Питане за Спортно окачване на 530д 2004г
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Питане за Спортно окачване на 530д 2004г
Здравейте, ще купувам 530 д , 09/2004 , имам само едно притеснение .Колата е със спортно окачване от бмв , някой с такова може ли да сподели плюсовете и минусите, Благодаря предварително.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
Re: Питане за Спортно окачване на 530д 2004г
Аз съм със спортно. Минусите са че вози много твърдо. За България почти няма плюсове, защото подобрената стабилност на колата е нужна само при големи скорости, които в БГ няма къде да ги развиеш. С това окачване колата и е и малко по-ниска с (1-2см) което пък я прави малко по-красиво да стои на пътя но и опираш при при високи бордюри.
Последна промяна Emooo на 06 Апр 2012, 19:58, променена общо 1 път
Tool - Fear Inoculum
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Аз живея в Млано, тука пътищата са много хубави, обаче возията е една от причините да ми харесва 5 та серия. Ако искам да сменя цялото окачване или по точно това което трябва за да стане стандартно и да вози меко , и това го направя в бмв с оригинални части някой има ли идея колко хилки трябва да си приготвя?
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
И аз съм с спортно окачване .Имам същото мнение като Емоо. Но пък ти си живееш в Милано и теб пътищата не те претисняват тъй като са хубави. Не мисля че си струва да се сменя цялото спортно за стандартно окачване. А и спортното си има предимства ако си фен на високите скорости. Ако си имаш хубави гуми и здраво окачване и ДТЦ ти е ОК , тази кола тогава е супер стъбилна на пътя, на завой и виражи и като комбинираш с мощноста й , става удоволствие. Особенно на хубав път.
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви, реших се отивам да е купувам, па после ще ми мисля, ако е много гадно и не струва скъпо смяната ще го сменям, ако не купувам гуми с максималния R и свиквам. Все пак някой ако се е занимавал с подобна смяна и има идея колко излиза няма да откажа да сподели, искам да сравня дали ще е по добре да е тука или да го направя в БГ.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Като за начало,ако се откажеш да сменяш окачването можеш да сложиш високи гуми,с 16'-ки например.Малко ще развалят визията,но ще се отрази на возията.
Zarobg извинявай за отклонението от същността на темата но искрено ти завиждам че живееш в държава с хубави пътища.На твое място бих взел същата и то с най големия възможен цолаж .
то какво повече отваря един автомобил ?Евала на американците
Казвам го защото ако ще и на лагерна количка да се качиш като е супер пътя няма и да се сетиш за това .Кога ли ще се отървем от туй бреме?И навън ни преследва
то какво повече отваря един автомобил ?Евала на американците
Казвам го защото ако ще и на лагерна количка да се качиш като е супер пътя няма и да се сетиш за това .Кога ли ще се отървем от туй бреме?И навън ни преследва
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Аз също съм със спортно окачване. Но това ми е втората кола с такова и съм свикнал да се съобразявам къде и как минавам. Наистина вози по твърдо, особено в комбинация с runflat гумите. За сметка на това в завои е доста по-стабилна и не накланя. При висока скорост, ако попаднеш в лека неравност и те лашне нанякъде - обира веднага. Налагало ми се е точно в Италия при висока скорост да сменям платната, за да избегна верижна катастрофа и не мръдна. Още един такъв случай имах наскоро на магистралата към Бургас. Имаше паднал храст незнайно откъде в лявата лента и на ляв завой изниква пред мен...отново избегнах без проблем. После си мисля, сигурно някоя фирма е разчиствала и са изтървали храста, който заемаше почти цялото платно.
Та понякога спортното окачване си има и предимства. Зависи колко си вманиачен по комфорта. Ако имаш някой в семейството, на който му става лошо докато пътувате, трябва да се съобразяваш и с това. А при спортното окачване не люшка толкова много.

Здраве, безаварийно и безпроблемно!
8 мнения
• Страница 1 от 1