Колата загрява стабилно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- rave4o
- Потребител
-
- Кара: E36 320i convertibe / E46 328i
Колата загрява стабилно
Здравейте,
Колата цяла зима нямаше парно когато я карам под 2000 оборота. Термостата и водната помпа са сменяни, не е от тях. И преди няколко дни стана нещо и започна да загрява супер много както си карам. Проблемът се решава когато вдигна оборотите. Някак си се смъква температурата тогава. Проверих това виско (ако то се намира от вътрешната страна на двигателя, а не перката отпред) и се спира свободно.
Ще отида на майстор да го оправи 100%, но искам да знам вашите предположения за проблема с цел да избегна натоварването на проблема от страна на майстора. Двигателя е m52b20.
Друг детайл ако е важен. Имам газов инжекцион и включва доста по-късно вече а се пуска при 42 градуса температура на двигателя или 44 не помня точно.
Ще съм благодарен за всяко мнение на човек който се е сблъсквал с подобен проблем.
Благодаря ви предварително.
Колата цяла зима нямаше парно когато я карам под 2000 оборота. Термостата и водната помпа са сменяни, не е от тях. И преди няколко дни стана нещо и започна да загрява супер много както си карам. Проблемът се решава когато вдигна оборотите. Някак си се смъква температурата тогава. Проверих това виско (ако то се намира от вътрешната страна на двигателя, а не перката отпред) и се спира свободно.
Ще отида на майстор да го оправи 100%, но искам да знам вашите предположения за проблема с цел да избегна натоварването на проблема от страна на майстора. Двигателя е m52b20.
Друг детайл ако е важен. Имам газов инжекцион и включва доста по-късно вече а се пуска при 42 градуса температура на двигателя или 44 не помня точно.
Ще съм благодарен за всяко мнение на човек който се е сблъсквал с подобен проблем.
Благодаря ви предварително.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Колата загрява стабилно
Запушен радиатор,или може би и двата щом и парно си нямал.Провери и клапана на това парно.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Има въздух в системата. Каква може да е причината се сещаш и сам. Първо обезвъздуши колата докато се появи парно и инжекциона почне да превключва нормално. Наблюдавай я така дали отново ще се появи въздух и дали има разход на антифриз. Виското може и да не работи, но смяната му няма да ти реши проблема.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
~Мишо~ написа:Има въздух в системата. Каква може да е причината се сещаш и сам. Първо обезвъздуши колата докато се появи парно и инжекциона почне да превключва нормално. Наблюдавай я така дали отново ще се появи въздух и дали има разход на антифриз. Виското може и да не работи, но смяната му няма да ти реши проблема.
Кратко и изчерпателно

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
pgv64 написа:~Мишо~ написа:Има въздух в системата. Каква може да е причината се сещаш и сам. Първо обезвъздуши колата докато се появи парно и инжекциона почне да превключва нормално. Наблюдавай я така дали отново ще се появи въздух и дали има разход на антифриз. Виското може и да не работи, но смяната му няма да ти реши проблема.
Кратко и изчерпателноТова е!
Да

П.С. Имаше няколко подобни теми напоследък, макар и в другите раздели. Ползвайте търсачката повече

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Не е точно по темата но къде е смисъла от газовата като се пуска на +40 градуса , ходи да ти я свалят на 15-20 ако сам не можеш ...
I'm slowly drifting

- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
според мен е възможно да е и водна помпа.. но да най-логично звучи да има въздух
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз също си мислех за водна помпа,но щом я е сменял ...Когато колата се движи с по-висока скорост,виското не играе никва роля.Има нужда от него,когато колата е спряла на място или се движи бавно.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
ildivvy написа:Аз също си мислех за водна помпа,но щом я е сменял ...Когато колата се движи с по-висока скорост,виското не играе никва роля.Има нужда от него,когато колата е спряла на място или се движи бавно.
ми то и аз сменях водна помпа ама си замина за 800 км

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
10 мнения
• Страница 1 от 1