Питане за ГНП

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Питане за ГНП

Мнение от alchohol » 10 Мар 2012, 20:54

Провет колеги,
днес сменях казанчето за антифриза и докато чаках колата да позагрее на място видях, че от ГНП-то тече нафта. Първо помислих, че е от друго място, но после видях нещо като капачка с тръбичка от която си течеше харабийската, особено при подаване на газ. Завъртях я нагоре тази тапа, но ми се струва, че пак малко пропуска. Въпроса ми е какъв е този отвор с тази капачка и за какво служи :?: Това някаква излишна нафта ли се явява или някой "професор" по сервизите ми е направил мизерия развивайки нещо от помпата ми :?:

Колата е М21 Д24 с механична помпа.

Прилагам и снимки, на които въпросният отвор е сниман с капачката и без нея. Означено е с червена стрелка.
DSCN0995.JPG
DSCN0996.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alchohol на 16 Апр 2012, 16:30, променена общо 4 пъти
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Питане за ГНП

Мнение от Пресиян Василев » 11 Мар 2012, 9:14

Това е компенсаторния отвор за атмосфера на турбокоректора.Ич да не ти посича акъла да запушваш с нещо.
Сваляш помпата и пълна ревизия.Това е оправията,за спиране на този теч,са нужни познания и дълбоко ровене .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 08 Апр 2012, 19:01

Някой може ли да каже някаква ориентировъчна цена за този ремонт :?: Съветват ме да не я пипам, ама така хич не ми харесва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 08 Апр 2012, 19:26

alchohol написа:Някой може ли да каже някаква ориентировъчна цена за този ремонт :?: Съветват ме да не я пипам, ама така хич не ми харесва.

И моята тече от там, ама така си карам :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 08 Апр 2012, 19:43

stambo_81dg написа:
alchohol написа:Някой може ли да каже някаква ориентировъчна цена за този ремонт :?: Съветват ме да не я пипам, ама така хич не ми харесва.

И моята тече от там, ама така си карам :kuku:

Колега, аз мисля да сложа едно маркуче, което да отвежда нафтата до една бутилка, е така да видя колко губи. Ама да не вземе да бъзика нещо оборотите :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 09 Апр 2012, 7:37

На свалена помпа ,ревизията е около 155 лв с 6м. гаранция.

ентусиаст
Аватар

Re: Питане за ГНП-решено

Мнение от alchohol » 16 Апр 2012, 16:28

Най-неочаквано проблема се реши. Маркучето, което отива от помпата към колектора, се беше поизвадило, видимо нищо фатално (вижда се най-добре на третата снимка). Щуцерите, на които се нахлузва са порядъчно дълги и това не би трябвало да оказва влияние. Побутнах го докрай съвсем небрежно и неочаквайки нищо от това, нооо оо чудо. Паля колата и не капе грам нафта :shock: . Подавам газ-пак няма теч, натискам още-пак нищо, опъвам на макс и излетяха 2-3 мехурчета, и спря. А аз гледам като треснат и не вярвам, че помпето не тече. Забърсах всичко наоколо и пак ръчкам газта с недоверие. Доста я подържах на обороти, но не прокапа изобщо. После пристегнах маркучето в двата края за по-сигурно. Надявам се това да е била причината за този проблем, макар че все още силно се съмнявам ;) .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Апр 2012, 20:32

alchohol написа:Най-неочаквано проблема се реши. Маркучето, което отива от помпата към колектора, се беше поизвадило, видимо нищо фатално (вижда се най-добре на третата снимка). Щуцерите, на които се нахлузва са порядъчно дълги и това не би трябвало да оказва влияние. Побутнах го докрай съвсем небрежно и неочаквайки нищо от това, нооо оо чудо. Паля колата и не капе грам нафта :shock: . Подавам газ-пак няма теч, натискам още-пак нищо, опъвам на макс и излетяха 2-3 мехурчета, и спря. А аз гледам като треснат и не вярвам, че помпето не тече. Забърсах всичко наоколо и пак ръчкам газта с недоверие. Доста я подържах на обороти, но не прокапа изобщо. После пристегнах маркучето в двата края за по-сигурно. Надявам се това да е била причината за този проблем, макар че все още силно се съмнявам ;) .

Тези маркучета, ако не си ги сменял никога, вземи и купи нови и ги смени. С времето се отпускат и започва секса. 7лв метъра мисля, че бяха в ауто+
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 16 Апр 2012, 20:41

Zubcho написа:
alchohol написа:Най-неочаквано проблема се реши. Маркучето, което отива от помпата към колектора, се беше поизвадило, видимо нищо фатално (вижда се най-добре на третата снимка). Щуцерите, на които се нахлузва са порядъчно дълги и това не би трябвало да оказва влияние. Побутнах го докрай съвсем небрежно и неочаквайки нищо от това, нооо оо чудо. Паля колата и не капе грам нафта :shock: . Подавам газ-пак няма теч, натискам още-пак нищо, опъвам на макс и излетяха 2-3 мехурчета, и спря. А аз гледам като треснат и не вярвам, че помпето не тече. Забърсах всичко наоколо и пак ръчкам газта с недоверие. Доста я подържах на обороти, но не прокапа изобщо. После пристегнах маркучето в двата края за по-сигурно. Надявам се това да е била причината за този проблем, макар че все още силно се съмнявам ;) .

Тези маркучета, ако не си ги сменял никога, вземи и купи нови и ги смени. С времето се отпускат и започва секса. 7лв метъра мисля, че бяха в ауто+

Имам един метър за подмяна :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 17 Апр 2012, 18:11

Цяла сутрин я карах и нито капка не пусна. Следобяд гледам пак протекла :banghead: . То, че ще има ревизия на помпата е ясно, ама не разбирам как така някога тече, а друг път нито капка :paranoid: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 17 Апр 2012, 19:04

alchohol написа:Цяла сутрин я карах и нито капка не пусна. Следобяд гледам пак протекла :banghead: . То, че ще има ревизия на помпата е ясно, ама не разбирам как така някога тече, а друг път нито капка :paranoid: .

тъкмо щях да пиша да не се радваш много :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 17 Апр 2012, 19:14

stambo_81dg написа:
alchohol написа:Цяла сутрин я карах и нито капка не пусна. Следобяд гледам пак протекла :banghead: . То, че ще има ревизия на помпата е ясно, ама не разбирам как така някога тече, а друг път нито капка :paranoid: .

иде ми да я почна с чука тая помпа вече :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stambo_81dg » 17 Апр 2012, 19:26

alchohol написа:
stambo_81dg написа:

иде ми да я почна с чука тая помпа вече :bang:

Моята не тече много, щом не прави локва отдолу :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 11 Май 2012, 20:23

Днес попитах на няколко места за ремонтен комплект, но се оказа, че за тази антика няма :shock:
Имаше само за електронна помпа :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 12 Май 2012, 7:51

alchohol написа:Днес попитах на няколко места за ремонтен комплект, но се оказа, че за тази антика няма :shock:
Имаше само за електронна помпа :banghead:

Има има.Остави ги какво ти говорят

Следваща

Назад към E34