Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
nakata78 написа:колега след като не можеш и не искаш да ми отговориш на въпроса по темата,защо трябва да изказваш мнения какъв съм?когато аз изкажа мнение за някой тогава изказвайте и вие за мен!тука говорим за коли а не за хората какви били и дали задавали безмислени въпроси,тука всеки пише пожелание,с това изказване си начеса пръстите ли
по-добре използвай търсачката и чети, отколкото да се обясняваш - излишно спамиш и пълниш темите с ненужно съдържание.
ако беше прочел, щеше сам да видиш, че аз и останалите колеги сме написали много неща, свързани с твоите въпроси, които нямаме намерение да повтаряме, нито пък да сервираме наготово линкове към темите.
- nakata78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60
- Мечтае да кара: x6
нямам думи 

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Колеги една кола или има стойка или няма....
Двигател се прави, окачване също , важното е като седнеш вътре да ти е гот, като слезнеш от вън ... да те кефи. Тва че койчо от пичковци бил с 25джанти и видиш ли бил по-вървежен и мотора му бил с 5473 коня повече.... кво от тва?
Двигател се прави, окачване също , важното е като седнеш вътре да ти е гот, като слезнеш от вън ... да те кефи. Тва че койчо от пичковци бил с 25джанти и видиш ли бил по-вървежен и мотора му бил с 5473 коня повече.... кво от тва?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
INTEGRALE написа:Колеги една кола или има стойка или няма....
Много точно казано

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност

Приятелю, сега сериозно - търсиш и четеш, тук не е бюро "справки". Не може да очакваш ти да не си мръднеш пръста, а някой друг да ти свърши работата. Не смятам за много уместно да "нападаш" колегите, които в годините са доказали, че допринасят за съдържателните дискусии във форума и са извор на безкрайно полезна информация за всички нас.

Нуждая се от съвет при избор на кола.
Здравейте,
Изправен съм пред дилема.Предлагат ми две коли. И двете са от познати и са първи собственици от БГ.
1)BMW 520Д 2006г 87000км ръчка, кожа и тн. 20к лв
2)BMW 520д 2008г 70000км face автомат,кожа и тн. 31к лв
И за двете имам парите, но въпроса ми е - струва ли си 11к лв отгоре за 2год,17к км и автоматик. Досега съм карал само ръчки и това че е автоматик не ме блазни много. Чета из форума и немога да реша.Притеснявам се ,че това не са нови автомобили и тепърва ще почват ремонтите. Познати ме плашат, че една автоматична скоростна почва от 3-4к нагоре. Аз въртя по около 15к километра на година.
Дайте съвет.
Мерси много.
Изправен съм пред дилема.Предлагат ми две коли. И двете са от познати и са първи собственици от БГ.
И за двете имам парите, но въпроса ми е - струва ли си 11к лв отгоре за 2год,17к км и автоматик. Досега съм карал само ръчки и това че е автоматик не ме блазни много. Чета из форума и немога да реша.Притеснявам се ,че това не са нови автомобили и тепърва ще почват ремонтите. Познати ме плашат, че една автоматична скоростна почва от 3-4к нагоре. Аз въртя по около 15к километра на година.
Дайте съвет.
Мерси много.
Здравеите колеги
И аз съм нов в форума.Когато търсех Е60 бях изправен пред подобни дилеми и накрая купих това което не търсех.имах е39 дизел и исках отново да заложа на дизела,доста петици разгледах и неможах да открия моята.исках да е запазена и на реални километри.в краина сметка си купих 520 бензин,2005...
Карам я вече почти две години и съм много доволен.Като изключим това че не върви много,много, е доста здрава и не създава никакви проблеми.подръжката и е евтина.Купих я защото е наистина много запазена. Все едно човек не беше сядал в нея!Смених всички консумативи и от тогава само зареждам и масло сменям.
И аз съм нов в форума.Когато търсех Е60 бях изправен пред подобни дилеми и накрая купих това което не търсех.имах е39 дизел и исках отново да заложа на дизела,доста петици разгледах и неможах да открия моята.исках да е запазена и на реални километри.в краина сметка си купих 520 бензин,2005...
Карам я вече почти две години и съм много доволен.Като изключим това че не върви много,много, е доста здрава и не създава никакви проблеми.подръжката и е евтина.Купих я защото е наистина много запазена. Все едно човек не беше сядал в нея!Смених всички консумативи и от тогава само зареждам и масло сменям.
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
Re: Нуждая се от съвет при избор на кола.
rbbnsm123 написа:Здравейте,
Дайте съвет.
Мерси много.
Здравей! Аз мога да кажа, че имам първата кола BMW 520Д 2006г 87000км ръчка, кожа.Нямам ДВД, парктроник, мемори седалки, печка, и парктроник.Аз исках да е стегната колата а не барака с много екстри. Моята е взех на 140 хил, много запазена за 25 000 преди 2 месеца. Смених накладки и масло.( 700 лв.) Всичко друго е ок, поне засега! Според мен втората е доста евтина за годината си! Фактора поддръжка винаги го има и ти прецени от дали продавача се е грижил за колата! Аз гледах и Е-класи и А6-ци и Туарег и Волво S60 обаче самите търговци като ги видиш как те къпят и хвалят колата ти става ясно! А като купувах БМВ-то , пича ми каза светят накладките но карай поне още 3000 км, че датчика светва по рано. Маслото е за смяна след 5000 км. Не съм казал , че всичко ми е казал но му се доверих.
Въпрос за 530i 2005
Здравейте,
Каня се да си взема 530 бензин, автоматик, преди фейслифта. Добра кола ми се вижда, проверена история и т.н.
Интересува ме, ако някой кара такава, има ли специфични неща които трябва да гледаме на оглед, скрити слаби места и т.н.
Мисля да ми е първото БМВ и съм както ентусиазиран, така и доста притеснен
Благодаря предварително!
Каня се да си взема 530 бензин, автоматик, преди фейслифта. Добра кола ми се вижда, проверена история и т.н.
Интересува ме, ако някой кара такава, има ли специфични неща които трябва да гледаме на оглед, скрити слаби места и т.н.

Благодаря предварително!
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: Въпрос за 530i 2005
kolp написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Не знам какво да ти кажа да гледаш за слабо място на колата, но те съветвам...задалжително тествай всички екстри и електрики дали работят. Натисни всички копчета. Виж дали има нещо което не работи. Помисли си добре дали можеш да си караш без него или дали ще ти се дава торба с пари и време да го отремонтираш.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Re: Въпрос за 530i 2005
kolp написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
За скритите места може да ти помогне диагностициране в сервиз.Иначе ако е възможно покарай по–дълго за да установиш как загрява ,как превключва скоростите ,как са оборотите, как се държи при завиване.Не карам бензин но много от често срещаните проблеми са общи.За 530 бензин на старо съм чел че е добре да се провери изцяло охлаждащата система.Пък и лято идва.
Вземи си фенерче и огледай добре под капака за всякакви течове,омаслявания ако няма да ходиш до сервиз.Място е малко и трудно се забелязва.Не забравяй да разгледаш сервизното меню за да знаеш какво те чака.Успех .
- ekiz85
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e61 2006
- Мечтае да кара: 535d gt
Здравеите отново,вчера обиколих няколко автокъщи в Хасково,Пловдив поразгелдох няколко е60 и общо взето нищо ново всичките лъснати до последното петно и големи обещания от продача,другата седмица мисля да отскоча до София и да видя там дали ще ми излезе късмет.Аз сам човек които много се вглежда в детаилите и след като погледнах няколко Бмв-та направи ми впечетление че някои от колите има пред радиатора Греди(незнам дали е точниа израз) а други нямат ето 2 снимки,може ли някои да ми каже защо някои от колите го имат а други не,Това показвали да ли колата е ударена ?
http://www.mobile.bg/photos/1/big/11330196661941228_1.pic

http://www.mobile.bg/photos/1/big/11330196661941228_1.pic
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Добре правиш че се вглеждаш в детайлите. Това ще ти спести по-нататъшни главоболия.
Някои коли имат пред радиатора едни пластмасови "щори" които скриват радиатора и двете наклонени греди. Тези щори регулират охлаждането и аеродинамиката на автомобила допълнително. Не е признак за удар или нещо друго. В определени години и на определени модели ги слагат, на други не, има информация тук във форума ако те интересува точно.
Някои коли имат пред радиатора едни пластмасови "щори" които скриват радиатора и двете наклонени греди. Тези щори регулират охлаждането и аеродинамиката на автомобила допълнително. Не е признак за удар или нещо друго. В определени години и на определени модели ги слагат, на други не, има информация тук във форума ако те интересува точно.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
уважаеми бъдещи колеги,
обръщайте повече внимание на съществените и скъпи неща, които могат да бъдат проверени само в читав сервиз и при доверени хора, а именно:
- окачване и спирачки
- рейка
- турбина
- двигател като цяло - тропа ли, трака ли, дрънчи ли, скърца ли нещо?
обръщайте повече внимание на съществените и скъпи неща, които могат да бъдат проверени само в читав сервиз и при доверени хора, а именно:
- окачване и спирачки
- рейка
- турбина
- двигател като цяло - тропа ли, трака ли, дрънчи ли, скърца ли нещо?
- pilota7575
- кандидат ентусиаст
-
колко масло събира е60 530дизел 231коня