Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Нито са ядки, нито са нисковъглехидратна храна 

bum_bum написа:Нито са ядки, нито са нисковъглехидратна храна
Те за т'ва съм го написал иронично "овесени трици, опа, ядки" ...
За закуската гледам да е малко по-високо въглехидратно... Но може и да бъркам в подхода...
А иначе най-предпочитам за закуска варени яйца с краве сирене, даже от вчера съм подготвил една яйцеварка, че се изнервям на котлона

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Nightmare написа:Bum какво закусваш ти?
Месо, сланина, сирене, к. мляко.. квото дойде.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
uCnaHeTcA написа:bum_bum написа:Нито са ядки, нито са нисковъглехидратна храна
Те за т'ва съм го написал иронично "овесени трици, опа, ядки" ...
За закуската гледам да е малко по-високо въглехидратно... Но може и да бъркам в подхода...
А иначе най-предпочитам за закуска варени яйца с краве сирене, даже от вчера съм подготвил една яйцеварка, че се изнервям на котлона![]()
Я като я изпробваш да кажеш добре ли ги прави и каква е точно, моля.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Nightmare написа:Абе незная за бърнари и добавки, обаче и аз се хванах сериозно с храненето.
Тренирам от 9 месеца някъде, но не съм спазвал определени диети, и така и не успях да сваля малкото коремче което имам.
От около месец съм на вм-нвх(или поне на такова мисля че съм) и в последните няколко дни, се чуствам доста енергичен, свалих около 2 килограма като не съм правил и един метър кардио и не използвам в момента никакви добавки!
Започнах да тренирам по програма 5х5, като първия правя гръб - 5х5 набирания с тежест, 5х5 мъртва тяга и 5х5 гребане с щанга с около 85-90 от максималното тегло което мога да вдигна. Втория ден гърди и рамене, третия ръце и четвъртък крака. Почивката ми между сериите е около минута и тренировката ми е доста интензивна (за около 40-45 мин).
Ям по 3 пъти на ден(някой път се случва 4 но рядко) като основно ги разделям на закуска, хранене около 3-3.5 часа преди тренировката и хранене след тренировка.
Ям всеки ден свинско, яйца, сметана, масло, сирене, кисело мляко, сланина, и краставици, домати, от време на време някоя зелена ябълка...
Някой ако има забележки нека сподели, ако не правя нещо правилно да го коригирам...
Е това не е програмата 5х5 .... Прочети за нея, много стара е , има 1001 варианта.
При 5х5 пълния максимум е да се тренира през ден - това е 3,5 пъти седмично. 4 тренировки са много... и без добавки няма да възстановиш.
3 хранения са супер малко, особено за такава тежка програма /5х5 ако я правиш като хората/. Пробвай да ядеш поне по 5 пъти. А и това е режим за сила и размер, не трябва да се щадиш на 85% , а трябва постоянно да напъваш и на 5 повторение от 5тата серия да не можеш да вдигнеш тежестта.
А и силова програма с НВД някак си не ми се струва добре.
Раменете ги вкарай с краката, и така ще имаш класически четири дневен сплит. Може и задното рамо с гърба да го метнеш.
И тия сметани, масла, сланини и домати&краставици за кво са ти у хранителния режим. Наблягай на месото.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Мислиш ли, че не наблягам
Хапвам по около 600-700 грама на ден.
Отделно някое яйце, кисело мляко...
Пък и май не съм бил съвсем точен в горния пост...искам да редуцирам подкожните мазнини, щото тренирам от 10 месеца някъде и накрая като се съблека и ще ме е срам да кажа че съм тренирал изобщо
И не се храня НВД а ВМ-НВД

Пък и май не съм бил съвсем точен в горния пост...искам да редуцирам подкожните мазнини, щото тренирам от 10 месеца някъде и накрая като се съблека и ще ме е срам да кажа че съм тренирал изобщо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не е НВ-ВМД, а НВ-ВМХ, защото това не е диета, а хранене,начин на живот един вид 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Nightmare написа:Мислиш ли, че не наблягамХапвам по около 600-700 грама на ден.
Пък и май не съм бил съвсем точен в горния пост...искам да редуцирам подкожните мазнини, щото тренирам от 10 месеца някъде и накрая като се съблека и ще ме е срам да кажа че съм тренирал изобщо![]()
Е ти с 5х5 ще сваляш мазнините ли.
Както ти написах това е система за сила и размер.
Мини си на класически 3-дневен сплит, прави много кардио и не се занимавай с 5х5. Това не е система за плажа.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Добре де, предложете някакъв сплит 3-4 дневен, с който да успея да се поизчистя? Иска ми се да комбинирам ръцете примерно с келкове, или рамото с тяга или нещо подобно. Може да звучи налудничево, но днес примерно правих ръце, и не че не ги натоварих добре, но се чуствам все едно не съм ходил в залата(не съм се уморил един вид) и от това си мисля че няма как да сваля и подкожните мазнини 
п.п. мразя да правя ардио в залата, скоро ще имам възможност да ходя до стадиона 1-2 пъти през седмицата, там мога да бягам и спринтове мога да правя, но в залата кардио абсурд...

п.п. мразя да правя ардио в залата, скоро ще имам възможност да ходя до стадиона 1-2 пъти през седмицата, там мога да бягам и спринтове мога да правя, но в залата кардио абсурд...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе и с 5х5 се чисти добре, всичко е в храната. Каквото и колкото и да тренираш нямаш ли добро хранене все тая.
Подкожни мазнини се свалят предимно с въглехидратно хранене и аеробни тренировки без прекаляване и преумора.По-малки тежести и влизане в 12-16 бройки до отказ, без отказ обаче.Шест кратки и леки хранения на ден в точно до минутата на определеното време.Независимо от температурата на времето много добро обличане и никакво плуване или обливане с хладни течности.Постоянно усещане за топлина,но избягване на постоянно потене.Сол,млечни продукти,всякакви щтракаталки,сокове и нектари от търговската мрежа,алкохол от всякакъв вид,манджите на мама просто трябва да се забравят,като мазнини само от риба,пресни плодове и зеленчуци,трапезна вода,добро настроение и качествен сън без излежаване трябва да са ежедневие.Държа да отбележа,че не толкова самата храна и спорт,колкото самият режим и топлите дрехи свалят от мазнините.Свалянето на мазнини поставя тялото в критично състояние и именно спокойствието и режимът го лъжат да се раздели с известна част от запасите му за оцеляване.Искам да подчертая дебело,че свалянето на подкожни мазнини е само временно! Трябва да има годишен цикъл на отслабване без извращения и възтановяване на теглото без излишно надебеляване,съобразено единственно с нормалната сезонност,иначе трябва да ходите с цяла кохорта от доктори,за да не си загубите здравето завинаги.Прекаленото натоварване,развалянето на строгия режим,дори моментно усещане за студ,най-малкият стрес,недостатъчният сън,само за няколко часа несериозноста Ви връща с три седмици назад.Това говори добре обаче за вродените Ви инстикти за оцеляване.Съзнанието Ви се ръководи от естетическите Ви лични разбирания,а организмът изграден от еволюцията се бори ежесекудно за оцеляването си на всяка цена.На хора занимаващи се по-малко от поне 5 години сериозен фитнес не препоръчвам въобще да правят опити с организмът си! Защото се получава обратен ефект,а понякога и голям проблем.Играете със здравето си!
Интересно твърдение на първите две изречения, моля за обосновка...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Benord написа:Подкожни мазнини се свалят предимно с въглехидратно хранене и аеробни тренировки.....
Абе яж ти въглехидрати вечер и чакай да свалиш килограми....мисията е невъзможна,освен ако нямаш метаболизъм и отделителна система от бъдещето

Мазнините горят в огъня на въглехидратите!Нещо ново да съм казал?Без въглехидрати само на белтъчна храна първо си заминават бъбреците.Нощно време и преди лягане не се яде!Точно тук е трикът за почивка и на самата храносмилателна система.Една чаша топла вода и два изтискани лимона в нея,един час преди лягане са напълно достатъчни.Нямах впредвид една тава баници преди лягане,макар че често сигурно ви се привиждат при подобен режим.Белтък трябва да се приема спрямо теглото за запазване на мускулната маса около обяд и следобед десетина яйца без жълтъците общо в три хранения,бяло пилешко месо без от бутчетата,риба от всякакъв вид и т.н.Нарочно не споменавам количество и пропорции,защото два еднакви организма няма,всичко е строго индивидуално и трябва много богат личен опит,за да има необходимият ефект.По време на топене на подкожните мазнини само пазите изграденото като мускули,доколкото е възможно,така че не е необходимо тъпчене с белтъци.В процеса на разграждането на мазнините се изисква много кислород и се отделя много енергия,затова бягане,футбол,коремни преси,лицеви опори,колело и всякакви средни натоварвания са задължителни.Анаеробни упражнения в този период са изключително вредни за мускулната маса.Бягане на серии по 200м спринт и 1мин ходене не повече от 5 км,колоездене 15-20 мин.,коремни упражнения 16-18 повторения в 5-6 серии без преумора,същото за клякания и лицеви опори и т.н. в този дух.И никаква химия,никаква!Само твърд режим по програмата и пълно разтоварване.Въглехидрати само от пресни плодове и зеленчуци и хляб разбира се,не повече от две филийки на ден обаче,и не по дължината на хляба.
Така ще си осигурите и минералите и витамините и доброто храносмилане.С шепа хапчета на дивана и пред телевизора не става! Трябва да се съобразите и с работата си,да не бъркаме спорта с работата,а да се допълват.Ако имате натоварена работа не избягвайте спорта,не си пречат,напротив помага за отпочиването.Но има ли и помен от стрес,забравете за отслабването!