Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от sambeto » 09 Апр 2012, 16:14

Nikito_nn написа:
sambeto написа:
Nikito_nn написа:.....ако може да предложи някаква ефективна 4 дневна програма за качване на мускулна маса, че искам да разнообразя мойта че нещо мускула почна да свиква пак. Досега правих:
1. гърди с предно рамо
2. гръб със задно рамо
3. крака и корем
4. ръце

Правиш грешка като разделяш рамената :idea:
Аз тренирам по следната програма и съм доста доволен
1.Понеделник гърди
2.Вторник почивка
3.Сряда гръб
4.Четвъртък почивка
5.Петък крака и рамнена (като краката не правя въобще сериозна тренировка заради проблем с колената)
6.Събота ръце
7.Неделя почивка

Корема го слагай където искаш,НО веднъж в седмицата е малко.
По тая програма всяка една от мускулните групи е отпочинала и готова за натоварване и растеж :yes:

преди около месец и половина, тренирах по друга програма където рамената бяха в един ден, но все не ми се иска да разделям ръцете. Иначе по тази програма няма ли да ми тръгнат назад краката. Имай предвид че съм 186см висок и съм 88кг и на мен структурата ми е такава, че гледам да правя стабилна тренировка за крака. Иначе корема ми е абсолютно между другото, даже понякога го пропускам и пак си имам плочки.
преди правих следната:
1. гърди с бицепс
2. крака
3. гръб
4. рамена с трицепс

Така също е екстра,понеже големите мускулни групи (крака и гръб са самостоятелни) ама аз така съм ги комбинирал понеже не влагам кой знае колко в краката поради проблеми.Ако краката са ти важни,твоята програма е за предпочитане :yes:

Mollov написа:Тая система с по 1 тренировка на мускулна група седмично не е недостатъчно за хора, дето не са готови с "пакета" (и имат нужда от по-сериозни тренировки)... или вече е наложено като нещо съвсем нормално, дори и за "нормално трениращи"? Че от 2-3 години съм встрани от "спорта" и не знам накъде са мръднали нещата :) Щото осбено за по-малките групи като бицепс/трицепс/прасци за мен е прекалено малко...

Явно всичко си е до човек индивидуално,аз вземам само добавки от доста време,и по тая програма се чувствам доста добре.Преди наистина някой от групите се тренираха по два пъти седмично....но от известно време за мускулна маса май всички тренират така,пробвах и аз...и май се получава :P

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 09 Апр 2012, 16:21

Benord написа:За да създадете правилен ритъм на натоварването и достатъчна почивка без излишен мързел на мускулатурата Ви предлагам три дневна:
1.Гърди-средна,горна,долна част общо три упражнения по три серии и бицепс две упражнения по 3 серии плюс корем и трапец и прасец по едно упражнение в две серии.
2.Гръб общо три упражнения в три серии плюс трицепс три упражнения в три серии плюс предмишница и трапец и прасец по едно упражнение в две серии.
3.Рамена общо три упражнения в три серии плюс крака предна част квадрицепс 2 упражнения по три серии и задна част 1 упражнение в три серии плюс корем и трапец и прасец по 1 упражнение в две серии.
:yes:

При тая програма мускула ще се тренира веднъж седмично,но човека пита за мускулна маса.
-две упражнения за бицепс са малко
-три упражнения за гърди са малко
-три упражнения за гръб са хептем малко
Така както си дал програмата става за поддържане,ама не и за качване с толкова серии с три тренировки седмично :angel:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 09 Апр 2012, 17:30

Е, аз за гърба не съм съвсем съгласен, че три упражнения са малко.
Аз правя набирания 4-5 серии с тежест, след това правя тя и накрая гребане с щанга и да ти кажа доста добре ми се напомпва гърба, и имам мускулна треска поне 2 дни след това :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 09 Апр 2012, 18:46

Nightmare написа:Е, аз за гърба не съм съвсем съгласен, че три упражнения са малко.
Аз правя набирания 4-5 серии с тежест, след това правя тя и накрая гребане с щанга и да ти кажа доста добре ми се напомпва гърба, и имам мускулна треска поне 2 дни след това :roll:

Братле,ти мускулна треска ше имаш на гърба и от две упражнения,и пак ше си напомпаш гърба....ма тука говорим за качване на мускулна маса,която няма как да стане по тоя начин.
Гърба е една от големите мускулни групи,и 3 упражнения за седмица за мускулна маса са много малко :wave:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Апр 2012, 20:19

sambeto написа:Явно всичко си е до човек индивидуално,аз вземам само добавки от доста време,и по тая програма се чувствам доста добре.Преди наистина някой от групите се тренираха по два пъти седмично....но от известно време за мускулна маса май всички тренират така,пробвах и аз...и май се получава :P

Интересно... аз докато тренирах, рамена и ръце по 1 път седмично - недостатъчно... затова си въртях тренировките и се получаваха общо три тренировки за мускулна група за 2 седмици.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 09 Апр 2012, 20:37

Mollov написа:
sambeto написа:Явно всичко си е до човек индивидуално,аз вземам само добавки от доста време,и по тая програма се чувствам доста добре.Преди наистина някой от групите се тренираха по два пъти седмично....но от известно време за мускулна маса май всички тренират така,пробвах и аз...и май се получава :P

Интересно... аз докато тренирах, рамена и ръце по 1 път седмично - недостатъчно... затова си въртях тренировките и се получаваха общо три тренировки за мускулна група за 2 седмици.

Да не е да си правил малко упражнения? Аз правя следното за ръце:
Почвам с трицепс:
1.Скрипец с въже 1х до отказ 1х15 1х12 1х10 1х8 - като първото е с малка тежест за загряване на мускула
2.Разгъване с дъмбел над глава 3х12
3.Френско разгъване с щанга от лег 3х10
4.Помпички 3х до отказ

Бицепс:
1.Сгъване с дъмбели прав 4х10 - преди това две загряващи серии
2.Скотово сгъване с щанга - 3х10
3.Сгъване с дъмбели от хоризонтална лежанка 3х10 - ляга се на хоризонтална лежанка,отпускат се двете ръце и се сгъва нагоре.Малко хора го правят,НО е уникално
4.Сгъване на два скрипеца един срещу друг едновременно - 2х до отказ

Аз така правя ръцете един път седмично,и както казах ефекта "Уааааууу" е налице :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 09 Апр 2012, 21:03

Всичко си е до собствен метаболизъм, преди като правих по 4-5 упражнение за ръце, нямаше растеж, и почнах да си правя както си пишат хората по книгите, за малка мускулна група 3 упражнения и почнаха да ми растат ръцете.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 10 Апр 2012, 14:51

sambeto написа:
Nightmare написа:Е, аз за гърба не съм съвсем съгласен, че три упражнения са малко.

Братле,ти мускулна треска ше имаш на гърба и от две упражнения,и пак ше си напомпаш гърба....ма тука говорим за качване на мускулна маса,която няма как да стане по тоя начин.
Гърба е една от големите мускулни групи,и 3 упражнения за седмица за мускулна маса са много малко :wave:

Гърба е много голяма група от мускули и аз също смятам че 3 упражнения са крайно недостатъчни. То само набиранките по 3 различни начина да ги направиш на 3 различни места ше те хване. Аз лично правя 5 упражнения за гръб.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Апр 2012, 14:58

sambeto написа:
Да не е да си правил малко упражнения? Аз правя следното за ръце:

Аз последно тренирах ръцете на суперсерии... до колкото си спомням правех по 4 упражнения от група... понякога по 3, ако не се чувствам в кондиция...

сгъване с дъмбели + разгъване на скрипец (много ми беше силно това и затова ги комбинирах така)
скотово сгъване + разгъване с дъмбел зад врат
концентрирано сгъване + френско разгъване

Нещо такова беше... тогава взимах BSN Stack-а, 1-2 бърнъра, комплексни витамини (не помня вече кви бяха) и още някви неща и се възстановявах за отрицателно време... веднъж седмично за ръцете ми беше направо непрепоръчително... но както казах ги въртях тренировките така, че за седмицата (и всяка следваща след нея) се получаваха 1, 2, 1, 2, 1, 2 и т.н. тренировки за мускулна група... тренирах пон.-сря-пет...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Апр 2012, 15:38

Аз сега от 2-3 дена, реших малко да се постегна. Почнах ето тези упражнения за корем - http://vbox7.com/play:c500421d . Като увеличих повторенията на 15. Права ги по 2 пъти през деня, следобед и привечер. Почнах и лицеви на 2 х 20 . Демек 20 пъти преди упражненията за корем и 20 след тях. Като ми скимне нещо лягам и права 20, през свободното време.. Нещо друго да кажете за корема и за развиване на гърба нещо .
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 10 Апр 2012, 16:11

Ако питаш мен, те'я от клипа не по 2 пъти на ден да ги правиш, а през ден, и то по веднъж.
А по-хубави упражнения са от този клип според мен: http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe ... ture=share
Като сметнеш, че на всеки две има почивка, пак ме натоварват повече от другия клип. :D

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 10 Апр 2012, 16:13

Да попитам днес си взех ето тези аминокиселини Изображение та въпроса ми е по колко и кога да ги пия?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 10 Апр 2012, 16:19

Аз бих пил 2 преди тренировка и 2 преди лягане. Нека и другите да кажат.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Апр 2012, 16:22

BorisBMW написа:Ако питаш мен, те'я от клипа не по 2 пъти на ден да ги правиш, а през ден, и то по веднъж.
А по-хубави упражнения са от този клип според мен: http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe ... ture=share
Като сметнеш, че на всеки две има почивка, пак ме натоварват повече от другия клип. :D

емии хмм ще пробвам и това, може и двете по едно на ден :D
Хубавото е че има в тоя канал и за други мускули.. :)
пс: баси верно се изморяваш доста :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 10 Апр 2012, 17:35

Kroki написа:
BorisBMW написа:Ако питаш мен, те'я от клипа не по 2 пъти на ден да ги правиш, а през ден, и то по веднъж.

емии хмм ще пробвам и това, може и двете по едно на ден :D
Хубавото е че има в тоя канал и за други мускули.. :)
пс: баси верно се изморяваш доста :yes:

Не е нужно да ги правиш по 2 пъти на ден,точно 2-3 в седмицата ти е достатъчно да правиш коремни преси,но при условие ,че корема ти е чист от мазнини.Тези ,който е дал колегата са супер,има за начинаещи,напреднали. :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата