Мнение за кора под двигателя?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Мнение за кора под двигателя?
Колеги, искам да разискаме темата с кората под двигателя!
Дали е полезна или вредна?
Пречи ли на охлаждането на двигателя? Чух от 2 места 2 мнения, едното е, че дори кората под двигателя помага за охлаждането му, като в коша става течение на въздух и така е по-добре.
От друга страна пък кората не пречи ли на охлаждането на двигателя?
Пречи ли на охлаждането на двигателя? Чух от 2 места 2 мнения, едното е, че дори кората под двигателя помага за охлаждането му, като в коша става течение на въздух и така е по-добре.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Мнение за кора под свигателя?
Това да не е двигател на Симсон
Двигателя го охлажда охладителната течност. Тия течения и ветрове отдолу той не ги усеща много според мен. Иначе дали е полезна или не - аз лично нямам мнение по въпроса. Минус примерно е факта, че заради нея няма да може да видиш теч на масло или антифриз.

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
По-добре да я има, отколкото да я няма, кората. Ако не беше нужна нямаше и да я има! Плюс е да я имаш когато вали!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кората осигурявя нормална циркулация на въздуха към радиатора и създава по-добър даунфорс на предницата.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ако говорите за малката кора под радиатора тя според мен пази само ремъците, тази голямата алуминиевата кора отзад освен от мръсотий и известна шумоизолация друго не виждам какво прави, че пречат на въздушния поток, пречат на въздуха да отива към масления радиатор на м-та и затова при нея е сложен един дифузор над кората под радиатора който събира въздуха и го насочва към масления радиатор, това при нас простосмъртните тъй като нямаме такъв маслен радиатор не ни трябва! Аз лично мисля на пролет да си взема една кора за под радятора/ не е скъпа към 140лв идва от Вари/, евентуално по-нататък ако не разкарам гробницата и направя ревизия на мотора може да сложа и алуминиевата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
jakson написа:Колеги, искам да разискаме темата с кората под двигателя!
Ами колега и аз я нямах доскоро тази кора, но като видях една тема във форума как колега сам си е направил реших и аз да си направя и да си я сложа и така и стана. Бях подтикнат към това нещо поради факта, че при валеж и влизане в сериозна локва, вода ми стигаше чак до динамото и светваше лампата за зареждането и започваше да ми "пищи" ремъка. Сега всичко е ок, а проблеми с охлаждането нямам

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- jakson
- ентусиаст
-
Металната кора струва 276 лв. http://store.emk-33.com/product/473534/ ... eriff.html
а пластмасовата е 74лв. http://store.emk-33.com/product/425664/ ... vrati.html
Металната ми се струва по-голяма, но да дам 300 лв. за една кора
а пластмасовата е 74лв. http://store.emk-33.com/product/425664/ ... vrati.html
Металната ми се струва по-голяма, но да дам 300 лв. за една кора

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.
- jakson
- ентусиаст
-
MITKO F1fen написа:Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.
Колега, дойдохме си на думата....
И аз се замислих за кора, точно заради подобна причина като при теб.
Качват се котки по мотора, вътре пикаят, няма да ти обяснявам как мирише, като загрее двигателя, колата става подвижна кочина.
Постоянно калят вътре с лапите си, всичко става в косми, задействат алармата, под капака се бият, веднъж отварям капака и заварвам една котка се свила на топка и спи вътре.
Мислих да слагам рапицова мрежа под двигателя, за да не влизат животни вътре, но кората е по-добро решение.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
jakson написа:MITKO F1fen написа:Ами колега щом са я сложили значи ще има някаква полза.Моята е пластмасова като тази от горния пост, обаче има отвор, но аз си направих едно капаче и го затворих. Щот по миналото лято едно кученце се беше навряло чак горе до казанчето на хидравликата.Познай после колко е приятно да чистиш после при 35 градусова жега мърша.Като пиша сега пак ми се гади.
Колега, дойдохме си на думата....
И аз се замислих за кора, точно заради подобна причина като при теб.
Качват се котки по мотора, вътре пикаят, няма да ти обяснявам как мирише, като загрее двигателя, колата става подвижна кочина.
Постоянно калят вътре с лапите си, всичко става в косми, задействат алармата, под капака се бият, веднъж отварям капака и заварвам една котка се свила на топка и спи вътре.
Мислих да слагам рапицова мрежа под двигателя, за да не влизат животни вътре, но кората е по-добро решение.
Къде си държите колите ... .

- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Кората не спасява тормоза от котките--пак си влизат
Но както е писал колегата BUM BUM , има аеродинамечен ефект и по-важното-не се мокрят ремъците и от там имат и по-дълъг живот
Също и мотора не става кензалес след всяка локва 

Но както е писал колегата BUM BUM , има аеродинамечен ефект и по-важното-не се мокрят ремъците и от там имат и по-дълъг живот

- .:The Player:.
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i Coupé
- Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé
И аз искам да си сложа такива кори но не мога да намеря . Ако някой продава да пише тази под радиатора и тази под мотора , иначе мисля че специално за аеродинамиката е по добре за колата пък и щом са я сложили сигорно е по-добре за въздушния поток на охлаждане и загряване на мотора 

BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !
12 мнения
• Страница 1 от 1