питане за масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: питане за масло

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Мар 2012, 10:28

Наливай пълната синтетика и ще се види гори ли го или не. Ако не - радвай се, и си карай колата с кеф. А впечатления от Мобил 5W50 има ли? Гледам е дори малко по-скъпо от Мотула, явно има защо :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 30 Мар 2012, 11:07

Dirty M5 driveR написа:Наливай пълната синтетика и ще се види гори ли го или не. Ако не - радвай се, и си карай колата с кеф. А впечатления от Мобил 5W50 има ли? Гледам е дори малко по-скъпо от Мотула, явно има защо :roll:

Аз карам с такова откак съм взел колата. Като цяло съм доволен . Само един път съм си чул повдигачите след подължитално издевателство на полигонче . Точно тогава маслото беше на над 7000 км . По принцип гледам да го сменям преди този пробег . Взимам го от официалния вносител - Омникар , Пловдив . Вярвам , че е добър избор .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Мар 2012, 12:32

kokali praa vsiakvi написа:Аз карам с такова откак съм взел колата. Като цяло съм доволен . Само един път съм си чул повдигачите след подължитално издевателство на полигонче . Точно тогава маслото беше на над 7000 км . По принцип гледам да го сменям преди този пробег . Взимам го от официалния вносител - Омникар , Пловдив . Вярвам , че е добър избор .

Мерси! :yes: То за целта, за която ще ползвам колата, вероятно ще слагам ново масло след не повече от 6000км. Просто като вискозитет мисля, че е най-удачния вариант за мен. Цената не ме интересува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2012, 14:22

Недей тъй с цената, че има и по 300лв+ за 6 литра :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Мар 2012, 14:34

bum_bum написа:Недей тъй с цената, че има и по 300лв+ за 6 литра :mhihi:

:mhihi: Е не става дума за рейсингови масла чак, а за нещо качествено, подходящо за ежедневна употреба. Мотула е 27-30лв/л, Мобил-а е малко над тая цена мисля.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2012, 18:02

:dunno: Аз като по-тъп си карам с Гълф Компетишън :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Мар 2012, 18:44

е караш си с оем масло кво :D

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 30 Мар 2012, 20:00

аз съм твърдо за 5/40.Карам с такова (Мотул )и съм доволен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 31 Мар 2012, 0:50

Гледам темата се развива чудесно и най-важното,хората опитват от нещата.Разнообразието е голямо и това е чудесно,повече от чудесно.Какво определя,какво е доброто масло,и какво определя,какво е най доброто масло за мен лично? Добри масла бол,какво по-хубаво от това? Рекламата си върши работата и ви кара да сте пристрастни,заради името,но моят съвет е опитвайте от всичко! Не робувайте на марки и спецификации! Хвърлят се маса пари да ви докажат,че видиш ли,нашето е най-доброто. Но има климат,начин на използуване,определени изискуеми възможности на издържливост,време на натоварване и т.н.Няма богове в маслата,а само правещи такива масла,които да покриват определени показатели,поради простата причина,че не е възможно покриването на всички изискуеми от условностите на възможната експлоатацията възможности.Слагате скъпо масло за пистов състезателен автомобил и сте платили цената на най-доброто според вас,но това ли ви трябва?Състезателният мотор е проектиран за експлоатация в напълно загрято състояние,обороти над 5000 за около от 90% от работата му,най-много 3 до 4 хиляди километра пробег до основен ремонт.Това ли имате отвън на тротоара?Обикновенно имате мотор на около 150 000 км или повече в перфектно и или близо до перфектното състояние,който ползувате за работа или докато отивате до там да ви събуди с възможностите си.Смятате ли, че скъпото масло за състезателен автомобил въобще,дали ви върши някаква работа?Според мен НЕ! Износва ви мотора,защото е тежко и го бави,товарите го като добиче нарочно и го карате зорлем да гори като ламя,защото го товарите с непосилни задачи.Опитвайте само синтетика от средното ниво и то тънки масла със средна цена и никога не повтаряйте дори и при добър резултат,така за десетина години ще ви се отворят очите кое е доброто именно за вас,а не какво е казал еди кой си.Това е от мен и късмет! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Мар 2012, 6:48

Бенорд, съгласен съм с теб. И аз не обичам да робувам на марки, но когато дадената марка се е доказала като една от най-добрите, избирам да ползвам нейните продукти, отколкото да експериментирам с различни други, докато намеря каквото ми трябва. Въпрос на избор е. А относно рейсинговите масла - смятам, че е пределно ясно, че употребата им при мотори, които се експлоатират съвсем нормално не е никак препоръчителна. Един колега дори беше споменал за двигател, съсипан от такова масло. Конкретно при мен случая е друг, защото искам да направя кола, която да ползвам почти само за кеф (дрифт), но и с която всеки ден да ходя на работа. Затова избора на подходящ вискозитет ми е важен, за да осигуря на двигателя ми оптимално мазане рано сутрин, като я карам за 10ина минути, но и когато отида да пързалям. Естествено няма вискозитет, които да покрие на 100% специално тия два работни режима на мотора, взети заедно, но... поне да е нещо близко до нужното за целта. Иначе опит с масла нямам, затова гледам какво ползват колегите и от какво са доволни + скромните ми познания за наистина доказалите се масла на пазара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2012, 10:32

Benord написа:Какво определя,какво е доброто масло,и какво определя,какво е най доброто масло за мен лично? Добри масла бол,какво по-хубаво от това?

Виж примерно вискозитетния индекс на една марка сравнен с друга, съдържание на фосфор, сяра и т.н. Има разлика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 31 Мар 2012, 13:19

Dirty M5 driveR написа:Бенорд, съгласен съм с теб. И аз не обичам да робувам на марки, но когато дадената марка се е доказала като една от най-добрите, избирам да ползвам нейните продукти, отколкото да експериментирам с различни други, докато намеря каквото ми трябва. Въпрос на избор е. А относно рейсинговите масла - смятам, че е пределно ясно, че употребата им при мотори, които се експлоатират съвсем нормално не е никак препоръчителна. Един колега дори беше споменал за двигател, съсипан от такова масло. Конкретно при мен случая е друг, защото искам да направя кола, която да ползвам почти само за кеф (дрифт), но и с която всеки ден да ходя на работа. Затова избора на подходящ вискозитет ми е важен, за да осигуря на двигателя ми оптимално мазане рано сутрин, като я карам за 10ина минути, но и когато отида да пързалям. Естествено няма вискозитет, които да покрие на 100% специално тия два работни режима на мотора, взети заедно, но... поне да е нещо близко до нужното за целта. Иначе опит с масла нямам, затова гледам какво ползват колегите и от какво са доволни + скромните ми познания за наистина доказалите се масла на пазара.

Castrol EDGE Sport 0W-40 около 140 лв.за 4л. ще Ви свърши чудесна работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 31 Мар 2012, 14:36

ахах пак почнахте да сменяте масло на 6к км :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Мар 2012, 16:30

.::Братоев::. написа:ахах пак почнахте да сменяте масло на 6к км :mhihi:

Нещо лошо ли виждаш в това? Малко подигравателно и неуважително ми звучи поста ти, а не виждам причина ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 31 Мар 2012, 21:29

Преди малко си поръчах 5в50 Мобил 1 да видим дали 16-ката ще го хареса :D

ПредишнаСледваща

Назад към E36