Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Софтуер
Опитай нещо, което работи със сигурност- например заключване на вратите след потегляне и достигане на определена скорост. Ако е активирана опцията я деактивирай, съотв. ако не е активирана я активирай и веднага можеш да провериш ефекта.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
В отговор на колегата JTD:
Колега, просто някои от кабелите са такива, че преди да натиснеш "Yes" трябва да изключиш от контакт и чак тогава "Yes" след това пак даваш на контакт. Аз имах такъв проблем. Има доста писано из нета по този проблем и доста хора са се сблъсквали с него. Ако обаче пак не става както беше при мен провери какъв кабел са ти продали. На мен ми бяха дали кабел, който е преправян и ставаше само за диагностика, но не и за кодиране поради проблема със неотчитане на изкл. контакт и от там зацикляне в ДИС.
PS: Виж мнението ми на 90 страница. Там обсъждахме същия проблем.
Колега, просто някои от кабелите са такива, че преди да натиснеш "Yes" трябва да изключиш от контакт и чак тогава "Yes" след това пак даваш на контакт. Аз имах такъв проблем. Има доста писано из нета по този проблем и доста хора са се сблъсквали с него. Ако обаче пак не става както беше при мен провери какъв кабел са ти продали. На мен ми бяха дали кабел, който е преправян и ставаше само за диагностика, но не и за кодиране поради проблема със неотчитане на изкл. контакт и от там зацикляне в ДИС.
PS: Виж мнението ми на 90 страница. Там обсъждахме същия проблем.
- kosio2001
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW E61 530xd
Здравейте отново много моля ако някой може да ми изпрати информацията от липсващият линк който съм дал по-горе да го направи за да си довърша настройките че имам кабел и работеща Инпа но стана две седмици не мога да подкарам ДИСа заради тази липса. 
Колеги още едно въпросче моята кола е Е39 с двигател М51 ТДС но в Инпата която ползвам (5.00) този двигател го няма някакви предположения?
Мерси!!!

Колеги още едно въпросче моята кола е Е39 с двигател М51 ТДС но в Инпата която ползвам (5.00) този двигател го няма някакви предположения?
Мерси!!!
- NikVanov
- ентусиаст
-
Напиши по-ясно какво точно искаш, дай и линк на страницата да се ориентираме.
- kosio2001
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW E61 530xd
Това е линка който не е активен http://www.sendspace.com/file/1tbsst от страница 26 на описанието на колегата Jomby доколкото разбирам е нещо, което трябва да инсталирам през ДИС за да направя настройките на главата.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Пиши л.с. на колегата Jomby, защото никъде не се намира името на този файл, а без него как да го намерим?
Привет колеги
много странен проблем, като влеза в Диса в кодиране и програмиране, и продължавам нататък ми излиза тази грешка и до там
преди това прейнсталирах няколко пъти главата и Диса, но все тая.
Error program run.
Communication betwen DIS/GT1 and diagnostic head is disturbet.
Лампичките светят в зелено и главата си е жълта до тях, какво иска това чудо да напраяв още
ако някой може да помогне

много странен проблем, като влеза в Диса в кодиране и програмиране, и продължавам нататък ми излиза тази грешка и до там

преди това прейнсталирах няколко пъти главата и Диса, но все тая.
Error program run.
Communication betwen DIS/GT1 and diagnostic head is disturbet.
Лампичките светят в зелено и главата си е жълта до тях, какво иска това чудо да напраяв още

ако някой може да помогне

- NikVanov
- ентусиаст
-
1. INPA вероятно работи?
2. Опиши много точно кога се появява проблемът? Става ли автоматичното разпознаване на колата? Ако стигаш до кодиране в кой момент се нарушава връзката? Изобщо дай повече инфо.
2. Опиши много точно кога се появява проблемът? Става ли автоматичното разпознаване на колата? Ако стигаш до кодиране в кой момент се нарушава връзката? Изобщо дай повече инфо.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
NikVanov написа:1. INPA вероятно работи?
Направо дай и Win версията дали си 32 или 64 битов,че напоследък много хроа сме с тази грешка и аз досега решение не съм намерил

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
NikVanov написа:1. INPA вероятно работи?
Връзката се нарушава след CAR MEMORY, или някое от тамошните възможности, а когато съм само на DIAGNOSTIC, не иска автоматично да разпознава колата, разпознавам я аз и след като му задам да направи ТЕСТ-например и до там!
Да, импата работи нормално

Но, днеска при пускане на главата ми дава
no enabled adapter with IP 192.168.68 fund
отивам в мрежата/свойства в адаптер 1 и какво да видя, там IP-то си е нормално 192 168 68.1 , въвеждам го наново, въвеждам и 255 255 255л0 отдолу, но пак ми прави така no enabled adapter with IP 192.168.68 fund-главата.
Изтрих я и я инсталирах наново, същото направих и с ВМ-плеъра, но все същата

- NikVanov
- ентусиаст
-
Без автоматично разпознаване шансовете за правилна работа на DIS са нищожни, а и с тия различни грешки... Гледам, че си с win 7, аз имам личен опит опит само с XP, но най-общо- ако преди кабелът е работил- вероятно проблемът е софтуерен- изтриваш 100% старата инсталация и преинсталация на чисто. Ако кабелът никога не е работил с DIS, може да не е читав или неправилно да инсталираш DIS, щом ИНПА-та работи.
NikVanov написа:Без автоматично разпознаване шансовете за правилна работа на DIS са нищожни, а и с тия различни грешки... Гледам, че си с win 7, аз имам личен опит опит само с XP, но най-общо- ако преди кабелът е работил- вероятно проблемът е софтуерен- изтриваш 100% старата инсталация и преинсталация на чисто. Ако кабелът никога не е работил с DIS, може да не е читав или неправилно да инсталираш DIS, щом ИНПА-та работи.
Кабела е читав, от склад 66- е и Импата си работи с този кабел, според мен е от диагностичната глава е, но какво да я правя, прейнсталирах я няколко пъти и все тая, спазвам упътването от склад66- но все тази глава не намира IP-адреса в мрежовия адаптера.
А, адреса е точен 192 168 68 1

- NikVanov
- ентусиаст
-
Пак ще повторя, че нямам опит с win 7, нека се намесят колегите с win 7, защото може и да сбъркам нещо! Изобщо тръгвал ли е DIS с този кабел с автоматично разпознаване? Аз ползвам кабел от склад66, там не се намесва изобщо IP адреса, а само виртуалния COM port. IP-то си е направено във виртуалната машина. Ако имаш подръка друг лаптоп инсталирай на него и опитай, за да изключиш възможността за повреден кабел, иначе винаги има риск за индивидуална несъвместимост на софтуерите и тогава единственото е смяна на лаптопа.
NikVanov написа:Пак ще повторя, че нямам опит с win 7, нека се намесят колегите с win 7, защото може и да сбъркам нещо! Изобщо тръгвал ли е DIS с този кабел с автоматично разпознаване? Аз ползвам кабел от склад66, там не се намесва изобщо IP адреса, а само виртуалния COM port. IP-то си е направено във виртуалната машина. Ако имаш подръка друг лаптоп инсталирай на него и опитай, за да изключиш възможността за повреден кабел, иначе винаги има риск за индивидуална несъвместимост на софтуерите и тогава единственото е смяна на лаптопа.
да, работеше преди време нормално

Но в един момент ми искаше да го обновя и от тогава нито Импа, нито Дис.
Инсталирах на ново ИМпата и тръгна, но този Дис

- NikVanov
- ентусиаст
-
Добре, програмата е INPA-Инпа, но това не е проблем. Щом е работил кабелът трябва пак да тръгне. Най-вероятно не си деинсталирал изцяло предишната програма, но това изисква малко по- задълбочени знания за компютрите по принцип. Трябва да се влезе в редактора на регистрите, с F3 да се намери всичко старо и да се изтрие, но трябва да знаеш какво триеш!