ABS Има или няма ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

ABS Има или няма ?

Мнение от jorko7120 » 10 Апр 2012, 23:12

Здравейте! Та питането мие за ABS системата на моята е36-ца седан от 1994. Проблемът е, че се чудя абс-сът ли не ми работи или няма такъв. Търсих в интернет но специално за sedan ot 1994 не намерих характеристики.

Благодаря предварително!
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: ABS Има или няма ?

Мнение от vld » 11 Апр 2012, 10:05

Има, освен ако някой не го е изтръгнал ;)
Колега това не е голф 3 все пак.
Виж си лампата в таблото да не е изкормена , щото ако неработи системата, ще свети постоянно.
Ако не я виждаш да свети при подаване на контакт значи я няма или е изгоряла.
С диагностика се вижда какъв точно му е проблем ана абс-а, дали е помпата или е някой датчик.
Изображение

Аватар

Мнение от s_max » 11 Апр 2012, 13:50

Виж където ти е главния спирачен цилиндър имаш ли ABS модул....в интернет има снимки какво представлява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 11 Апр 2012, 20:33

Колега трябва да си има АБС заводско. Относно това дали работи можеш да провериш като на хлъзгаво нацепиш спирачката и трябва да усетиш, че педала те бута- занчи си има АБС. Ако това не става най-вероятно имаш някакъв проблем със системата и както казва колегата лампата която трябва да свети на таблото или е изгоряла или е махната, а и всъщност като дадеш на контакт лампата на АБС трябва да светне преди да запалиш. Освен това, като карах кола която имаше проблем със АБС освен че лампата светеше постоянно, някак си педала на спирачките ми се осеща доста по-твърд и чувствителен от нормалното, а и виж за АБС модула дали си е на мястото или :paranoid: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 11 Апр 2012, 20:37

малко в вероятно да го няма за кола 94...
виждал съм някои е36 от 91 - 92 без но това е много рядко
по скоро не ти работи
по добре си иди някъде където разбират че това е спирачна система и няма смисъл да се пипа ако не си наясно
иначе имаш модул зад жабката.. помпа която се намира под спирачната ти отдолу.. сензори на всяко колело
по това някъде има пробив за да не работи
не винаги показва на диагностика както става..
тези помпи много често блокират вътре
преди години нямах спирачно усилие към предно дясно колело точно от блокирал клапан в тази помпа..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Апр 2012, 20:49

колега напиши си ВИН-а в БМВфенс и ще разбереш дали има или няма.. вече ако има и не работи, ще търсиш проблема на друго място :) Моята 320ка е 91-ва и има АБС
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 11 Апр 2012, 20:52

ares2 написа:малко в вероятно да го няма за кола 94...
виждал съм някои е36 от 91 - 92 без но това е много рядко
по скоро не ти работи
по добре си иди някъде където разбират че това е спирачна система и няма смисъл да се пипа ако не си наясно
иначе имаш модул зад жабката.. помпа която се намира под спирачната ти отдолу.. сензори на всяко колело
по това някъде има пробив за да не работи
не винаги показва на диагностика както става..
тези помпи много често блокират вътре
преди години нямах спирачно усилие към предно дясно колело точно от блокирал клапан в тази помпа..

Та в този ред на мисли се сетих, че може и някое реле да си е заминало, но колегата е прав "като не си сигурен какво правиш- майстор"
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 12 Апр 2012, 11:05

Колега, аз 3 пъти вече се удрям заради този АБС, а ти искаш АБС :mhihi: Предпазителя съм го махнал! И ако някои ми каже, че Е36 спира хубаво с АБС, направо си продавам колата ;) По темата - би трябвало да имаш АБС...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Апр 2012, 11:43

Отсега да си знаете, че няма да толерираме спор "за и против АБС"! Не знам да има Е36 без АБС, поне европейските версии. С по-рязко спиране веднага разбираш дали работи. Ако не работи, ползваш търсачката и намираш защо.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 12 Апр 2012, 17:14

vanka7a написа:Колега, аз 3 пъти вече се удрям заради този АБС, а ти искаш АБС :mhihi: Предпазителя съм го махнал! И ако някои ми каже, че Е36 спира хубаво с АБС, направо си продавам колата ;) По темата - би трябвало да имаш АБС...

Аз пък 1 път се ударит точно защото нямах Абс(не ми работеше датчика на сервото)и беше мокро,и се отървавам доста пъти точно защото Имам Абс.Даже абсолютно една и съща ситуации без абс се надъних в един таксиджия който ми сече пътя,няколко седмици по-късно оправих проблема и ми се случи същата ситуация,благодарение на АБС-са се отървах,не знам ти как си се удрал заради АБС-са ама е в пъти по добре да има.По темата,колега колата ти би трябвало да имаш Абс,провери като я засилиш малко и набий спирачки,ако колелата блокират и почнат да се суркат по асвалта значи не ти работи АБС-са (ако не е бил махнат де),и може да си провериш датчиците на Абс-са,датчика на сервото,модула и т.н.Ако колелата не блокират а се чуе едно бързо като удряне на барабани значи имаш и работи,успех и ако не работи го оправи,ако си имал и е махнат си сложи :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E36 97
Мечтае да кара: M6

Мнение от aegriderliev » 09 Дек 2012, 19:18

Здравейте колеги при мен проблема беше същия... лампа не свети а абс -а не работи ..отидох на маистор и за закачихме на комп. показа че предния десен датчик не работи. (колата ми е Е36 97)
Взех нов датчик около 100 лева струваше монтираха го и пак не работеше... накрая се каза че компиутара на абс е отказал а лапмата на таблото за я махнали ... след 2 седмици чакане и тарсене на компиутар го намерих и го смених . Удоволствието ми излезе около 300 лева и 2 седмици ходене по маките :)

Назад към E36