двигателя ми прекъсва над 5500 оборота !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
toni3d1 написа:незнам колко е куца 16ката ама варви супер доволноно и гори доволно . щом 16ката върви така не ми се мисли за 18ката и 20ката . пък и аз не я гоня толкова то 5500 оборота на 1ва си ги вдига супер бързо и не е каточели токлкова мн . нз аз отскоро го имам това BMW и неразбирам мн , мн ама сам си доволен.
Малиииии, а пък емката как понавървява сигурнооо, плашим се само като си го представя

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
нямам намерение да те хокам и аз. просто и по горе написах каквото мисля за това че няма какво да искаш от мотор 1.6 М40 .. явно се кефиш на по бързи коли и е хубаво да се насочиш нагоре над 2.0 мотора. Ние не искаме да ти кажем че колата е лоша, а че не е за това да минаваш 5500 оборота на 1 ва с нея.. като започнеш от окачване , дифернцяла и тн. са по различни от всичко което е над 2.0 мотора. Да не говориме че може да ти цъфне и ремъка които ти върти вала и тогава като ти отворят моторетката в сервиза ще разбереш какво се опитваме да ти кажем с колегите...
относно проблема ти .. един клега ти написа че може да ти е поизносен вала и от там да идват тия давения и прекъсвания. има логика доста. Тия мотори страдат много от изяден вал и не съм чул до сега М40 която да е без основен и да не трака

относно проблема ти .. един клега ти написа че може да ти е поизносен вала и от там да идват тия давения и прекъсвания. има логика доста. Тия мотори страдат много от изяден вал и не съм чул до сега М40 която да е без основен и да не трака
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
колега и аз съм с 316 ама с новия мотор,дати кажа че преди 3 месеца смених ламбда сондата,обаче когато тя издава багажа двигателя не даржи обороти,ти и даваш газ обаче тя мислив парвите 3-4 сек. какво да прави и после се форсира,така че според мен не ти е от ламбда сондата а нещо друго.А относно вървенето сам доволен от нея,не сам привърженик на високите скорости и за това карам такова бмв
- filko
- Потребител
-
- Кара: bmwE36 KOMPACT
- Мечтае да кара: E92 :D
Re: двигателя ми прекъсва над 5500 оборота !
?? с моето също е така но е е36 1.8 ис пак така и като не е на скорост оборотите подска4ат
дава максимален расход на гориво 120км с 60лв.
моя колеги ако зн нещто кажете наи разли4ни мнения 4ух от тея сервизи 

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Re: прекъсване на двигателя
toni3d1 написа:ами двигателя е от тези по-старите 93та год. 99 конски сили , а не онези 102 кс. не го знам иначе като номер как се води . който има BMW вероятно знае с каква лекота си вдига 5500 оборота . по повод , че мн сам го изрязвал . по някога се налага !
Колега карай смело и не се стряскай.

П.П. Та взех да се замислям са си сложа 1,8ИС

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
А така колега.. не ги слушай тия спамери.. 16ката много народ я подценяват.. Преди години след втората световна германците преди да изобретят реактивния двигател са ползвали в самолетите си М40ката като сърце.. не напразно има перка в емблемата на БМВ. Ходи слушай тоз и оня че не вървяла.. Прасни и един резервоар 100 октана и да видиш тая кола как ще се оправи и ще лети на 5500 оборота.. Все пак да повторя Самлетни двигатели! мани ги тия S50 S60..
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Ползвай търсачката на форума
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Колегата много точно ти го е казал.Търси си друг мотор. Няма такъв 316 който да държи 14 атмосфери.9 атм е по заводски данни.Всичко друго е въображение. И колкото и да не вярваш мотора трябва да се развърта до 6300 оборота.Там е прекъсвача.
С много любов към децата!
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
stormrider написа:mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Колегата много точно ти го е казал.Търси си друг мотор. Няма такъв 316 който да държи 14 атмосфери.9 атм е по заводски данни.Всичко друго е въображение. И колкото и да не вярваш мотора трябва да се развърта до 6300 оборота.Там е прекъсвача.
Как ше е 9 компресията бре

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
sas_88 написа:stormrider написа:mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Как ше е 9 компресията бреCC е толкова.
Койо може да чете и да преведе
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
С много любов към децата!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
25 юни 2008 ма..
е тая гениална глупост от къде я изровихте..
е тая гениална глупост от къде я изровихте..
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
stormrider написа:sas_88 написа:stormrider написа:mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Степен на сгъстяване 9:1

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Jang1r написа:stormrider написа:sas_88 написа:stormrider написа:mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Степен на сгъстяване 9:112,6 атмосфери като нов и 8,8 гранични(т.е падне ли под 9 е за ремонт)
Така вече съм съгласен

Jang1r написа:stormrider написа:sas_88 написа:stormrider написа:mladfen написа:Проблема е в износен разпределителен вал и кубилици
Степен на сгъстяване 9:112,6 атмосфери като нов и 8,8 гранични(т.е падне ли под 9 е за ремонт)
Темата е доста стара, но ще поясня!
14 атмосфери ги измери един майстор при който ходих да ми смени ангренажния ремък след като купих колата.
Аз взех 1 манометър наскоро и измерих 13 атмосфери.
За момент се притесних, че нещо се е скапало, но явно майстора не е направил измерването както трябва или манометъра не му е бил верен.
Иначе колата си вдига 6400 об/мин. там ми е прекъсвача.
Обаче отпусна ли леко педала на газта и изведнъж започва да ръмжи като запушена прахосмукачка

Смених какво ли не и честно казано ми писна да наливам повече пари, колата си я карам така!
Иначе вала си има леки драскотини, но едва ли ще е от тях...
Колеги с М40 и износени валове, гледаха колата и казаха, че при тях е било по-различно и че за тях не е от вала!
Не знам какво е но си я карам така колата и просто не и давам много газ, кофти е само при изпреварване да не я изпусна че става лошо....
Като загасне двигателя за 4 сек.... Всеки път гасне за 4 сек. засеках го.
И не го прави винаги, но в лошия случай мина ли 5500 об/мин се появява, иначе е имало случаи в които вдигам до 6 000 и не е имало проблем.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2