Проблем с маслото в двигателя на м43б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Проблем с маслото в двигателя на м43б18
zBoost написа:vld написа:zBoost написа:гарнитурата на капака.
Е това ако ми обясниш какво общо може да има с постъпването на бензин в маслото, направо може да те почерпя
имах предвид О ринговете, които са отгоре на свещите и обикновено вървят комплект с гарнитурата на капака да се сменят заедно. мислех, че батките разбирачи сами ще се досетят, ама не пак бързат за бисерите
Да бе ,ако бензина влиза през лулите на свещите ше трябва да ги смени пустите о-пръстени.....

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
И все още не схващам логиката ти...
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
zBoost написа:vld написа:zBoost написа:гарнитурата на капака.
Е това ако ми обясниш какво общо може да има с постъпването на бензин в маслото, направо може да те почерпя
имах предвид О ринговете, които са отгоре на свещите и обикновено вървят комплект с гарнитурата на капака да се сменят заедно. мислех, че батките разбирачи сами ще се досетят, ама не пак бързат за бисерите
Пич, преди да пишеш поне се запознай с локацията на свещите при различните мотори и самата окомплектовка на агрегатите.М43 няма О-пръстени на лулите, щото те влизат отстрани на главата над изпускатела.Тфа, че си видял на някоя 20-ка че има О-пръстени не значи, че всяко БМВ ги има.А и дори М43 да имаше О-пръстени, те нямат нищо общо със сместа за да влиза през тях бензин.Хубаво е преди да пишете поне малко да знаете за колите за които говорите, щото целия форум сте го направили на "домашен майстор".
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
не съм видял от 6 цилиндрово, ама си мислех че са като на м42/м44, но сега видях в реалоем, че няма такива. моя е грешката мислех си че са по същия начин кабелите през капака на главата 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
А при 16 клапановите и шестаците ,кво общо имат гарнитурите при свещите на капака на клапаните с попадането на бензин в картера
Не съм батка разбирач и искам да знам,за да съм подготвен

Не съм батка разбирач и искам да знам,за да съм подготвен

- b00st
- User
-
маслото пълни лулите и през свещите влиза в цилиндрите. като се омаслят свещите не изгаря добре и се смесва с бензина.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
zBoost написа:маслото пълни лулите и през свещите влиза в цилиндрите. като се омаслят свещите не изгаря добре и се смесва с бензина.
И това пак не е причина картера да се пълни с бензин.
- sas_88
- ентусиаст
-
zBoost написа:маслото пълни лулите и през свещите влиза в цилиндрите. като се омаслят свещите не изгаря добре и се смесва с бензина.
Излагаш се много жестоко

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Значи доколкото разбрах избилото през о-ринговете масло се "просмуква" през свещите, навлиза директно отгоре в цилиндъра и ги цапа

- sas_88
- ентусиаст
-
plradev написа:Значи доколкото разбрах избилото през о-ринговете масло се "просмуква" през свещите, навлиза директно отгоре в цилиндъра и ги цапа![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И след това през сигментите и айде пак у картера.

- b00st
- User
-
епа вие нали мн ги разбирате кат неможело то затва на сека 2ра ис-ка и мирише щеката на бензин. сигурно на всичките им пикаят дюзите
мойта кат дръпнах лулата леглото беше пълно с масло на единия цилиндър от как ги смених с гарнитурата нема такива миризми а преди се усещаше баш лъхането на безоловен, въпреки че нивото видимо не се е променяло и колата се кара само градско.

мойта кат дръпнах лулата леглото беше пълно с масло на единия цилиндър от как ги смених с гарнитурата нема такива миризми а преди се усещаше баш лъхането на безоловен, въпреки че нивото видимо не се е променяло и колата се кара само градско.
- sas_88
- ентусиаст
-
zBoost написа:епа вие нали мн ги разбирате кат неможело то затва на сека 2ра ис-ка и мирише щеката на бензин. сигурно на всичките им пикаят дюзите![]()

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Колегата е прав за омасляването на лулите, отделен въпрос е че вие не можете да го разберете...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Абе ние много добре разбираме за омасляването, ама какво общо има то с пълния с бензин картер на колегата? 

- b00st
- User
-
еми нищо, кат е с М43. просто някой ме беше питал по-горе щото отворих неволно темата при 16в и 6 цилиндъра за тия лули и аз казах от мой личен опит като съм отворил кво съм видял, кво съм сменил и кви са ми впечатленията, не говоря с хипотези 
автора да си напише кво е направил с матора се пак са му дали професионални предположения, ето момчето със сервиза му е казал за богата смес и датчиците да си направи диагностика, кат е прочел да си погледне свещите да види как е сместа може и да не само от бензин да се качва нивото.

автора да си напише кво е направил с матора се пак са му дали професионални предположения, ето момчето със сервиза му е казал за богата смес и датчиците да си направи диагностика, кат е прочел да си погледне свещите да види как е сместа може и да не само от бензин да се качва нивото.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3