Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни
zazomazo написа:ма мноо ме кефите всичките светци, дето твърдите, че ви се умирисвали дрехите от дима и мислите за здравето си...
същите вие, дето грам не мислите за здравето си, докато се наливате с алкохол /той нали е безвреден/...
същите вие, дето ви дразни тютюневата миризма по дрехите и косите ви, ама грам не ви пука като се оповръщате като свине...
ай сиктир!
Ми не се ли умирисват дрехите, косите и всичко?
Като излезе човек от всяко едно кафе смърди на циганин - да, точно на циганин смърдят цигарите

И не говори за всички непушачи общо защото така излиза, че всички който непушим сме пияници,свине,наркомани и какви ли не, само защото не пушим.
Нямам нищо против пушачите, но все пак несе заблуждавайте, че пушенето не е вредно и неможе да се откаже..
Дори ние - непушачите си вредим на здравето само като ви дишаме дима.. (пасивен пушач)
Немога да я разбера тази зависимост от цигарите, то да каже човек, че е нещо хубаво и приятно за да стане зависим, ама то хем е гадно,хем вредно, хем скъпо.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ама като не ми пушиш на главата, си пуши и автомобилни гуми ако искаш.
За свинския тръс, ще трябва 150 ( ММминимум) кила да стна щото съм 2 метра 

Последна промяна spacepl на 12 Апр 2012, 12:45, променена общо 1 път
Поредната опоскана от демокрацията СВОБОДА! Непушач съм! Но забраната е безумие на дебелогъзи чиновници.Който не харесва цигареният дим ИМА избор къде иска да отиде.Сега как да се срещнеш с приятели в нормално заведение? Има кръчми,те са затова,да се срещнат хората,да се видят,да се отпуснат,да забравят и т.н. И какво става сега ЗАБРАНА!!!Значи определени хора НЯМАТ избор.Затова ли умираха апостолите ни,за да ограничават постоянно свободата на хората? Докато не се разбере,че държавата е единственно,за да създава правилата на обществото,но не и да определя,какви са необходимостите му,няма да е възможно унищожаването на престъпноста.Всъщност точно престъпниците въвеждат забраните под великите и неопровержими доказателства ,че пазят обществото и хората от това или онова,но идеята е винаги строго икономическа.Как да печелиш от нормален бизнес? Трябва да плащаш данъци,заплати,да се съобразяваш със закони и т.н.,а като се въведе жесток закон и произтичащите от това контрол и законна репресия,вече си свободен да правиш,каквото си искаш и то на невероятна по мащабите си цена.Убеждението ми е,че не само нашата,но и целият свят се управлява от шайка разбойници.Човек има ли нужда от нещо си го намира.Решението да пушиш или да не пушиш трябва да е лично,същото като да скочиш или да не скочиш от терасата.Кой ще те спре да направиш и двете.Ама едното било правилно,а другото не!?Кой е този ,който ще ти казва ,какво е правилно и какво не? Иначе приказките за свободният избор са си маска на истинската същност на нещата.Като овеличиха акциза и въведоха бандерол,какво се получи? Някои хора забогатяха неимоверно от нарушаването на правилата,а други,които работеха за едната заплата останаха на улицата,защото завода е фалирал.Сега вместо просперираща тютюнева промишленост осигуряваща работа на хората в заводи и по селата като производители,съществуващ стриктен контрол на качеството и търговията,износ и просперитет,какво имаме? Обезлюдени села,заради унищожаването на поминакът им,едва кретащи тук-таме тютюневи заводи,никакъв контрол,ни на качество,ни на търговия,унищожена държавна фирма Булгартабак,вместо производство внос на суровина,контрабанден внос на всякакви ментета и от там не намаляването,а драстичното овеличаване на здравословните проблеми,добре развиваща се прстъпност в този сектор и т.н.Според мен така държава не се гради,а се съсипва.За колегите непушачи ще кажа само,не давайте да пипат чуждата свобода,защото така губим и своята собственна!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
spacepl написа:Ама като не ми пушиш на главата, си пуши и автомобилни гуми ако искаш.За свинския тръс, ще трябва 150 ( ММминимум) кила да стна щото съм 2 метра
Колега,ти гуми въртиш ли?
Щото ако въртиш гуми и ми чадиш е в пъти по гадно,от колкото някой да е запалил цигара,скоро замервал ли си истински газовете,дето изпуска 15 годишният ти автомобил 2.8 литра,убеден съм че е в пъти по-вреден ,че каталитичният ти неутрализатор от отдавна се е преселил в света на добрите катализатори и сега на мястото му стои някаква празна тръба..
хайде най-накрая вземете погледнете себе си и как пречите на хората около себе си,защото се некой на вас ви пречи,утре като направят закон катализатора да ти е на максимум 2 години,а автомобила на 3 години поради горните причини,защото пречите на чистият въздух,ще ревнете до небесата....
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ама аз гледам себе си ве, колега. И не, гуми не въртя, карам бързо нещем по извънградските пътища и общо взето с това ми се изчерпват нарушенията. И казах малко по-нагоре, оправдаването на една грешка с друга е глупост. Понеже нещо друго замърсява, хайде да се тровим и ние колкото може. Ми хайде МВР докато не излови убииците да не гони крадците, така ли?
ПС: При изгарянето на пропан-бутан знаеш ли какви са остатъчните съединения?
ПСПС:
Benord До вчера говориш за "трудова повинност" и кастрация, днес за демокрация и свобода 
ПСПС:

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
spacepl написа:Ама аз гледам себе си ве, колега. И не, гуми не въртя, карам бързо нещем по извънградските пътища и общо взето с това ми се изчерпват нарушенията. И казах малко по-нагоре, оправдаването на една грешка с друга е глупост. Понеже нещо друго замърсява, хайде да се тровим и ние колкото може. Ми хайде МВР докато не излови убииците да не гони крадците, така ли?
ПСПС:Benord До вчера говориш за "трудова повинност" и кастрация, днес за демокрация и свобода
Ти махни пред блока какво ти обясняват за пропан-бутан на и метана и колко е полезен дори за вдишване (може би само за колегите от русе,като отидат на планина

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Пред блока нищо ми не обясняват щото живея в къща. Я почети за пропан-бутана малко и след час и нещо като се успокоиш и помислиш пиши пак. Ти и със пръдня можеш да се задушиш защото е основно метан, затова гъза ти е толкова далече от устата. Затова и ауспуха на колата не е в купето.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
ivoo написа:Аз пък не мога да разбера, що Непушачите се опитват да внушат на пушачите, колко е полезно без цигари и колко добре ще се чувстват след това.Това е все едно Евгени Минчев да ме убеждава колко е хубаво да си гей / абе педал направо/ Щото нали - те педалите също НЕ пречат на околните
Айде Моля- всеки си живее живота както намери за добре . Не Ви ли е достатъчно това , че ЕС ви диктува начина на живот , или Ви топли мисълта че `без цигарен дим ` ще сте повече Европейци.
Зомбирате се хора.
Пич, никой не се опитва да те кара да отказваш цигарите. Пуши си. Но не пред мен. Или пред дрехите ми.

И не мога да разбера защо ресторантьорите се оплакват - влизам в едно кафе (преди години) - всички маси заети, плюнчат се некви младежи на по едно късо кафе (без сметана, за по-евтино) и два часа смучат цигари. Голяма далавера за заведението, голямо нещо.

Е.Димитров написа:..
хайде най-накрая вземете погледнете себе си и как пречите на хората около себе си,защото се некой на вас ви пречи,утре като направят закон катализатора да ти е на максимум 2 години,а автомобила на 3 години поради горните причини,защото пречите на чистият въздух,ще ревнете до небесата....
Може и да ревем, може и да не ревем. Ще си караме новите дачии и грийт уоу(тва не знам как се пише на роден език), ще помрънкаме, па после ще намерим за друго да мрънкаме. Засега няма как да стане, щото немалко от другарите с возила за шест цифрени суми, в бизнеса си ползват камиони на по 20-30 години... ама и техния ред ще дойде.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
r19 написа:zazomazo написа:ма мноо ме кефите всичките светци, дето твърдите, че ви се умирисвали дрехите от дима и мислите за здравето си...
същите вие, дето грам не мислите за здравето си, докато се наливате с алкохол /той нали е безвреден/...
същите вие, дето ви дразни тютюневата миризма по дрехите и косите ви, ама грам не ви пука като се оповръщате като свине...
ай сиктир!
За*би здравето... Ама да смърдя на лайна и циганин след всяка дискотека... Еми това е пълна отврат...
А за оповръщаните като свине... Ти що реши, че всеки който не пуши, компенсира смрадта с повръщано

Иначе по темата - евала за закона! Само дано контрола да е на ниво

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ах как ми се ще утре да извадат закон ,всеки автомобил да има катализатор на максимум 2 години защото замърсяват околната среда и вредат на здравето,а катализаторите по иляда евро...Мале как ще се развикате...Иначе аз в заведение мога и да не вляза и нама да ми се умеришат дрехите (само искам да ви поздравя в какви долнопробни заведения влизате,щото ела да ми помиришеш дрехите-не миришат на цигари,а влизам в заведения,освен това какви гнусни цигари трябва да се пушат,един най-обикновен ротманс и лъки нямат такива миризми,може би ако има некой цигари без бандерол произведени в някой колхоз могат да миришат,просто сменете културната и социалната среда в която се движите)обаче на улицата ще излеза,където милиони коли на над 4 години лъхат гадни изпарения,вдигат прах и причиняват астма на милиони хора само в България...
Само сега да не се обидите нещо,аз пуша по 5-6 цигари на ден,съобразявам се с околните но просто когато става за обективни истини ,смятам че трябва да си кажа мнението.
Само сега да не се обидите нещо,аз пуша по 5-6 цигари на ден,съобразявам се с околните но просто когато става за обективни истини ,смятам че трябва да си кажа мнението.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ми ша си купя ве, във цигари съм инвестирал бая повече от иляда евро и не са ми помогнали, това барем ще свърши нещо полезно
как го каза все едно е 45 000 лева тоя катализатор.

drago_pavlov написа:...
За*би здравето... Ама да смърдя на лайна и циганин след всяка дискотека... Еми това е пълна отврат...
що ми се струва, че преиграваш малко,а?

я ми кажи ако у въпросната дискотека ти се бута некоя наточена с перфектни мерки и визия, ама е пушачка ше я разкараш ли?
щото ше ти смърди на лайна и на циганка?
а?

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Сега големите заведения са разделени на 2 зали, пушачи и не пушачи. В залите за пушачи е фул. В залите за не пушачи има паяжини, никои не влиза. От цялата работа кафенетата ще останат празни, ще фалират сума ти заведения, които пък ще повлекат доставчици и т.н. В ресторантите - хараби, да не се пуши. Ама в кафенета и барове не е задължително да се ходи така че не виждам повод за оплакване, че на някой са му се омирисали дрехите.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не измествайте темата защото въпроса е принципен .Не става въпрос за това дали са вредни цигарите или не ....а за това че брюкселския бюрократ налага всяка дивотия която сметне че е полезна за овчето стадо. По тезата за вредно или не трябва да спрат автомобилите алкохола захарта мазните храни и един куп вредни неща но не ги спират.Когато едно такова решение касае голяма част от обществото редно е да се съобразиш с общественото мнение.Точно по такъв начин преди няколко години брюкселския бюрократ се опита да ограничи скороста по аутобаните в Германия .Щото видиш ли само те останали без ограничение всички други спазват правилата а швабата неще.И познай какво им отговориха ...да си гледат работата .Просто хората се съобразиха с общественото мнение че не трябва да се ограничава скороста и дадоха отпор на институцията която ни превръща бавно и сигурно в щастливи зомбита.
На непушачите да им е честит новия закон . Мога да им пожелая само вдигане на акциза и същата забрана но за алкохола ..нещо което от години се практикува в скандинавските страни.
На непушачите да им е честит новия закон . Мога да им пожелая само вдигане на акциза и същата забрана но за алкохола ..нещо което от години се практикува в скандинавските страни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Добре, де, УВАЖАЕМИ НЕПУШАЧИ, нали вече има заведения без цигарен дим? Нали направиха и кръчмите и дискотеките и всякаквите му там заведения да са с табели и да има такива, в които се пуши и такива, в които пушенето е забранено? Ние, пушачите, се съобразяваме с тези правила. ВИЕ какво повече искате? Защо идвате в кафенетата и кръчмите, които са определени да смърдят?
...Тез` две бири `що ги каза ...?