Електро-хроматично огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Електро-хроматично огледало

Мнение от Vanio_bmw » 10 Апр 2012, 13:54

Здравейте :wave:
Някой знае ли как се разглобява електро-хроматичното огледало ( с лампичката отдолу е) ? Искам да достигна до диода на лампи4ката за да мога да си свържа неоригиналната аларма към диода на огледалото , и да свети там , а не да се дупчи из колата за др диод .
Надявам се някой да е разглобявал , за да не с4упя пластмасите .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Re: Електро-хроматично огледало

Мнение от mitev85 » 10 Апр 2012, 14:35

Защо ти е да го разглобяваш? Би трябвало кабелите от диода да са изкарани отгоре при другите, поне моето беше така
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 10 Апр 2012, 14:39

То има кабели ама те не са от диода директно а са посредством платка .На мен ми трябва пряка връзка само с диода.Др функции на огледалото съм ги направил да работят .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 11 Апр 2012, 10:18

viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 9 минус (управление на диода), са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото! :) Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма. :yes:
Последна промяна vavilon на 17 Апр 2012, 7:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 11 Апр 2012, 13:44

vavilon написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 10 маса, са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото! :) Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма. :yes:

мн ти благодаря колега , темата я 4етох но мислех 4е с + и - ще може да работи лед-а само при активиране на оригиналната аларма .А аз ве4е бях свързал огледалото по лесния на4ин ( само с 2-та пина) т.е да работи при контакт разли4ен от 0 на лаит модила (вкл фарове или габарити) , взема + от плафона (малките диоди)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 11 Апр 2012, 14:45

Vanio_bmw написа:
vavilon написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=5831&start=45
Пин 8 плюс и пин 9 маса, са за лед-а. Пробвал съм го при свалено огледало. Не си разглобявай огледалото! :) Режеш твоя диод и пускаш кабелите до тези пинове. С тестване (размяна на кабелите) ще си намериш плюса на съществуващият Ти в момента диод. Естетсвенно с включена аларма. :yes:

мн ти благодаря колега , темата я 4етох но мислех 4е с + и - ще може да работи лед-а само при активиране на оригиналната аларма .А аз ве4е бях свързал огледалото по лесния на4ин ( само с 2-та пина) т.е да работи при контакт разли4ен от 0 на лаит модила (вкл фарове или габарити) , взема + от плафона (малките диоди)

За нищо. :yes: Още като си го купих и го пробвах с захранване на 12В, дали затъмнява и дали му бачка диода на огледалото.
Аз пък съм вързал + на огледалото с + на лампите за четене. Не ми даде сърце да режа кабела на малките диоди. :mhihi: Но това е временно, че зимата го вързвах и.... :ok:
Аз по същият начин ще вързвам диода на алармата ми (не оригинална).
Последна промяна vavilon на 25 Сеп 2012, 14:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 11 Апр 2012, 19:38

мхх ясно ,но тогава огледалото няма ли да работи само при светване на лампите за 4етене ?? :roll:
Според мен по добре е да е към малките диод4ета ,понеже огледалото ще работи винаги когато колата е на габарит,фар (т.е диодите на плафона (малките 4ервени) светят .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 12 Апр 2012, 10:53

Vanio_bmw написа:мхх ясно ,но тогава огледалото няма ли да работи само при светване на лампите за 4етене ?? :roll:
Според мен по добре е да е към малките диод4ета ,понеже огледалото ще работи винаги когато колата е на габарит,фар (т.е диодите на плафона (малките 4ервени) светят .

Ми, не! Лампите за четене имат постоянен + на пин 1 Те са вързани с бутони, които отварят (спират лампите) или затварят (пускат лампите) по веригата. Т.е. имат си отделен кабел с +. Дефакто моето огледало работи нон-стоп. :mhihi: Плафона в жабката и в багажника също имат постоянен +. Централното осветление на плафоните в купето вече са на друга верига.
Понеже си смених плафоните с кристални и трябваше да пусна допълнителен кабел с + към пин 1 на централният плафон и сътветно за задните плафони. + го взех от плафона на жабката. Темата за вързване на кристални плафони, ако си нямал такива. Обяснено е и пиновете, кой какъв е.
viewtopic.php?f=34&t=165429&start=15
В заключение... :) Наистина е по добре да се вържат за малките диодчета, но нали ти казах, че не ми се разваляше кабела. А и това е само временно вързано огледало при мен. :yes:

Назад към E46