Горивен филтър е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: m50b20
Мечтае да кара: s50

Горивен филтър е36

Мнение от tedideo » 25 Мар 2012, 13:41

Здравеите :wave: Имам следният проблем :banghead: като подам ряско газ и колата почва да заглъхва и изведнъж се оправя :( Казаха ми , че може да е от горивния филтар и мисля тия дни да го сменя .Моля някои ако е сменявал или има снимки точно каде се намира да помогне :bowdown: Колата е с м50б20 без ванос :ok:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Горивен филтър е36

Мнение от vld » 25 Мар 2012, 13:50

100% не е от него.
Тоя горивен филтър незнм как може да се запуши изобщо.
Факт е че 90% от сервизите това им е първата реплика, да ма не.
За да се види защо заглъхва трябва да се направи качествена диагностика, да се види какво излиза през ауспуха, и тн.
Може да са толкова ралични неща, че няма на къде, и филтъра не е едно от тях със сигурност ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Мар 2012, 14:11

Аз съм със същия мотор и при мен филтъра е отляво на скоростната кутия. Малко тегаво се сменя, защото е тясно. На други е36-ци съм виждал филтъра да е малко навътре от прага, горе долу под шофьорската врата. Хубаво е да го смениш ако не си го правил никога, но и аз не вярвам това да е проблема. По-скоро дебитомер, или нещо от рода. Виж и дали не смуче въздух от някъде.

Потребител
Аватар

Мнение от tedideo » 25 Мар 2012, 20:10

Ми доколкото знам не е сменян скоро :bang: Казаха ми да го сменя преди да отида на диагностика утре ще го сменя и ще видим какво ще излезе :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 25 Мар 2012, 22:08

tedideo написа:Здравеите :wave: Имам следният проблем :banghead: като подам ряско газ и колата почва да заглъхва и изведнъж се оправя :( Казаха ми , че може да е от горивния филтар и мисля тия дни да го сменя .Моля някои ако е сменявал или има снимки точно каде се намира да помогне :bowdown: Колата е с м50б20 без ванос :ok:

Първо си направи диагностика. Малко вероятно е проблема да е във филтъра, по-скоро проблема е в стъпковото моторче. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Мар 2012, 3:31

Ако е горивен филтър няма да се оправи никога.Номер на дюзите ако е възможно,за да преценя,какъв съвет да Ви дам.На първата дюза би трябвало да се вижда добре.Отстрани има едни цифрички,не тези отзад.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 26 Мар 2012, 13:51

Горивен филтър се запушва много лесно с нашите горива, но определено този ефект при теб не е от него... При мен със запушен филтър ( M44 ) сутрин колата палеше на 3 цилиндъра ( при темп. под 5°C ). И все пак, ако не е сменян скоро ( аз моя го сменям на 10 000км) - смени го! И мини една диагностика ;)

Потребител
Аватар

Мнение от tedideo » 26 Мар 2012, 22:18

Днес смених филтара ,но проблема си остана :banghead: Забелязах като сцепих стария филтар изтече направо черен бензин се едно е масло :shock: Тия дни ще я карам на диагностика да видим кфо ще излезе :ranting:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Мар 2012, 17:42

Benord написа:Ако е горивен филтър няма да се оправи никога.Номер на дюзите ако е възможно,за да преценя,какъв съвет да Ви дам.На първата дюза би трябвало да се вижда добре.Отстрани има едни цифрички,не тези отзад.

Колега интересно ми е какво ще рабереш от номера на дюзите?
Гледам и в една друга тема беше писал, че М40ката износва вала щото дюзите били еди си какви :shock:

Напиши подробно моляте защо мислиш така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 28 Мар 2012, 3:16

vld написа:
Benord написа:Ако е горивен филтър няма да се оправи никога.Номер на дюзите ако е възможно,за да преценя,какъв съвет да Ви дам.На първата дюза би трябвало да се вижда добре.Отстрани има едни цифрички,не тези отзад.

Колега интересно ми е какво ще рабереш от номера на дюзите?
Гледам и в една друга тема беше писал, че М40ката износва вала щото дюзите били еди си какви :shock:

Напиши подробно моляте защо мислиш така.

Колега,първо ще съм наясно с точният тип горивна система или по-точно с вложената точно на този двигател логика на смесообразуването.После аз самият ще съм наясно,какво точно да се търси и къде.Второ така ще мога ясно и точно да дам съвет без да губя времето на колегата.Относно дюзите на М40 тук viewtopic.php?f=8&t=290748 съм обяснил поне малко разликата.Ако Ви интересува още информация,с която съм запознат ще Ви я предоставя с удоволствие.Уточнявам че, в посочената тема на другия колега не става въпрос за повредени дюзи,а за нормално износени.Има и хубава снимка на добре износен аератор.Всеки модел дюза е замислена за различна логика в смесообразуването,оттам и коренно различните проблеми при един и същи модел мотор.
Между другото ще ми особенно интересно,какво са казали на колегата,че е излезнало по време на диагностиката.Ако проблемът не е решен,номерът на дюзите ако е възможно!

Потребител
Аватар

Мнение от tedideo » 02 Апр 2012, 18:46

Здравеите :wave: Днес минах на диагностика и се оказа ,че Ламб сондата не работи :banghead: Може ли от нея да прави тези проблеми или има още нещо,защото човека там ми каза ,че може би трябва да се сменят и свещите и бубините :banghead: Вече съм в безисходица :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 02 Апр 2012, 19:44

tedideo написа:Здравеите :wave: Днес минах на диагностика и се оказа ,че Ламб сондата не работи :banghead: Може ли от нея да прави тези проблеми или има още нещо,защото човека там ми каза ,че може би трябва да се сменят и свещите и бубините :banghead: Вече съм в безисходица :(

Ламбда сондата и да не ти работи, освен да ти вдигне разхода ..., при всеки е различно, но не мисля че при нея е основния проблем.
Свещите - ако не си ги сменял скоро ..., но проблема със заглъхването почти съм сигурен, че не е от там.
Щом си сменил филтъра, виж си стъпковото моторче! Най-вероятно проблема да ти е някъде по горивната система.
Препоръчвам ти да сипеш една добавка на "Сенакс" /има ги по бензиностанциите на Петрол, Лукойл, Еко, не нансякъде ги има/. Ползвал съм и други добавки но тази ми най-хареса. Имах подобен проблем, след тази добавка проблема го няма. Основният виновник е лошото гориво! Успех!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 02 Апр 2012, 21:12

3 неща
Стъпково моторче
Ламбда сонда
Катализатор
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от tedideo » 02 Апр 2012, 21:56

NikShtain написа:3 неща
Стъпково моторче
Ламбда сонда
Катализатор

катализатора е махнат и съм на права трава , колата започна да прави така от както го махнах :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от tedideo » 02 Апр 2012, 21:58

00700 написа:
tedideo написа:Здравеите :wave: Днес минах на диагностика и се оказа ,че Ламб сондата не работи :banghead: Може ли от нея да прави тези проблеми или има още нещо,защото човека там ми каза ,че може би трябва да се сменят и свещите и бубините :banghead: Вече съм в безисходица :(

Ламбда сондата и да не ти работи, освен да ти вдигне разхода ..., при всеки е различно, но не мисля че при нея е основния проблем.
Свещите - ако не си ги сменял скоро ..., но проблема със заглъхването почти съм сигурен, че не е от там.
Щом си сменил филтъра, виж си стъпковото моторче! Най-вероятно проблема да ти е някъде по горивната система.
Препоръчвам ти да сипеш една добавка на "Сенакс" /има ги по бензиностанциите на Петрол, Лукойл, Еко, не нансякъде ги има/. Ползвал съм и други добавки но тази ми най-хареса. Имах подобен проблем, след тази добавка проблема го няма. Основният виновник е лошото гориво! Успех!

колата вече не глъхне а направо си прекъсва, забелязал съм ,че когато е натоварена или е в баир направо умира :kuku:

Следваща

Назад към E36