Масло за амортисьори

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Масло за амортисьори

Мнение от DirtySouth » 09 Апр 2012, 19:39

Та пичове мисля да втвърдявам малко амортисьорите като отрежа част от стержена и махна старото масло и сложа ново по-гъсто , та споделете какво е оригиналното масло което се ползва и какво по-гъсто мога да ползвам ,че ми се въртят някви болни мисли за грес , но толкова брутални на тоя етап няма да ставаме :)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Масло за амортисьори

Мнение от bum_bum » 09 Апр 2012, 20:12

Трансформаторно масло май слагат ама мисля, че трябва да се сменят и разните там семеринги.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Апр 2012, 20:35

Ако се откажеш от тва начинание и за малко пари искаш твърди амортисьори можеш да сложиш някакви двойно-действащи газови от е34, ще останеш доволен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Апр 2012, 20:44

Колега не се занимавай с глупости.Това масло в амортисьорите е специално за тая работа .По скоро е хидравлична течност с определени параметри .Само името му е масло.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 09 Апр 2012, 21:23

Dpy : не са ли много дълги и стават ли директно на е36то или си иска преправяне , предполагам дължината се редуцира с рязането на стержена ,а други промени ?

Jordana : е аз за тва питам кво е маслото , иначе съм чувал и аз за трансформаторно масло и хидравлични течности от трактори разни ...
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Апр 2012, 21:46

Заглавие: Масло за амортисьори

DirtySouth написа:Dpy : не са ли много дълги и стават ли директно на е36то или си иска преправяне , предполагам дължината се редуцира с рязането на стержена ,а други промени ?

Jordana : е аз за тва питам кво е маслото , иначе съм чувал и аз за трансформаторно масло и хидравлични течности от трактори разни ...

Малко по-къси са, преправянето е изрязване на чашката и направата на втулка долу дето влиза болта, понеже на е34 е по-широко. Също и отгоре се подлагат около 2см. шайби под гайката. Почивните дни си ги сложих, в комбинация с пружини на -30 се получи много добре :lalala: . Само забележи на снимките самия амортисьор и стержена, колко по-могъщи са :mrgreen:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 09 Апр 2012, 22:18

И всички е34 ли са с такива ?
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Апр 2012, 22:33

Е тва вече не знам :D Тия са ми подарък от приятел. Но предполагам, че ако има разлики,то ще са както при е36, т.е. взаимно заменяеми, просто ще имат разлика в твърдост и разни такива. Тия моите конкретно са "Боге" газови, двойно действащи, фабрично са били сложени на някво е34, понеже са със щампа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 09 Апр 2012, 23:00

Пък аз си мислех че задните амортисьори на е34 вървят с пружините на тях както са предните....Ще знам да си търся че имах страхотна оферта за такива но.... Благодаря Ви все пак за инфото :bowdown:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Апр 2012, 23:39

dicho0o написа:Пък аз си мислех че задните амортисьори на е34 вървят с пружините на тях както са предните....Ще знам да си търся че имах страхотна оферта за такива но.... Благодаря Ви все пак за инфото :bowdown:

Как така вървят с пружините или си мислиш ,че не са Макферсон е да ама са . Колегата по-горе е писал че се изрязва чашката която държи пружината , има в предвид . Ползвай това , мисля ще ти е полезно http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ing_strut/ и това за сравнение http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ing_strut/ . Всъщност не се ли налага по-дълъг болт щото гледам на Е34 е с 25мм в повече , не е малко .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 10 Апр 2012, 0:01

Да,да точно това си мислех че са макферсони и правилно съм разбрал.Сега вече ми се изясни всичко как става,нищо сложно,стига да си малко сръчен и с акъл в главата ;) Ще си търся и аз от е34 :ok:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Апр 2012, 8:41

vladobate написа:. Всъщност не се ли налага по-дълъг болт щото гледам на Е34 е с 25мм в повече , не е малко .

Никой не е казвал, че трябва по-дълъг болт. Ползва се стоковия от е36, но се прави втулка-там където минава през амортисьора, понеже на е34 е по-широко и болта хлопа. Направо отивате при стругар, изрязва чашките, прави ви 2 втулки, взема ви 10-ина лв. и така.... :D

Потребител
Аватар

Мнение от chirenski » 10 Апр 2012, 8:50

Пълнил съм амортисьори на е30ка, с масло 85в90 за шпер :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ефекта беше ход на окачването само и единствено от гумите, в смисъл все едно нямаш амортисьор, предните бяха ок щото м50то тежеше. Отзад стана много топкаща се задницата, мене за всекидневна кола не ми хареса, но в момента ги кара колега по пистите и полигоните и е супер доволен. Цялата процедура струваше 12лв за маслото(някакво измислено) и 5лв. за заварчика. Така или иначе щях да си търся амортисьори и реших да пробвам.Това го пиша за здрави, не изстрелвали амортисьори.

Назад към E36