E60 Проблем скорости

Мнение от ssivov » 12 Апр 2012, 21:24

Проверете филтъра на ск.кутия да не е позапушен,нивото на маслото.На диагностика закачана ли е.Какви грешки пише(прочетете ги и изтриване,после направете ресет(опция в OPPS-GT1-INPA) на управлението на кутията).
"Само каква ирония! Най-скъпото нещо на света - мечтите - са безплатни."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_the_boss » 12 Апр 2012, 22:08

Ми не е закачана на диагностика.Питам първо тук на прима виста да разбера изобщо проблем ли е това(аз мисля че е) и после ще мисля за ремонти евентуално.Някой друг има ли подобена ситуация ,защото започвам да се притеснявам вече?

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 13 Апр 2012, 7:57

Като за начало може да почнеш с ресет на кутията.И аз имах подобен случай с моята и след ресета се оправи.Донякъде цялата работа е и илюзия защото давайки малко газ ти всъщност не позволяваш на кутията да превключи на по горна скорост .40к пробег са нищо за скоростната кутия.Виж ако имаш теч това е сериозен проблем и не търпи отлагане

Назад към Е60/Е61