проблем с управлението ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

проблем с управлението ?

Мнение от m.dimitrov1992 » 01 Апр 2012, 16:12

здр колеги, проблемът е че колата ми е нестабилна при скорости над 100-120 км ,сменил съм цялата предница и задница(тампони,шарнири,носачи...) предни и задни амортесьори билщайн и сини пружини АП ,колата е доста ниска ,направих реглаж на преден и заден мост.Всичките промени които съм направил подобриха управлението на автомобила ,но не е това което трябва да бъде.Карал съм на познати същите купенца и са каде каде по стабилни.Немога да си обясня защо така, какво още трябва да сменя че да се оправи?На магистрала при скорост от 120 км всеки път като изпреварвам тир колата ми тръгва към мантинелата или пък като има силен вятър :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем с управлението ?

Мнение от vladobate » 01 Апр 2012, 22:28

И пембяни пружини в комплект с амортисьори от Формула1 пак ще залита от силен вятър . Няма толкоз субективизъм от това което описваш , защото не можеш ме убеди че с тия промени и нови части , окачване и смъкване си чак толкоз нестабилен при тия смешни километри . Не искам никой да обидя нито пък съм състезател ама с най-кьопавата е36 ( мойта ) тдс не мога да кажа че е толкоз нестабилна че чак да ма блъска в мантинелата едно изпреварване. Обаче има едно "обаче" при силен страничен вятър на магистралата по време на изпреварване заставаш в заслон и противодействието което си правил до тоз момент ( на вятъра ) с волана без да го усещаш в един момент се явява отклонение от правилната посока и колата все едно бяга ама това няма нищо общо със стабилността , описвам същите усещания само че с Е34 комби с нивоматно окачване дето в никъв завой не ме е предало ама на голямо дуане си се усеща. Ако на това му викаш нестабилност не си е баш така .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 01 Апр 2012, 23:08

Колега карал съм няколко е36-ци, но никоя не се държи така като моята.Просто немога да си обясня поведението на колата ми,точно затова пиша, защото доста пари дадох с идеята колата да стане стабилна ,но не е!При няколко майстора ходих казаха ми : "Окачването ти е бетон" . И няколко приятелчета така като теб ми се смееха ,че си въобразявам ама като я покараха друга песен запяха :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 02 Апр 2012, 4:24

колега, ако намираш разлика в другите купета, а казваш, че си сменил всичко (какво си сменил между другото?) да нямаш някви неправилно износене гуми?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Апр 2012, 7:02

Не би трябвало да е така при сменено всичко по ходовата част, и направен реглаж. Сигурен ли си в реглажа? Какви ли не "регулирани" коли съм виждал, затова питам. А отделно както каза Владо по-горе - страничния вятър може да има неописуема сила. Аз преди дни карах натоварен бус, с общо тегло към 3 тона, ако не е и повече. Вятъра буквално ме местеше из лентите. Все пак убеди се, че реглажа е направен както трябва, защото именно неправилните настройки могат да накарат колата да се вее като перо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Апр 2012, 10:40

m.dimitrov1992 написа:Колега карал съм няколко е36-ци, но никоя не се държи така като моята.Просто немога да си обясня поведението на колата ми,точно затова пиша, защото доста пари дадох с идеята колата да стане стабилна ,но не е!При няколко майстора ходих казаха ми : "Окачването ти е бетон" . И няколко приятелчета така като теб ми се смееха ,че си въобразявам ама като я покараха друга песен запяха :confused:

Колега , не ти се смея неправилно си ме разбрал. Ама всичко сменено пък и не баш кво да е не ми се вярва това което описваш да е проблем с ходовата част и затова поста ми беше такъв. За реглажа колегата е казал кво и що , за гумите малко ми е съмнително да оказват чак такова влияние . Съда я по себе си пък и друга кола съм карал дет вчера и сменихме половината задница и цялата предница , с никъв реглаж не беше виждаше се с просто око колко зле и да ти кажа на 150 кмч си беше достатъчно стабилна ни наляво ни надясно. Виж си болтовете на джантите в последно време няколко случая от незатегнати такива даже един колега кат хвана гумата и сант и половина се мандахецаше .Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 02 Апр 2012, 10:55

аз те съветвам да си смениш тампоните на стабилизиращите щанги и биалетките без изключения за задните, че много хора си мислят че задните биалетки не се смянат докато не се счупят :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 02 Апр 2012, 11:33

[quote="Cosworth"]аз те съветвам да си смениш тампоните на стабилизиращите щанги и биалетките без изключения за задните, че много хора си мислят че задните биалетки не се смянат докато не се счупят :mhihi:[/quote

Тампоните на стабилизиращите щанги са си добре ,но сега се замислям възможно ли е стабилиращата щанга(предната) да се е посукала
щот колкото и да го мисля друго неостана за сменяне :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 02 Апр 2012, 12:36

Какво означава са си добре, ако не са сменяни... нали се сещаш...
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 02 Апр 2012, 18:57

Cosworth написа:Какво означава са си добре, ако не са сменяни... нали се сещаш...

ами не са сменяни ,ама така като ги гледам нито са изядени нито напукани изглеждат като нови

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 02 Апр 2012, 19:52

Казваш, че всичко си сменил ... и проблема продължава да съществува? Най-вероятно нещо не е направено както трябва /"всеки втори се прави на майстор"/. От смяна до смяна има голяма разлика ... . Единственото, което не си описал са гумите и джантите. Те в какво състояние са?
Ако всичко е направено както трябва не би трябвало да има проблем. Провери си предницата при конкурентен майстор. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 02 Апр 2012, 20:01

Всичко сменено... Рейката смени ли? :)
Сериозно - така, както го описваш (със страничния вятър), може да имаш голяма хлабина в кормилната рейка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m.dimitrov1992 » 02 Апр 2012, 22:34

как мога да я проверя рейката дали е читава,че така с налучкване доста солено ще ми излезе (не че до момента не ми е излезнало :mhihi: ) а относно гумите и джантите 15-ки бирени капачки 195/60,днес направихме един експеримент и сложихме джантите на едно приятелче 225/50 16 имаше малко подобрение ,но пак не е това което трябва да бъде :confused: нзн вече тотално съм се отчаял :(

Потребител
Аватар

Мнение от BARETATA_99 » 03 Апр 2012, 14:07

Регистрирах се спецялно заради проблема на колегата...,понеже имам същия проблем от 2г. НИКОЙ неможеше да разбере от къде идва...!!! :bowdown: И да кажа на колегата който изнасяше някаква лекция за вятура...,колега...тук става дума за огромен луфт и колата си е опасна за каране в такова състояние и като има и вятур тогава вярвай ми,че става страшно...!!! :lol: Колега смени си РЕЙКАТА И НАКРАЙНИЦИТЕ и ще си решиш проблема...!!! :smoke: Както казват: "Питай патило,а не хитрило..." :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от axl » 03 Апр 2012, 16:33

Я напиши точно кое си сменил, за да не гадаем и ако даваме съвет да е смислен.

Следваща

Назад към E36