Смяна спирачна течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Смяна спирачна течност
Здравейте Колеги, решил съм да сменям спирачната течност относно обезвъздушаването на колелата принципа е ясен, но имам едно питане относно помпата на съединителя, ако не отварям нейната пробка и остане течност в нея, след като започна процедурата по обезвъздушаването на колелата необходимо ли е да обезвъздушавам и помпата, в смисъл дали ще се напълни с въздух тя и съответно да се наруши работата на съединителя. Прегледах останалите теми, но това точно не е описано.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Re: Смяна спирачна течност
Ако не пипаш нищо по съединителя и неговата система и не сваляш казанчето на спирачната течност, няма да има нужда от каквото и да било по съединителя след това 

no.breaks написа:Здравейте Колеги, решил съм да сменям спирачната течност относно обезвъздушаването на колелата принципа е ясен, но имам едно питане относно помпата на съединителя, ако не отварям нейната пробка и остане течност в нея, след като започна процедурата по обезвъздушаването на колелата необходимо ли е да обезвъздушавам и помпата, в смисъл дали ще се напълни с въздух тя и съответно да се наруши работата на съединителя. Прегледах останалите теми, но това точно не е описано.
Както е казал колегата преди мен . Ама кат сменяш спирачна течност що не я смениш и на съединителя мислиш ли че по-малко влага е дръпнала пък и лесно е.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
То по интересно е обезвъздушаването на АБС помпата. Някой знае ли как най-лесно става номера или трябва задължително в сервиз, в който имат няква специална помпа за тая работа?
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Цялата работа е, че понеже не съм сменявал на кола, която трябва и на съединителя да се сменя, за това попитах, понеже не съм сигурен дали по описания начин за обезвъздушаването му ще се справя, иначе то пише лесно е ама като не си го правил
П.С. Относно колегата който пита за АБС мисля, че там проблем няма, въздуха си се изкарва през колелата, ако се бъркам ме поправете

П.С. Относно колегата който пита за АБС мисля, че там проблем няма, въздуха си се изкарва през колелата, ако се бъркам ме поправете
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Е той въздуха през колелата се изкарва, ама до колкото знам помпата на АБС-а еб*ва самото обезвъздушаване. Нека някой който е обезвъздушавал сам кола с АБС да сподели просто.
Иначе, както колегите по-горе ти казаха, като сменяш на спирачките сменяй и на съединителя.

Иначе, както колегите по-горе ти казаха, като сменяш на спирачките сменяй и на съединителя.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Не знам и аз.. обезвъздушавахме за последно кола с АБС, съединител със жило и процедурата си беше стандартна само долу през колелата изобщо не пипахме по АБС-а, не правихме допълнителни неща, след като изтече старата течност наляхме новата след малко каране примерно 1 км и сработване на новата течност спирачките бяха добре в смисъл имаше голяма разлика в спирането, педала беше много по твърд и хващаше почти веднага... за това смятам че с АБС няма проблем, мене ме притеснява евентуално съединителя, за това пуснах темата дали ако не го закачам него е възможно там да остане след това въздух и да не работи коректно
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Няма тънкост при обезвъздушаване на спирачната система ,на кола с АБС!
Процедурата е стандартна
и ефекта от смяната на течността е осезаем 

Процедурата е стандартна

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какво количество събираше системата на Е36?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
Малко над 1 литър по каталог май е 1020мл (Поне на 316, 318 седан), но по принцип колегите казват, че от 1 литър ти остават, това явно зависи колко си източил преди това
Ако при смяната на течността не се вкарва въздух в системата, проблем няма (т.е. ако се използва помпа/резервоар за подаване на новата течност под налягане в казанчето). Тогава изобщо не се налага обезвъздушаване откъм спирачните апарати. Съединителят се храни от отделна секция в казанчето, която се свързва с основния обем (където е течността за спирачките) през малко отворче на определена височина на преградата. Когато се източва течността през долната помпа на съединителя, трябва да се внимава това да не се прави твърде бързо, иначе отсека за течност на съединителя в казанчето се изпразва по-бързо, отколкото може да се пълни през малкото отворче на преградата, в резултат всмуква въздух в системата на съединителя и става
Иначе, в DIS си има процедура за обезвъздушаване на ABS помпата, мързелива работа, стартираш я и следваш инструкциите на компютъра.

Иначе, в DIS си има процедура за обезвъздушаване на ABS помпата, мързелива работа, стартираш я и следваш инструкциите на компютъра.
11 мнения
• Страница 1 от 1