Въпрос за плафоните на е53.
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rosen_cankov
- Потребител
-
Въпрос за плафоните на е53.
Здравейте и честита нова година на всички съфорумници. Искам да попитам има ли някакъв начин когато отварям врата да не светят всички плафони, тъй като джипа не се кара често и като отварям вратите без да паля заминава много ток за тези лампи.Не виждам смисъл да светят всички щом отворя 1 врата 

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Re: Въпрос за плафоните на е53.
Не съм сигурен дали е точно така, но ще предложа нещо. Натисни си копчето на плафона за около 10 сек. по спомен мисле, че така се изкключваха и въобще не светят дори като отвориш вратата.
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
колега смени всички крушки с лед и консумацията все едно свети 1 крушка от старите аз така направих и се родих.аз пък много дълго си държа вратите отворени и после няма палене те много крушки много нещо.успех
- rosen_cankov
- Потребител
-
Ще пробвам първо това с изключването,защото не държа дори да светят тези лампи ...
Благодаря за помощта , че с тези лампи наистина няма палене
Благодаря за помощта , че с тези лампи наистина няма палене

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
bituv написа:колега смени всички крушки с лед и консумацията все едно свети 1 крушка от старите аз така направих и се родих.аз пък много дълго си държа вратите отворени и после няма палене те много крушки много нещо.успех
Колега компютъра не започна ли да пищи като смени всички крушки?
The only thing to FEAR is running put of BEER!
- bituv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 4.8is
нищо не пищи плафоните не ги отчита като грешки слагай спокойно.аз сложих лентови диоди навсякъде без тези на плафона че излиза много по ефтино и свети много добре студено бяло.
- flogger23
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 E53
- Мечтае да кара: Вече съм го карал!
- Детайли за колата: 4,4i
toni написа:Не съм сигурен дали е точно така, но ще предложа нещо. Натисни си копчето на плафона за около 10 сек. по спомен мисле, че така се изкключваха и въобще не светят дори като отвориш вратата.
Точно така, колега! Натиска се и се задържа копчето на плафона за повече от 5 сек. Така всички лампи в купето гаснат и не се включват при отваряне на вратите. Остават активни само лампите на капака на багажника. Те не могат да се изключат. Повторното вкл. на лампите става с еднократно натискане на бутона на плафона и всичко се възстановява!
Да и аз сега сложих диодно осветление на плафоните и стана много ефектно
Целият салон свети в бяло и изглежда доста по-добре от жълтата светлина
А пък отделно, че един диод има почти нулева консумация е друг въпрос. Ще направя снимки и ще кача 

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
От къде купи диодите, че и аз мисля да слагам?
Ами от всеки магазин за авточасти можеш да ги купиш. Вадиш твоите старите крушки и по тях сравняваш големината и ширината на диода иначе няма да влязат в дупките на предните плафони. А за отзаде на задните врати просто ги сваляш и вземаш същите, но с диоди
Като им ги покажеш и кажеш, че искаш такива диодни те ще ти дадат. Само гледай да са по-мощни, за да не ти идва слаба светлината.

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Мерси за отговора! Утре слагам и аз! 

- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Колега, ако не е тайна, колко ти излезе смяната на всички плафони?
Ами те се продават по 2 в комплект и диодите за отзад ми излязаха 8 лв., а диодите за отпред над скоростния лост ми излязаха към 3.50лв (има и други по-мощни). Но само да ви предупредя като вземате диоди за отпред внимавайте какъв размер са, защото не всички диоди влизат в самите дупки на плафоните, където са ви крушките в момента. И за това най-добре е ако може да се вземе и да се сложи в колата, за да се види дали ще влезе в дупката, защото при мен се наложи леко преправяне, за да пасне 

- coper
- Потребител
-
- Кара: Е90
А колеги, защо лампите на скоростния лост светят 5-10мин след като затворя вратите (не я заключвам), и защо повечето пъти като паля се включва климатроника и го изключвам с минуса, друг вариант има ли за изключване? Имате ли идея или е нормално 
Първото БМВ ми е, не им разбирам!
Х5 2002г 3.0 бензин

Първото БМВ ми е, не им разбирам!
Х5 2002г 3.0 бензин
Ако имаш предвид диода, който показва на каква позиция (Р) ти е селектора на автоматичната скоростна кутия, той гасне след 25-16 минути, когато се изключва основното захранване на автомобила (заспива)
Климатроника се пуска и спира от бутона със снежинката.
Една от функциите CAR MEMORY и KEY MEMORY е запаметяването на зададения режим на работа на климатика, който се включва автоматично при отключване с определен ключ от тези с дистанционното или при палене на автомобила. При теб точно това се случва а тези (и други) функции се програмират (активират) софтуерно
Климатроника се пуска и спира от бутона със снежинката.
Една от функциите CAR MEMORY и KEY MEMORY е запаметяването на зададения режим на работа на климатика, който се включва автоматично при отключване с определен ключ от тези с дистанционното или при палене на автомобила. При теб точно това се случва а тези (и други) функции се програмират (активират) софтуерно
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2