Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
autodash написа:Ъпдейт на софтуера на всички BMW автомобили със последна версиа от Април 2012 ,ISTA/P 2.46.2 с ICOM.
С този ъпдейт на автомобили с CAS3 непозволява кражба!!! ( това са автомобили след 2006 година)

Мерси за новината.А знаеш ли някой сервиз който да дава гаранция за успешно инсталиране и поема риска от неуспешно?След гаранционно става въпрос.
За кражбата не питам там не се съмнявам.

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Освен, че сега автоматика сменя скорости със 100-200 оборота по-късно, друга разлика аз не виждам след ъпдейта.
Това че ъпдейта ви пази от крадците е умряла работа..
Ъпдейта е правен в Камор в началото на Март 2012, като и на трите ми изрични питания "Поемате ли отговорност?" ми бе отговорено от шефа на сервиза със:
"Първо пускаме диагностичен софтуер, ако всички модули "отговорят" без грешки, пускаме ъпдейта и ако нещо непредвидено се случи, тъй като всички модули са отговорили без грешки, колегите от Германия вече знаят, и ние/те поемаме отговорността. Ако нещо отговори с грешка, се свързваме с Вас и пускаме ъпдейт само ако Вие кажете. Във втория случай не поемаме отговорност."
За щастие не ми се наложи да разбирам кой, кога и дали поема отговорност.
Ъпдейта е правен в Камор в началото на Март 2012, като и на трите ми изрични питания "Поемате ли отговорност?" ми бе отговорено от шефа на сервиза със:
"Първо пускаме диагностичен софтуер, ако всички модули "отговорят" без грешки, пускаме ъпдейта и ако нещо непредвидено се случи, тъй като всички модули са отговорили без грешки, колегите от Германия вече знаят, и ние/те поемаме отговорността. Ако нещо отговори с грешка, се свързваме с Вас и пускаме ъпдейт само ако Вие кажете. Във втория случай не поемаме отговорност."
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
fefe, колко пари и време отнема този ъпдейт в Камор, моля?
Благодаря!
Благодаря!
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
По стечение на обстоятелствата пари не се наложи да давам. Време - няколко часа. Реално отнема под час, но по ред причини (не искам да сипвам в ничий двор) в крайна сметка е 4-5 часа. Аз бях и за други неща там, които така или иначе искаха повече време, та ми беше се тая.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Мерси - в Дару ми казаха, че е около 170 лв., така че считай че си ги спестил (въпреки, че щом си бил и за други неща в Камор те са си ги избили...
)

- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
В Дару е 160лв ъпдейта, аз поисках да могат и огледалата да се прибират от ключа та ми взеха 20лв отгоре мизерниците. Общо взето пари на вятъра е този ъпдейт, аз поне разлика преди/след не намирам.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
fefe написа:Освен, че сега автоматика сменя скорости със 100-200 оборота по-късно, друга разлика аз не виждам след ъпдейта.
Това за диагностичния софт е обнадеждаващо обаче другото че са ти се вдигнали оборотите на превключване на мен лично не ми харесва.Цялото това бучене и да ми залепва стрелката на разходомера на мах.Пробва ли да резетираш кутията след това.
При мен предавките се сменят на около 2200–2400 доколкото съм обръщал внимание.
За пълния ъпдейт съм чувал че отнема около 8 часа и във Варна струва около 115 лв.
Ако ти ъпдейтват само отделен модул предполагам е по–кратко.
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
memorex написа:...Пробва ли да резетираш кутията след това.
На мен ми казаха в Дару, че кутията е ресетната след ъпдейта.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
при мен (преди фейса, а колегата фефе е след фейса) оборотите на превключване паднаха. по спомен от 2050 на 1950, това разбира се при бавно и постепенно ускорение. ако натисна педала си върти и до два пъти по толкова ако се наложи.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- marinero1977
- Потребител
-
Здравейте колеги.Имам малка навигация на е61 2004г.Ако ъпдейтна софтуера ще има ли възможност да има карта за българия ако има такъв диск . Ще съм благодарен за съвет.