монтаж на газ малко помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525и
монтаж на газ малко помощ
Здравейте ! Не съм газаджия но пък съм трудолюбив и обичам всичко по колата сам да си правя сам, карам е36 316 м43 налага ми се да сложа газова уредба обикновенна монтирах всичко но остана 1 проблем които незнам как да го оправя или по точно бъркам някъде. Преди карах бмв е30 320 слагах нямах проблем но там имаше и доста повече пространство при е36цата е по малко и тай като трябва да сложа клапа против гармеж за да предпазя дебитомера нз как става това нещо ? Гледах няколко снимки в нет-а на нито 1 не видях монтирана такава клапа моля ако някои знае или пък има нека сподели как се прави защото иначе радиатора пречи или пък др вариант е ,че гуменото гуфре се прегъва доста и не е добре.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: монтаж на газ малко помощ
Мале ако на м43 нямаш място , то тогава не се хващай с некой шестак
Купи си плочка с вградена кихалка или си сложи клапа на филтърната кутия ? Каква плочка ползваш с какво Ф ? Всичко ли го направи културно ,че да нямаш ядове после

I'm slowly drifting

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
всичко съм направил както трябва , отговарям ти веднага за плочката значи отидох при газаджиите и им казах трябва ми плочка за този модел, предпазна клапа трипътници ... дадоха ми каквото ми трябваше всичко е монтирано плочката е във филтърната кутия за да се пести разстояние клапъна си е на мястото ,изпаритела също , водата съм си я взел от точното място ( от блока и от под клапъните 1 маркуч ) всичко е както трябва за да нямам проблеми но се затрудних с това , ходих питах - отговор ( да точно това ти е клапата за колата ) и аз изумен от отговора и му споделям че няма как да е защото няма на къде да отиде филтъра ! отвръща ми ,че не е "лего" ....
и се обарна и си трагна
чудя се ако скъся малко гуфрето ще пасне точно
но не ми се рискува и затова се допитвам от колегите с газ

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Е много ясно че трябва да отрежеш от гуфрето , то не е лего и всичко да си зглобяваш е така ... Принципно плочката е най-добре да е най-близко до дросела ,а при тоя тип дебитомери , непосредствено веднага преди дебитомера
Кажи все пак какво Ф плочка взе интересно ми е какво са ти препоръчали ? С аванса какво мислиш да правиш ?

I'm slowly drifting

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
хмм ами за плочката ще те излъжа монтирал съм я мисля че така на визуален спомен ще е от сорта ф20 /25/30 не съм сигурен , аванс ? на какво му казваш аванс
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
аванс наричам корекцията на ъгъла на запалване , която при газ да не кажа ,че е задължителна е силно препоръчителна 

I'm slowly drifting

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Ето ти вариант и от мен,а и така или иначе ще смениш гофрето след някой друг гърмеж.Със турбо съединения съм,издръжливи са

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
на мен гуфрето ми беше отрязано с 1-1.5см....плочката ми беше 32мм-по каталог така я даваха,но веднъж като гръмна и дебитомера не се изкриви-той стана на парчета....и всички гарнитури и семери по мотора изплюха-протече като лейка.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Идеята на колегата с турбо съединения на ф60мм е много добро решение и знаеш че е сигурно.Плочката се слага задължително преди дебитомера за да може да работи и държи ниските обороти,моята беше мисля ф34мм,исках си я по-голяма макар че ме убеждаваха че е голяма грешка.Кихалка си бях сложил точно като на колегата по-горе след дебитомера на ф60мм и нямаше грешка,но ми препоръчаха да си я намажа със силикон,слагам я на дебитомера и я хващам с 2-3 самонарязващи видий в дебитомера.Направих всичко така и нямаше грешка,гърмяла е поне 50 пъти,на самата кихалка клапата беше окривена перфектно по отвора,но дебитомера ми беше здрав
Аз гуфрето не го бях рязал,откачих кутията от стойките и лекичко ги изкривих в страни че ми пречеха,махнах също така и тампончетата за захващане и малко отрязах кутията от долу че нещо стъчеше.Така кутията я изнесох зад фара и само си я закрепих по някакъв начин пак за оригиналните стойки,бях си го измислил с някаква шина и свински опашки и нямаше мърдане
Това за аванса не му се връзвай,попринцип е хубаво да се бута,но и без да го буташ си върви без грешка.И ламбда симулатор не ти трябва,казвам ти от личен опит.Моята беше м43б16 с турбо на газ си я карах без аванс,без нищо друго и просто всички припадаха от "смешното" 1.6

П.С Ако ти гърми прекалено много обърни внимание на свещи,защото на мен никой не ми помогна с тези гърмежи,но неволята ме научи,питай нещо ако те интересува

Аз гуфрето не го бях рязал,откачих кутията от стойките и лекичко ги изкривих в страни че ми пречеха,махнах също така и тампончетата за захващане и малко отрязах кутията от долу че нещо стъчеше.Така кутията я изнесох зад фара и само си я закрепих по някакъв начин пак за оригиналните стойки,бях си го измислил с някаква шина и свински опашки и нямаше мърдане

Това за аванса не му се връзвай,попринцип е хубаво да се бута,но и без да го буташ си върви без грешка.И ламбда симулатор не ти трябва,казвам ти от личен опит.Моята беше м43б16 с турбо на газ си я карах без аванс,без нищо друго и просто всички припадаха от "смешното" 1.6

П.С Ако ти гърми прекалено много обърни внимание на свещи,защото на мен никой не ми помогна с тези гърмежи,но неволята ме научи,питай нещо ако те интересува

- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново , вчера се измъчих но най сетне нагодих всичко изпарителя съм го монтирал на мястото където е буксата за компютъра и всичко останало не съм кривил планките просто дебитомера+ кутията някак си ги заклещих и няма мърдане монтирал съм предпазната клапа без да изрезвам нищо! мога да пусна снимки да ви споделя как съм го направил Интересно ми е колегата SAS_88 като го е направил по този начин как е свързал стъпковия мотор харесва ми идеята му и скоро ще взема и аз да го направя защото като я закупих колата още тогава гуфрето беше улепено с тиксо
но нека да сподели. Остана ми единствено копчето да вържа. Някой може ли да каже на инжекторите кои е общия минуса (при двигателя ) и от къде сте взели импулса . Благодаря за отзивите!

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Там дето съм отбелязал със стрелката имам,метален фланец със щуцер за степ-мотора. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
ясно! Благодаря
- ogo2010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Феновете да откачат!
Здравейте, днес си монтирах газова, но имам един проблем.. На бензин си работи перфектно, но като превключи на газ и започва да мени оборотите, от време на време се оправят и после пак се менят. Колата е с обикновено газово с плочка М43Б16 По късно се сетих да откача буксата на стъпковото моторче и оборотите се оправиха, като сложа буксата оборотите пак започват да играят.. Искам да попитам проблема в стъпковия мотор ли е или е нормално да прави така на газ?
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ако си сложил много малък като размер изпарител тоест с малка мембрана на второто стъпало, ще ти е по нечувствителна газовата на ниски обороти. Цялата работа идва от слабия вакум понеже се слага газовия смесител(плочката) преди дебитомера. И аз имам сега такъв проблем на М40 и мисля да слагам пак изпарител с голяма мамбрана за да е по чувствителен. Има и още една тънкост за да не ти гасне при по висока скорост. Значи за да не махаш отпред на въздушния филтър шнорхела дето подобрява влизането на въздух при по висока скорост може да направиш следното: Правиш байпас, като пробиваш въздушни филтър странично на горния капак и слагаш един щуцер за около 12мм тръба. След това на изпарителя от към капака на второто стъпало(ниското налягане) се приспособява пак щуцер със същия размер но не трябва да има никъде другаде отвор по капака След това се свързват двата щуцера с някаква прозрачна шлаухка (продават ги по железариите) или маркуч с подходящия размер. Това се прави за да се изравни налягането между филтъра и второто стъпало на изпарителя тогава колата не гасне при скорост над 30-40км. в час. Аз съм така и нямам проблеми карам си със шнорхела отпред, а не затапвам отвора на филтъра и да пробивам кутията странично, както правят повечето "газаджии" 

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
А и още нещо за да не режа маркуча(гофрето) и слагам онази грозна клапа кишалка аз съм направил следното: Монтирал съм една кихалка от кръглите директно на смукателните тръби след дросела така и да гръмне, ще ми разтовари налягането без опасност от изкривяване на дросела, а друга такава кихалка съм монтирал на разклонението преди стъпковото моторче за празния ход. Тя пък предпазва, като разтоварва налягането между дросела и дебитомера.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2