Нереално ненормален разход !!!!
Модератор: Технически модератори
- johansugarev
- Потребител
-
- Кара: е34
Re: Нереално ненормален разход !!!!
Здравейте, нов съм във форума и е глупаво да пиша точно в тази тема, но хайде.
Начинаещ шофьор съм, никой в семейството ми няма автомобил и съм малко бос в тези неща. Подариха ми BMW 520i от 1990г. и всичко което чух за тази кола досега е колко много харчи.
Живея в младост 3, но едни приятели предложиха да я закараме при техни хора на сервиз в орландовци. От сервиза ми взеха 1000 лв. за да й сменя предни и задни амортисьори, масло, маслен филтър, въздушен филтър, ангренажен ремък и ролка, прахоуловители за всички амортисьори и ми казаха за още някаква част която не са сменили но е за смяна. Има нещо общо с тока и мисля че се казва Алтернатор, но може и да е нещо друго, но споменаха че заради него ще има малко по-висок разход.
Като излязохме от сервиза сипахме бензин за 50лв. в колата и я закарахме обратно до младост на разстояние 13,5 километра изчислено с gps. Приятелите ми казаха че за тези пари може да мине около 100 километра и преди да я приберем я изкарахме на открито и тествахме в продължение на около пет минути как ускорява, как се държи при завои и как се справя abs-a - с две думи, много агресивно каране. Като я паркирахме показателят беше малко под 20 литра, ако не ме лъже паметта. Това, което забелязах че през повечето време стрелката която мери разхода се скриваше след 30l/100км и рядко падаше под 10 изобщо.
След седмица си казах че е време да я изкарам. Имах проблеми да я запаля в началото, предполагам заради Алтернатора и я загасих няколко пъти, но като загря всичко беше ок. Направих едно кръгче на квартала. Най-много 2 километра да съм минал.
Като я прибрах лапмата светеше вече.
Какво може да значи това? И понеже искам кола която просто да карам заради удобството, а не такава която да се занимавам да водя само по ремонти - има ли смисъл да се занимавам с нея?
Начинаещ шофьор съм, никой в семейството ми няма автомобил и съм малко бос в тези неща. Подариха ми BMW 520i от 1990г. и всичко което чух за тази кола досега е колко много харчи.
Живея в младост 3, но едни приятели предложиха да я закараме при техни хора на сервиз в орландовци. От сервиза ми взеха 1000 лв. за да й сменя предни и задни амортисьори, масло, маслен филтър, въздушен филтър, ангренажен ремък и ролка, прахоуловители за всички амортисьори и ми казаха за още някаква част която не са сменили но е за смяна. Има нещо общо с тока и мисля че се казва Алтернатор, но може и да е нещо друго, но споменаха че заради него ще има малко по-висок разход.
Като излязохме от сервиза сипахме бензин за 50лв. в колата и я закарахме обратно до младост на разстояние 13,5 километра изчислено с gps. Приятелите ми казаха че за тези пари може да мине около 100 километра и преди да я приберем я изкарахме на открито и тествахме в продължение на около пет минути как ускорява, как се държи при завои и как се справя abs-a - с две думи, много агресивно каране. Като я паркирахме показателят беше малко под 20 литра, ако не ме лъже паметта. Това, което забелязах че през повечето време стрелката която мери разхода се скриваше след 30l/100км и рядко падаше под 10 изобщо.
След седмица си казах че е време да я изкарам. Имах проблеми да я запаля в началото, предполагам заради Алтернатора и я загасих няколко пъти, но като загря всичко беше ок. Направих едно кръгче на квартала. Най-много 2 километра да съм минал.
Какво може да значи това? И понеже искам кола която просто да карам заради удобството, а не такава която да се занимавам да водя само по ремонти - има ли смисъл да се занимавам с нея?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
johansugarev написа:... искам кола която просто да карам заради удобството, а не такава която да се занимавам да водя само по ремонти ...
Зравей колега,
Първо добре дошъл. Пожелавам ти приятно прекарване тук.
Заради цитата от твоя пост ще си позволя да заявя, че Е34 не е твоята кола.
Не знам каква кола би ти паснала, но съм убеден, че с Е34 няма да се чувстваш така както се чувствам аз и повечето от активно пишещите в този подфорум.
Всичко най-хубаво колега и успех с търсенето на твоя модел

Поздрави,
Д

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
johansugarev написа:Здравейте, нов съм във форума и е глупаво да пиша точно в тази тема, но хайде.
ако колата, която имаш е добре запазена ти гарантирам, че няма да имаш грижи с нея. карай спокойно, това е БМВ и е направено да бъде надеждно. не съм видял е34 което да е постоянно за ремонт.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
xoxo
ела да ти покажа едно 

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
смени майстора 

- johansugarev
- Потребител
-
Понеже дадох доста пари за ремонтите й, ще й дам шанс. Наясно съм че немските коли са от качествените. Въпреки това, бих се радвал колегата ддддк да ми каже защо Е34 не е моята кола?
Никой обаче не ми каза за разхода. Нормално ли е 20-те литра гориво да са се изпарили? Или да са още в резервоара датчика за гориво да е развален? как да проверя без да ме остави на пътя?
Никой обаче не ми каза за разхода. Нормално ли е 20-те литра гориво да са се изпарили? Или да са още в резервоара датчика за гориво да е развален? как да проверя без да ме остави на пътя?
Колега добре дошъл и само приятни моменти с колата
1. Разхода на гориво се мери само пълен - пълен резервоар и за препоръчване средна стойност от 2-3 зареждания
2. Ако не си го направил смени въздушен и горивен филтър
3. Провери и ако е необходимо смени свещите
4. Паленето не зависи от алтернатора (ако има проблем той не зарежда акумулатора и колата просто няма да завърти на стартер)
5 Рядко целия алтернатор е за смяна, сменят се четки с регулатора на напрежение, колекторни пръстени и в най-лошия случай се пренавива статорна или роторна намотка (при механична повреда - лагери)
Имай предвид, че BMW дори и от 1990 са специфични автомобили и ти препоръчвам да почетеш във форума, да се ориентираш в проблемите си (има търсачка) и да избереш майстор, който има опит с тези коли.
Ако колата не е тотална гробница (което не ми се ще да е така) е добро начало за развитие с тази марка

1. Разхода на гориво се мери само пълен - пълен резервоар и за препоръчване средна стойност от 2-3 зареждания
2. Ако не си го направил смени въздушен и горивен филтър
3. Провери и ако е необходимо смени свещите
4. Паленето не зависи от алтернатора (ако има проблем той не зарежда акумулатора и колата просто няма да завърти на стартер)
5 Рядко целия алтернатор е за смяна, сменят се четки с регулатора на напрежение, колекторни пръстени и в най-лошия случай се пренавива статорна или роторна намотка (при механична повреда - лагери)
Имай предвид, че BMW дори и от 1990 са специфични автомобили и ти препоръчвам да почетеш във форума, да се ориентираш в проблемите си (има търсачка) и да избереш майстор, който има опит с тези коли.
Ако колата не е тотална гробница (което не ми се ще да е така) е добро начало за развитие с тази марка

- johansugarev
- Потребител
-
Благодаря за информацията. 

Колега, резервата (лампичката, която ти е светнала) на тази кола 7 литра. 50 лв. са 20 литра, та можеш да си направиш сметка. И имай предвид, че лампата не е много достоверна, всеки път различно свети. И другото, 20 лв. бензин за тая кола са добро утро, тъй че не се вталявай.
А щом си хвърлил хилядарка за стягане, си влязъл в нещата - джиткай си колата и не се плаши.
А да - стрелката за моментния разход не я гледай много-много!
Инак се крие когато си спрял на място, щот диференциалът не се върти, а взима данни от там и другия момент, когато ходи към числото 30, е когато си носиш обувките от олово. 

А да - стрелката за моментния разход не я гледай много-много!

- BMW_Macka_91
-
-
- Кара: BMW Е36
И моя проблем беше такъв.Самоче имах 15 компресия и на 6те цилиндара и гореше като невидяла зимата.Решението е 2.8 

ако остане под 20литра гориво, стрелката започва да се движи - да светва лампата и да отива на 30 литра.
Колата се мери само пълен до горе, 100 км и после пак до горе.
Колата се мери само пълен до горе, 100 км и после пак до горе.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На е34 резервоара е 82 литра ако не се лъжа по спомен.20 литра само намокрят дъното с утайника.Да не забравяме че тия коли са произведени в годините когато бензина е бил жълти стотинки в сравнение със сега.Освен това е34 е предвиден за по дълги преходи и там си дава приличен разход.Не е търсена икономичност в градска среда така че разход от 20 литра не е нещо което трябва да учудва
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:На е34 резервоара е 82 литра ако не се лъжа по спомен.20 литра само намокрят дъното с утайника.Да не забравяме че тия коли са произведени в годините когато бензина е бил жълти стотинки в сравнение със сега.Освен това е34 е предвиден за по дълги преходи и там си дава приличен разход.Не е търсена икономичност в градска среда така че разход от 20 литра не е нещо което трябва да учудва
пълни глупости....2 литра мотор и 20 литра разход...това е основната причина да се изхвърли една такава кочина. дори М5 не качва повече от 16 - 18 литра в нормални условия.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
@2bar написа:Jordana написа:На е34 резервоара е 82 литра ако не се лъжа по спомен.20 литра само намокрят дъното с утайника.Да не забравяме че тия коли са произведени в годините когато бензина е бил жълти стотинки в сравнение със сега.Освен това е34 е предвиден за по дълги преходи и там си дава приличен разход.Не е търсена икономичност в градска среда така че разход от 20 литра не е нещо което трябва да учудва
пълни глупости....2 литра мотор и 20 литра разход...това е основната причина да се изхвърли една такава кочина. дори М5 не качва повече от 16 - 18 литра в нормални условия.
Колега конкретизирай се кое по точно е пълни глупости .Или просто си чешеш клавиатурата понеже нямаш какво друго да кажеш.
Колко искаш да гори тая 20 годишната кола ? 5 на 100 ? Тя като нова е с разход 13 литра а кво остава след 20 години като мотора е на няколко стотин хиляди км дебитомер и L-сонда са на заминаване и сигурно още един куп неща са дефектирали по нея.Ако нямаш какво да споделиш по темата недей да спамиш с глупави констатации .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
@2bar написа:Jordana написа:
Не, че нещо, ама М60В20 на извънградско си дава 20л/100км без проблеми с нерегулиран карбуратор. Искам да видя М5 да ми даде 16-18 лира в нормални градски софийски условия.
По темата: разходът за зимни условия ми се струва нормален, колкото и да е неприятен спрямо цената на бензина.
...Тез` две бири `що ги каза ...?