318ис чип.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Re: 318ис чип.
Най-добре чип, генерация и спортен филтър (K&N) + 100 октанов бензин! За бензина не знам де може и да си внушавам
Но ще хвърлиш близо 400лв и... де да знам според мен не си заслужава
Разлика има най-вече в ниските, по-нагоре според може и да има но е прекалено малка. Тази тема е дискутирана многократно и има доста писано по нея ако потърсите. Просто истината е в по-големия мотор... М42 и без това си идва с ''заводски тунинг'' 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
djkita написа:Най-добре чип, генерация и спортен филтър (K&N) + 100 октанов бензин! За бензина не знам де може и да си внушавамНо ще хвърлиш близо 400лв и... де да знам според мен не си заслужава
Разлика има най-вече в ниските, по-нагоре според може и да има но е прекалено малка. Тази тема е дискутирана многократно и има доста писано по нея ако потърсите. Просто истината е в по-големия мотор... М42 и без това си идва с ''заводски тунинг''
Ако добавим и маховик 6.3 кг от М20б20 към изброените неща, комбинацията става още по добра за малолитражките, а ни не само за тях...

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
е нали някои колеги казват 4е няма ефект от 4ипа на м42 аз много време се 4удих дали да сложа,става въпрос от колегата лъ4о да казват колеги кадето са слагали от него и впе4атления 4е пак се зъребих 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
flirt4o_ написа:е нали някои колеги казват 4е няма ефект от 4ипа на м42 аз много време се 4удих дали да сложа,става въпрос от колегата лъ4о да казват колеги кадето са слагали от него и впе4атления 4е пак се зъребих
Ами колега, в комбинация с всичко изброено в по горните постове ще има ефект според мен :yes това е ако си любител ма малолитражките, а ако искаш 2.8/2.5 събираш още някой лев и си ти...

- ///Micev_87
-
-
ооо не ми се вкарва пак във филм,имах много проблеми с моя м42 и не си струва главоболието пак да се захва6там тъман го стегнах,ревизирах пък със тоя скъп бензин до 3 лева 6те стане просто питам дали 6те има ефект от 4ипа спортен филтър имах но го махнах,много бу4е6е само генерация имам суперспринт нямам думи какъв звук искарва

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
flirt4o_ написа:ооо не ми се вкарва пак във филм,имах много проблеми с моя м42 и не си струва главоболието пак да се захва6там тъман го стегнах,ревизирах пък със тоя скъп бензин до 3 лева 6те стане просто питам дали 6те има ефект от 4ипа спортен филтър имах но го махнах,много бу4е6е само генерация имам суперспринт нямам думи какъв звук искарва![]()
Дай да чуем деее...

- ///Micev_87
-
-

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
flirt4o_ написа::mhihi:![]()
трябва да направя клип4е но няма да се 4ува добре,през апарат на живо си иска,на събора 6те видим да се сабереме от сандански и 6те го 4уе6 тъман 6те хапнем по едно кебап4е
![]()
добрее колега, аз съм там хем ще чуеш и ти моята

- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
Колеги, аз съм с чип от Лъчо, като го сложих преди 4 г. усетих разлика в ниските, после сложих спортен панелен филтър и усетих разлика в разхода. Миналата година сложих генерация от 328 и мисля, че стана малко по-пъргава колата. При смяна на съединител, смених и маховик от двумасов към обикновен (малко по-лек е и значително по-евтин) - това пак миналата година.
Общо взето съм доволен от всичките манипулации. Не съм хвърлял пари на куп и не съм сменял здрави части, а само такива, който са били за смяна. Планирам след време да сложа и бубините върху свещите, пак при планова подмяна на кабелите
Та, ако някой се интересува как върви тази машина след всичките тези малки, но смятам полезни манипулации, може да пише и да дойде да я пробва. А да в момента съм без ДИСА, но за сметка на това смених ламдата
. На мен също ще ми е интересно да я сравня с ИСка която не е пипана, че вече съм забравил как е.
По принцип съм в София, по-рядко в Пловдивско
Общо взето съм доволен от всичките манипулации. Не съм хвърлял пари на куп и не съм сменял здрави части, а само такива, който са били за смяна. Планирам след време да сложа и бубините върху свещите, пак при планова подмяна на кабелите

Та, ако някой се интересува как върви тази машина след всичките тези малки, но смятам полезни манипулации, може да пише и да дойде да я пробва. А да в момента съм без ДИСА, но за сметка на това смених ламдата

По принцип съм в София, по-рядко в Пловдивско

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Gerch написа: сложих спортен панелен филтър и усетих разлика в разхода.
Колега, и аз съм със спортен конусен филтър и не намирам никаква разлика в разхода, нещо си се объркал според мен

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
На мен разхода ми се качи с над 1 литър от чипа, така че..... Просто няма как - повече гориво,повече въздух......

- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
Мда, може да съм си внушил, че е спаднал разхода, но определено не се е качил. При положение, че върви по-добре => намален разход.
Не споря, споделям си впечатленията и предложих, който се двоуми за чип и прочие да дойде да види колата
Не споря, споделям си впечатленията и предложих, който се двоуми за чип и прочие да дойде да види колата

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Gerch написа:Мда, може да съм си внушил, че е спаднал разхода, но определено не се е качил. При положение, че върви по-добре => намален разход.
Колега, аз съм се объркал значи, аз си мислех че говориш за по голям разход, а ти си говорил за по малък моя грешка

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Теоретично разхода при чипосване пада, щото при едно и също нормално шофиране повишената мощност и момент ще накарат колата да се движи по същия начин с по-малко подаване на газ. На практика сигурно е така, но разликата е минимална според мен, дори пренебрежима. Но никой не слага чип, за да кара икономично. Тъй че въпроса за разхода не виждам да има място в подобна тема.
От филтъра аз лично не съм забелязал промяна в разхода. Ако има такава, тя вероятно отново е пренебрежимо малка.
От филтъра аз лично не съм забелязал промяна в разхода. Ако има такава, тя вероятно отново е пренебрежимо малка.
- V_E_N_G_O
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318 is
- Мечтае да кара: BMW E36 M3
Здравейте колеги.
Вчера си сложих чип при Лъчо и той ми каза че чипа качва 10-15к.с. каза че за да усетя по-голяма разлика трябва да сменя филтъра (заводски) защото е запушен понеже съм вече на 9000 км. и ако сложа хубав за да има по-голям ефект.
След като го монтира тръгнах, но не усетих някаква разлика и той ми каза че трябва да мина 50 км за да се адаптира чипа и ще усетя и беше прав в началото нищо но след километрите на 202-ра я изпънах и определено има разлика вече прекъсвача ми е на 7000 а не на 6500 ( по мое решение можеше и да го премахне) и тръгва още от ниските, оборотите по-бързо се качват. По въпроса за горивото: ами то си е до начин на каране, но това че тръгва от ниските ако се кара бавничко означава че не се тормози двигателя и дава по нисък разход. Сега обаче трябва да сменя филтъра и мисля да е с панелен спортен да видя каква ще е разликата.
Колата е с генерация от 20-ка и 235/45/17 гуми мисля за другия петък на 202-ра да сложа 15"
да видим какво ще стане 
За сега съм доволен и препоръчвам Лъчо, работи качествено, бързо и наистина си разбира от работата
п.п. не съм я качвал на дино то за 10-15 коня няма смисъл но колата стана по пъргава.
Вчера си сложих чип при Лъчо и той ми каза че чипа качва 10-15к.с. каза че за да усетя по-голяма разлика трябва да сменя филтъра (заводски) защото е запушен понеже съм вече на 9000 км. и ако сложа хубав за да има по-голям ефект.
След като го монтира тръгнах, но не усетих някаква разлика и той ми каза че трябва да мина 50 км за да се адаптира чипа и ще усетя и беше прав в началото нищо но след километрите на 202-ра я изпънах и определено има разлика вече прекъсвача ми е на 7000 а не на 6500 ( по мое решение можеше и да го премахне) и тръгва още от ниските, оборотите по-бързо се качват. По въпроса за горивото: ами то си е до начин на каране, но това че тръгва от ниските ако се кара бавничко означава че не се тормози двигателя и дава по нисък разход. Сега обаче трябва да сменя филтъра и мисля да е с панелен спортен да видя каква ще е разликата.
Колата е с генерация от 20-ка и 235/45/17 гуми мисля за другия петък на 202-ра да сложа 15"

За сега съм доволен и препоръчвам Лъчо, работи качествено, бързо и наистина си разбира от работата

п.п. не съм я качвал на дино то за 10-15 коня няма смисъл но колата стана по пъргава.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3